Fülü fülü sesi

Arkadaşlar şu ses içinde sizden tahminlerinizi isteyecem mazur görün

https://youtube.com/shorts/vhcOWURswL4?feature=share

Devirle beraber fülü fülü diye ses senkronize şekilde duyuluyor ne olabilir

Birde yağ çubuğu seviyesi motoru çalıştırdıktan sonra son seviye ye iniyor soğukken yarıda seyrediyor yağım azalmış bu halde yani son seviyede olması motora zarar verir mi sürüş esnasında
tamamlamalı mıyım

1. Konumda iken 2. Konuma iniyor

Son düzenleme:
Arkadaşlar şu ses içinde sizden tahminlerinizi isteyecem mazur görün

https://youtube.com/shorts/vhcOWURswL4?feature=share

Devirle beraber fülü fülü diye ses senkronize şekilde duyuluyor ne olabilir

Birde yağ çubuğu seviyesi motoru çalıştırdıktan sonra son seviye ye iniyor soğukken yarıda seyrediyor yağım azalmış bu halde yani son seviyede olması motora zarar verir mi sürüş esnasında
tamamlamalı mıyım
[url]https://i.hizliresim.com/sjfmiiu.jpeg[/url]

1. Konumda iken 2. Konuma iniyor

Ses için bir yorumum yok ama çok komik bir ses şahsen benim hoşuma gitti :DD, motor çalıştıktan sonra sağın en dibe inmesi normal ama yağ miktarınızın tam olması daha sağlıklı olur ( 1 olarak işaretlediğiniz yer tam ortası).

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:02 ----------

Biraz konu hakkında düşündüm motor yağınız tam değil diye de bu ses yapıyor olabilir birde ek olarak motosikletinizin marka modelini paylaşırsanız bu problemi yaşayan kişiler yardımcı olabilir.

Yağ tam ikende var hocam
Usta yok ki adam akıllı 5 ine sorsam elma armut ayva kavun karpuz diyorlar fiyatlarda malum

Debriyaja basınca gidiyor ses bu arada ama debriyaj sistemi böyle bir ses yapar mı ki rulmanlar felan

Yağ tam ikende var hocam
Usta yok ki adam akıllı 5 ine sorsam elma armut ayva kavun karpuz diyorlar fiyatlarda malum

Debriyaja basınca gidiyor ses bu arada ama debriyaj sistemi böyle bir ses yapar mı ki rulmanlar felan

Rulmanlar daha çok uğultu sesi yapar, debriyaja basınca kesiyor demişsiniz sorun motorda değilde daha çok şanzamının oralardan kaynaklı bir sese benziyor ilk kez duyduğum bir ses.

Bu genel olarak YALPA sesi.
Dönen bir şey yalpa yapıyor.
Debriyajı sıkınca sesin gittiğini söylemişsiniz.
Debriyaj balatası, balata tarafındaki rulmandan veya bir yatak veya bir kam dan kaynaklanabilir.

Bence en kısa sürede kontrol ettirin.

Bu genel olarak YALPA sesi.
Dönen bir şey yalpa yapıyor.
Debriyajı sıkınca sesin gittiğini söylemişsiniz.
Debriyaj balatası, balata tarafındaki rulmandan veya bir yatak veya bir kam dan kaynaklanabilir.

Bence en kısa sürede kontrol ettirin.

kam mili dediğiniz supaplara basan eksantrik mili diye biliyorum ben onu mu kastettiniz hocam

o kısım 6 ay önce eksantrik zinciri değiştirilirken özellikle kontrol ettirdim sıkıntı yok dendi ki o zamanda vardı bu ses hatırlıyorum hatta unuttuğum bir şey siz şimdi deyince aklıma geldi

Bu sesin aynısı ve bir tık fazlası motor 1 viteste giderken gazı kesip motora bindiğinde kompresörde kendi akışında giderken de oluyor, özellikle 1 viteste çok fazla
Bu ses için eksantrik zincirinden dolayı denildi ve o eksantrik gergisinin vidası ile oynama yaparak kesmişti en fazla 1 gün sürdü :S

Ben yarın şu debriyaja basılı şekilde de bir gaz verip kontrol edeyim ses olmaz ise sanırım debriyaj kısmından geliyor olacak

maddi olarak zorluyor biraz o yüzden aklıma takıldığı için burada şimdilik sizlerden fikir alıyorum motoru açtırmak bile baya tuzlu bu aralar

teşekkür ediyorum

Hocam eğer motor bloğunuz basit hava soğutmalı bir motor ise internetten videoları izleyip ustaya vereceğiniz para ile de ekipman alıp yapabilirsiniz tabi herşeyin başı vakit.

Hocam eğer motor bloğunuz basit hava soğutmalı bir motor ise internetten videoları izleyip ustaya vereceğiniz para ile de ekipman alıp yapabilirsiniz tabi herşeyin başı vakit.

tvs apache karbüratörlü vaktim var hocam videoları artık ezberledim zaten elim anahtarda tutar sökmekte mesele değil ama geri toplayamamaktan korkuyorum birde torklu sıkmak gerekiyormuş tork anahtarı çok pahalı :S

İlk başlarda geri toplayamam diye bende korkuyordum ama hiçte öyle olmuyor :) eğer hangi parçanın nereden çıktığını unutursanız sökerken videoya çekin hem toplayamamak ihtimalini bitirmiş olursunuz, ustaya verilene kadar tork anahtarını taksitle almak çok daha mantıklı bende, benim götürdüğüm usta debriyaja söküp baktı (Eski sistem 4 vitesli Cg debriyaj sistemi) plakalara baktı birşey yok dedi sonra kendim baktım plaka yanmış rengi değişmiş daha sonra debriyajı toplayamadı içinden yaylı olduğu için öyleliklen kaldı, bende yeni komple debriyaj alıp kendim takıcam hem onun yapacağı işten çok daha iyi olacağını düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar