Fuarda Tekne kalmadı

Merhaba arkadaşlar, gariban vatandaş olarak vergilerden ve pahalılıktan belimizin büküldüğü şu günlerde bu haberi okudum ve sizle paylaşmak istedim.

" Fuarda tekne kalmadı
Yat, kotra ve teknelerde ÖTV'nin sıfırlanması ve KDV’nin yüzde 1'e indirilmesinin hemen ardından düzenlenen fuarda tekne kalmadı. CNR Avrasya Boat Show-11.Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı deniz severlerin yoğun ilgisi ile devam ediyor."

Bu da haber linkihttp://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/fuarda-tekne-kalmadi-1684672/

Yatta botta böyle olduysa, motorda yapılsa ne olur acaba.
Sür manşet "Motosiklet bayilerine tecavüz yurt genelinde devam ediyor".

Birde yatların yakıtı vergisisiz aldıklarını da eklersek üstüne....

Tersi olsaydı, hiç biri satılmasaydı, tersaneler çalışmasa, oralara malzeme satanlar da iş yapamasa, işçiler evlerine gönderilse ? Kapitalist sistem üretim ve artı değer üzerine kuruludur, o yüzden üretmek ve satışını sağlamak lazım, bu en alttakilere de dolaylı olarak fayda sağlar.

Bu ekonomimizin ne kadar da güçlü olduğunun en iyi ispatıdır. Vatandaşımız o kadar zengin ve mutlu bir hayat yaşıyor ki fuardan bol bol alışveriş yapıp yat bırakmamış ve hepsini satın almış. Ne kadar da güzel bir haber, oh oh miss :)

Haaa, birde şimdi gemi var gemicik var, eğer uslu bir çocuk olsaydınız sizin de küçük ve sevimli gemicikleriniz olabilirdi :p

pırlanta da temel ihtiyaçlarımız arasında. pırlantada da ötv sıfır.

ekmekte bile %18 kdv varken yat'da %1 olması...

ekmekte kdv %18 değil

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------

Tersi olsaydı, hiç biri satılmasaydı, tersaneler çalışmasa, oralara malzeme satanlar da iş yapamasa, işçiler evlerine gönderilse ? Kapitalist sistem üretim ve artı değer üzerine kuruludur, o yüzden üretmek ve satışını sağlamak lazım, bu en alttakilere de dolaylı olarak fayda sağlar.

Evet en alttakileri dolaylı fayda sağlar. Ama en üsttekilere doğrudan fayda sağlar. Vatandaşın beklentisi alt kesimin doğrudan etkileneceği teşvikler yapılması.

F54

Asgari ücretle çalışıyorum
Benden %20 gelir vergisi alip
Yat tekne kotra da ötv vi sıfır yapıp kdv yi %1 e düşüren zihniyeti ayakta alkışlıyorum
Helal olsun allah sizi başımızdan eksik etmesin

Arkadaşlar, ne kadar sinirlenseniz de, her daim kriz dönemleri parası olana yarar.
Sadece dolar artışından bankada 500bin ve üstü doları olan kişiler yattıkları yerlerden tekne paraları kazandı. Doğal durumlar bunlar.

Bajgana selam, tekneye devam diyorlar yani...

Arkadaşlar, ne kadar sinirlenseniz de, her daim kriz dönemleri parası olana yarar.
Sadece dolar artışından bankada 500bin ve üstü doları olan kişiler yattıkları yerlerden tekne paraları kazandı. Doğal durumlar bunlar.

Bajgana selam, tekneye devam diyorlar yani...

Adam haklı.
Dolarınız varsa eko. Krizde zenginsiniz.
Bide bunun Dolar borcu olan versiyonu var.

2002 donemlerinde ticaret yapanlar iyi hatırlar meclis önüne yazar kasalar atıldı felan.

40 bin dolar borcumuz bi sabah uyandığımızda 200bin dolar olmuştu.
Borç olarak yani.
2 dükkan iflas etti bir ev gitti, 3 araba mefta oldu.
Cağnım hükümet sayesinde 1 gece zengin yatıp sabaha mal beyanından tutuklu uyandık.
Dolar sayesinde 5 günde olsa hapisde gördük eksik olmasın.

ekmekte kdv %18 değil

ben %18 sanıyordum da meğer o da yat vergisiyle aynıymış, %1'miş.

araştırınca şunu da gördüm, halk kaliteli ekmek yemek isterse hemen yapıştırıyorlar %8 kdv'yi.

"Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre normal ekmeklerde yüzde 1 olarak uygulanan KDV oranı kapsamına katkı maddesi yüzde 5'i geçmeyen ekmekler de dahil edildi. Ekmekte kullanılan çeşni maddeleri, diğer tahıllar, soya unu, baklagil unları, yağ, süt, süt ürünleri, bitkisel lif ve benzeri maddeler gibi katkı maddelerinin yüzde 5'i geçmesi durumunda bu ekmeklerde de KDV oranı ise yüzde 8 olacak."

475 tl doğalgaz faturası ödedikten sonra bu haber nedense beni çok üzüyor.

Lanet olsun fakirlik..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar