FZ6 FAZER MOTOR IŞIĞI YANIP SÖNÜYOR

Merhaba arkadaşlar

istanbuldan edremite dönüşte asosa 1200 km yol yaptım.bir sıkıntı çıkmadı çok şükür .yalnız dönerken malkarada motor arıza ışığı yandı.tekirdağda mola verdim hızımı yavaşlatıp vites düşünce motor ışığı söndü ohh dedim lakin yola koyulduğumda .1.vites 2. vites 3.vites derken tekrar ışık yandı. Yalnız her ışıklarda durmak için yavaşladığımda viteş küçülttüğümde ışık söndü.hızımı yükseltince yanmaya başlıyor.bazen 50 km hızda yanıyor bazen 80 km hızda .ama yanıyyor .Acaba ne olabilir

Enjeksiyon sistemi olabilir.

Kirsal yerden yakit aldiysaniz yapar.(depo kapagini açin 5dk acik kalsin.

Depoyu bitirin,duzgun yerden benzin alin.

Duzelmez ise,oksijen sensorunu temizleyin,kontrol edin.

Son düzenleme:
lambanın yanabileceği çok sebep olabilir. Yani lamba bir sebebe bağlı yanmaz. En basit yağ kontrolü yapın. Yağ eskidiyse uzun süre binmediyseniz bunu yapabilir. Haricinde motosikleti son zamanlarda yıkadınız mı ? Bazen tarzikli yıkama sonrası bujilere kaçan su bu gibi kesme olayı yapabiliyor. Bunların haricinde egzozunuz orjinal mi egzoz üzerindeki oksijen sensörü bu arızayı yakabilir. Bunlar en basit ve bakabileceğiniz yerler. Benzin veya enjeksiyonda olabilir tabi fakat benzine pislik geldiyse depoyu birkez bitirdiğinizde motor bunu yakamayabilir bir süre devam edebilir. En sağlıklısı bir bilgisayara bağlatıp baktırın. Ustaların deneme yanılma yöntemine girmesine izin vermeyin.

Yağını yola çıkmadan önce motul koydum. Işık yanınca mola yerinde baktım bir problem yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:14 ----------

Enjeksiyon sistemi olabilir.

Kirsal yerden yakit aldiysaniz yapar.(depo kapagini açin 5dk acik kalsin.

Depoyu bitirin,duzgun yerden benzin alin.

Duzelmez ise,oksijen sensorunu temizleyin,kontrol edin.

Merhaba
Oksijen sensörü nerede ve nasıl temizlerim kendim temizleyebilirmiyim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar