Full Set Ekipman Önerisi

Motosikleti
Voge SR1
Herkese merhaba,

Ay sonu ehliyet sınavım var. Eğer sınavı geçersem ay sonu ya da Temmuz ortası gibi motorumu almak istiyorum. Halen hangi motoru alacağıma kesin karar veremedim ama her türlü ekipman lazım olacak sonuçta.

Motor için maksimum 140-150 bin TL gibi bir bütçe ayırdım (taksitli şekilde almayı düşünüyorum). Fakat ekipman konusunda sıfır bilgim var, dolayısıyla ne kadar bütçe ayırmam gerektiğini bilmiyorum. Sadece, ekipmanların tasarım olarak alacağım motora uygun olmasını istiyorum.

Aklımda iki motor var: Apache RTR 200 ve Voge SR1 ADV. Bana göre SR1 için ayrı, RTR 200 için ise farklı tasarımda bir kask alınmalı gibi geliyor. Daha önce de söylediğim gibi tasarım konusunda biraz hassasım.

Kısacası, bütçe olarak ne kadar ayırmam gerektiği konusunda ve hangi markalar iyi, nelere dikkat edilmeli gibi konularda hiçbir fikrim yok. Çok fazla abartmadan ama güvenlikten de ödün vermeden bir set oluşturmak istiyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Motosikleti
Forza 250
Ekipman işinin sonu yok 10 bin lirayada dizebilirsiniz,300 bin lirayada aklınızda önce bir bütçe aralığı belirlemeniz lazım.

Motosikleti
Voge SR1
Ekipman işinin sonu yok 10 bin lirayada dizebilirsiniz,300 bin lirayada aklınızda önce bir bütçe aralığı belirlemeniz lazım.
hocam bütçe olarak şimdi 20 yada 30 bin tl der isem az gelir diye söylemek istemedim. Ama şart ise 20-30k arası motor dışında bütçe ayırabilirim motoru alacağım tarihleri arasında.

Motosikleti
Forza 250
Kask:https://www.drdmotorbikes.com/hjc-f71-kask-inci-beyazi
Mont:https://www.enduromarket.com/acerbi...udbYm4zyYx2sJyJa-BRozn45zg3Mbk4V2mVvHsiHiwkKl
Eldiven:https://www.motomax.com.tr/shima-ru...Gd5aEDHVqflIlaiu5rO-SJpsyDpQRlgSLqb85h1ZPH9Hl
Pantolon:https://www.vecton.com.tr/urun/mjdd2009-siyah-erkek-motosiklet-pantolonu
Bot:https://www.motomax.com.tr/4riders-...ZiXZCGh4UOK1ngyRbM4eNclpa1ZgC7n04OuQhVrUzAObF

Üst sınır olan 30k’yı kullanıp bu ekipmanları alırdım kendime alıcak olsam,ama düşürmek istersem montu marka olarak prohel veya proseve,eldiveni 4riders veya scoyco’ya,pantolonu ise vecton marka dizlikle değiltirip aşağı yukarı 20 lira bantlarına düşürebilirsiniz.

Botu ellemezdim çünkü fiyat olarak en ucuz olan o olduğu gibi forum üyelerinden @tommygun’da modeli bumu emin değilim ancak marka olarak 1-2 4riders bot eskittiğini ve bir sorun yaşamadığını hatırlıyor gibiyim önceki senelerdeki konulardan yanlışım varsa düzelt abi?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ekipman bütçesini full ekipman tamamlayacak şekilde dengeli dağıtın. Hepsini ECE 22.06 gibi güvenlik sertfikaları olsun, sertifikaları varsa gerisi konfor için oluyor, önceliğiniz güvenlik olsun, eksik ekipman bırakmamaya bakın, kaza anında kötü şans eksik ekipmanlı yerinizden vurur. Mesela kaskı daha pahalı bir şey aldınız ama korumalı bot almaya bütçe kalmadı, o sırada kaza yapsanız ayak bileğiniz kırılsa hem uzun sürer iyileşmesi hem de tam iyileşmeyebilir hayat boyu topal kalırsınız. Bu yüzden olabildiğinde tam ekipman toplamaya çalışın sonra bütçe oldukça birer birer daha iyilerini daha konforlularını alırsınız.

Motosikleti
Forza 250
Ekipman bütçesini full ekipman tamamlayacak şekilde dengeli dağıtın. Hepsini ECE 22.06 gibi güvenlik sertfikaları olsun, sertifikaları varsa gerisi konfor için oluyor, önceliğiniz güvenlik olsun, eksik ekipman bırakmamaya bakın, kaza anında kötü şans eksik ekipmanlı yerinizden vurur. Mesela kaskı daha pahalı bir şey aldınız ama korumalı bot almaya bütçe kalmadı, o sırada kaza yapsanız ayak bileğiniz kırılsa hem uzun sürer iyileşmesi hem de tam iyileşmeyebilir hayat boyu topal kalırsınız. Bu yüzden olabildiğinde tam ekipman toplamaya çalışın sonra bütçe oldukça birer birer daha iyilerini daha konforlularını alırsınız.
Aynen katılıyorum,o yüzden dağıtımı yaparken eli yüzü düzgün ortamlarda da orta ve çıtırdan üst seviye denilen şeyleri seçmeye çalıştım.

Motosikleti
Voge SR1
Aynen katılıyorum,o yüzden dağıtımı yaparken eli yüzü düzgün ortamlarda da orta ve çıtırdan üst seviye denilen şeyleri seçmeye çalıştım.
Öncelikle teşekkürler. Bu yüzden zaten daha motora karar veremesem bile ekipmanları toparlamak istiyorum.

Kask dışında diğerleri hoşuma gitti. Hem tasarım olsun hem fiyat olsun. Sadece kaskın tasarımı hoşuma gitmedi. Onu biraz daha araştıracağım.

Herşeyi aldıktan sonra motoru satın alacağım. Şansız bir insanımdır. Motoru aldıktan 1 saat sonra kaza yapıp kafamı yarma ihtimalim yüksek.

Motosikleti
Forza 250
Kask için bu bütçelerde HJC bence rakipsiz denebilir,eğer üstüne eklemek isterseniz benimde kullandığım model olan Rpha71’ide tavsiye edebilirim karbon bir model oda.AGV’yi hiiiiç tavsiye etmem bu bütçelerde iki al ver yapıp renkli boya çakıp starbucks motorcularına dayıyorlar 🤣

Motosikleti
Dominar D250
Merhabalar, ara bir bilgi danışabilir miyim, güvenlik sertifikaları etiket üzerinde mi belirtiliyor? Nereden kontrol etmem gerekli?

Motosikleti
Voge SR1
Kask için bu bütçelerde HJC bence rakipsiz denebilir,eğer üstüne eklemek isterseniz benimde kullandığım model olan Rpha71’ide tavsiye edebilirim karbon bir model oda.AGV’yi hiiiiç tavsiye etmem bu bütçelerde iki al ver yapıp renkli boya çakıp starbucks motorcularına dayıyorlar 🤣
Anladım hocam dediğiniz modele bir bakayım. Çok teşekkürler.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Oncelikle hayirli olsun. Eger yurt disindan gelen giden var ise onceliginiz yurt disindan getirmek olsun ekipmanlari. Eger getiremiyorsaniz 30 K yeterli olabilir minimum standartlarda. marka vermek zor ama 6-10 K ya kask alabilirsiniz. HJC olabilir. 6 bin

mont ise 4riders yada shima olabilir. goruntu sizin icin onemli ise ben shima tavsiye ederim. Gama da sanirim yeni cikti, begenmistim ben. 6-10 bandi

pantolon icin rider denimden cok memnunum, 3 tane farkli pantolonum var tavsiye ederim. 4-5 bandi

eldiven bulursun her fiyata ama avuc icinin en az iki katman olmasina dikkat et min 2 k

ayakkabida ise forma shima yada furygan olabilir. yerli ayakkabi denemedim. Forma ve shima ayakkabida bence cok basarili. 6-8 k

22-30 u yakalayabilirsin. tabiki kask cok buyuk belirleyici burada.

etiketlerinde bir yerlerde olur. kasklarda ECE 22.06 en son standart, diğer ekipmanlarda CE sertifikaları oluyor.
Hocam merhaba, konu sahibi gibi bende bu yaz içerisinde motor almak istiyorum. Bu arkadaş gibi 140-150 bin TL bandında ne scooter hemde normal motor olarak ne önerirsiniz? Posta yazan rtr 200 yada sr1 adr iyi midir?

Ehliyeti ve motoru alana kadar parça parça ekipmanı da alabilirsiniz. Ben daha çok şehir içi kullanacağım için Kask > Eldiven > Ayakkabı > Mont olarak tamamlamıştım ekipmanları. Düşük hızda düşüşlerde en çok el ve ayak zarar gördüğü için böyle bir tercih yaptım. Ayakkabılarda Shima, Forma, kask olarak Scorpion, eldiven olarak Alpinestars ve mont olarak hem Alpinestars hem de Held markaları kullandım. Kullandığım için bu markaları önerebilirim. Hepsinin ayrı fiyatlarda neredeyse her ekipman türünde ürünleri mevcut, bütçenize göre ayarlanılabilir.

Motosikleti
Voge SR1
Ehliyeti ve motoru alana kadar parça parça ekipmanı da alabilirsiniz. Ben daha çok şehir içi kullanacağım için Kask > Eldiven > Ayakkabı > Mont olarak tamamlamıştım ekipmanları. Düşük hızda düşüşlerde en çok el ve ayak zarar gördüğü için böyle bir tercih yaptım. Ayakkabılarda Shima, Forma, kask olarak Scorpion, eldiven olarak Alpinestars ve mont olarak hem Alpinestars hem de Held markaları kullandım. Kullandığım için bu markaları önerebilirim. Hepsinin ayrı fiyatlarda neredeyse her ekipman türünde ürünleri mevcut, bütçenize göre ayarlanılabilir.
Hocam ben Nisan ayı gibi bu kafadayım. Fakat sonra belli olmaz sınavı geçemez isem elimde kalmasın diye ehliyeti aldıktan sonra hepsini alırım dedim.

Motosikleti
Hocam merhaba, konu sahibi gibi bende bu yaz içerisinde motor almak istiyorum. Bu arkadaş gibi 140-150 bin TL bandında ne scooter hemde normal motor olarak ne önerirsiniz? Posta yazan rtr 200 yada sr1 adr iyi midir?
Bu motorlar hakkında bilgim yok. Ama sıfır çin malı ya da hinli alacağıma 10 yaşında japon almış biri olarak ille de japon diyen dinozorlardanım, beni dinlemeyin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu motorlar hakkında bilgim yok. Ama sıfır çin malı ya da hinli alacağıma 10 yaşında japon almış biri olarak ille de japon diyen dinozorlardanım, beni dinlemeyin.
140-150 bin fiyat bandında satılan 10 yaş üzeri Japonlar daha sıkıntılıdır espresso aga. Hiç bulaşmak istemezsin emin ol.

Motosikleti
140-150 bin fiyat bandında satılan 10 yaş üzeri Japonlar daha sıkıntılıdır espresso aga. Hiç bulaşmak istemezsin emin ol.
yok, o anlamda dememiştim. Ben sıfır dominar 400 fiyatına benzer paraya biraz daha ekleyip 10 yaşında japon almıştım. 140-150bin'e japon olmaz malesef, keşke olsa da piyasa çinlileri satan dandik tüccarlara kalmasa.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Bugun motora baslasam heralde honda cbf125 yada bajaj 200 luk ile baslardim. onemli olan baslamak ikiside is gorecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar