Fsm koprusu - Susurluk (240 km) - 3 saat (non stop) - 3.3 lt/100 km. Super bir sürüş!(güvenli)

selamlar ,

bugun iki konu bir arada.

1.konumuz : insanların yakıt tüketim verilerini abartarak anlatma eğilimi.

2.konumuz : uzun yolda güvenli sürüş nasıl olmalı ve bunun faydaları.

1.konudan baslayalım.

benim çok sevip, büyük saygı duyduğum Orkun kardesimin su kısa videosuna bakalım

bakın bu forumda da çok var böyle yapan.
"hızlı sürdük", "kudurdum yine =) , 150 160 yapıştrdım virajlarda" "bol bol top speed yaptım" vs deyip,

"abiii sadece 4.1lt yaktı bakın , cok az yakıyor yavvv" (foto paylaşıyor burda)

yapmayın bunu. Orkun sana da yakışmadı bu.

abicim, ortalama tüketim verisi 2 şeyle desteklenmeli.

1.si yapılan km; ne yani 2000 metreden başladığım yolculugu deniz seviyesinde 50 km bitirrsem benim 1000 cc lik motor 2.5 lt gosterebilir. şaka yapmıyorum bu mumkun.

2.si ise ortalama hız. yavas gitmedim, bastım demekle bu iş olmuyor. o fotosunu cektiğiniz ekranlarda ortalama hız da var. neden paylaşılmıyor ? yemiyor mu =) =) erkek olun erkek!(sozum orkuna değil kesinlikle)

bu iş nasıl yapılmalı burda 1 dk lık yeni videom da gosteriyırum diyerek 2.konuya geciyorum. izleyin, öğrenin.

beni bilen bilir güvenli sürüş benden sorulur.

bazı kendini bilmezler, apaciler, trafik magandaları gelip ıyyyyy hıza bak, yürüseydin, bisiklete bin sen falan diyerek komiklik yapacaklardır. problem yok.

ben istanbul un göbeğinden susurluk a 3 saatte gitmişim, paşalar gibi, sağa sola çiçeklere agaclara baka baka.

peki sen agresif sürücü( potansiyel maganda) , virajları trail brake ile dönerek, düz yol buldumu yapıştıran sen ne kadar sürede varacaktın ? eğer rekor pesinde değilsen yaklasık 2:30 saat sürecekti.

hem rüzgar yedin, hem kendini yordun, hem motor çok yaktı daha fazla hırpalandı hem de riskli bir sürüş yaptın. değdi mi ?

bakın belki haberiniz olmuştur, gecen ay Ankara da bir eğitmen virajda hayatını kaybetti. bu eğitmen ölümü oldugu için haber yapıldı.

ayakları kolları kırılan hız ve viraj sevdalısı motorcular haber bile olmuyor.

lütfen aptal olmayın, risksiz ve keyifle sürün şu aleti. eğer bu sekilde süren arkadaslarınız varsa işiniz çok zor valla.

ilk gurubum 3 kişiydi. ikisi de patladı. neyseki şanslıydılar, ayak ve kol kırılması ile atlattılar. biri bıraktı diğeri skuter suruyordu en son :)

evet, sertifikalı eğitmen değilim, evet trail brake e ihtiyac duymuyorum(fren bile yapmıyorum cogu zaman) ama bir sansızlık olmazsa ciddi kaza yapma olasılığım bunlardan düşük.

not: benim videodaki sürüşümde ruzgar yeminle benden yana değildi. tarih belli isteyen ruzgarın durumuna bakabilir :)

o değilde ne motor be!

sevgilerimle :cool:

Tebrik ediyorum. 80 km ortalama hız ile 3.3 litre yakan 1000 cc motosiklet. Çok çok iyi bir yakıt verisi. Burada iş yakıt tasarrufu ile kalmıyor. Bunu dd belirtmek gerek. Ani fren ani gazlama olmadan ılımlı sürüş deyince daha güvenli bir sürüş yapmış olmanın yanında lastik ömrünüz de daha uzun oluyor. Dahası fren balata ve disk bakım maliyetlerinden de tsaruf etmiş oluyorsunuz. Yine motor ömrü de daha uzun oluyor. Bu sürüş tarzını ben de severim. Ankaradan istanbula 2000 cc Caravelle minibüs ile 4.3 litre ile gitmişliğim vardır benim. Egea 1.3 multijet araca 3.1 litre ortalama yaptırmışlığım da vardır. Sakin sürüşü severim. Risk daha azdır.

Video sana mı ait? Kanal seninse şikayet edeceğim.

olm sen benim başlıklarda neden dolaşıyon ?

yav kac defa soyleyecem, ben artık buradaki bir avuc adam gibi adam ve bizi dışarıdan takip eden 15 milyon motorcu için yazıyorum.

git o yaşlı dediğin kıdemli senior ileri sürüş eğitmeniyle falan uğraş.

yalnız bırak beni artık.

sevgilerımle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Beni bilenler bilir demişsin de, sen kimsin bilader? 3-5 ay önce üye olmuşsun. Eski üyeysen eski kullanıcı adını paylaşsan?

offf hacım boşver onu mu kafaya taktın ?
senlik bişey yok.sürüşüme odaklan!

Motosikleti
750x
olm sen benim başlıklarda neden dolaşıyon ?

yav kac defa soyleyecem, ben artık buradaki bir avuc adam gibi adam ve bizi dışarıdan takip eden 15 milyon motorcu için yazıyorum.

git o yaşlı dediğin kıdemli senior ileri sürüş eğitmeniyle falan uğraş.

yalnız bırak beni artık.

sevgilerımle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

offf hacım boşver onu mu kafaya taktın ?
senlik bişey yok.sürüşüme odaklan!
Valla reis ben senin gibi adamları hep merak etmişimdir. Burada da var bi kaç tane, adamların her fırsatta muhabbeti şu; "Bende normalde GS var ama scooter ile takılıyorum." Halbuki yalan söylüyor, scooteri bile yok herifin. Veya adam kontra öğrenmiş kendini eğitmen zannediyor, googleden pist görmüş kendini yarışçı zannediyor, patikanın kenarından geçmiş endrocu olmuş. Türk erkeklerinin %80'i uçağı indirebileceğini düşünüyormuş ya? O misal. Tavşan pipisini dağa sürtmüş demiş ki dağı bilmem ne yaptım.

Şimdi sen yanlış anlama benim sözüm sana değil, ama 15 milyon motorcuya yol gösteren önemli şahsiyeti de insan merak ediyor haliyle. 😲

Valla reis ben senin gibi adamları hep merak etmişimdir. Burada da var bi kaç tane, adamların her fırsatta muhabbeti şu; "Bende normalde GS var ama scooter ile takılıyorum." Halbuki yalan söylüyor, scooteri bile yok herifin. Veya adam kontra öğrenmiş kendini eğitmen zannediyor, googleden pist görmüş kendini yarışçı zannediyor, patikanın kenarından geçmiş endrocu olmuş. Türk erkeklerinin %80'i uçağı indirebileceğini düşünüyormuş ya? O misal. Tavşan pipisini dağa sürtmüş demiş ki dağı bilmem ne yaptım.

Şimdi sen yanlış anlama benim sözüm sana değil, ama 15 milyon motorcuya yol gösteren önemli şahsiyeti de insan merak ediyor haliyle. 😲

kimmiş o gs i bırak skuter ı bile olmayan hain motorcu, isim versen iyi olur ya :d

sinancığım eğri oturup doğru konusalım. hayalinde yarattığın tiplemeleri burda gercekmiş gibi konusma.

anlattığın tiplemeleri okuyunca aklıma bir tek @kamyoncumemo geliyor, ama eğer onu kastediyorsan o adam boş değil! zaten gs i de yok.

ben zaten hiç üzerime alınnadım. 250.000 km kaza bela yok şükür. bilen bilir ssfdhf

Motosikleti
750x
kimmiş o gs i bırak skuter ı bile olmayan hain motorcu, isim versen iyi olur ya :d

sinancığım eğri oturup doğru konusalım. hayalinde yarattığın tiplemeleri burda gercekmiş gibi konusma.

anlattığın tiplemeleri okuyunca aklıma bir tek @kamyoncumemo geliyor, ama eğer onu kastediyorsan o adam boş değil! zaten gs i de yok.

ben zaten hiç üzerime alınnadım. 250.000 km kaza bela yok şükür. bilen bilir ssfdhf
Yok bireysel olarak kimseden bahsetmiyorum. Umarım seni bilenler sohbete müdahil olur da seni onlardan dinleriz :)

Motosikleti
K 1600 GTL

GS i olup skuter kullanan ACT muhtemelen, pist görüp yarışcı zanneden killingroad, patikanın kenarından geçen f54, kontra öğrenip eğitmen zanneden kim tam bilemedim. Benim tahminlerim böyle....

GS i olup skuter kullanan ACT muhtemelen, pist görüp yarışcı zanneden killingroad, patikanın kenarından geçen f54, kontra öğrenip eğitmen zanneden kim tam bilemedim. Benim tahminlerim böyle....

"Halbuki yalan söylüyor, scooteri bile yok herifin"

ya act ten mi bahsediyor diye aklıma geldi de şu yukardaki cumle nedeniyle olmaz, dedim. skuterı var dsffhf

killingroad yorumuna yeminle güldüm. ama o da yılda iki kere piste giriyor diye biliyorum.

o yuzden bunların hayalinde yarattığı motorcular oldugu kanısına vardım.

biliyosun "gs ciler boş yan cantalarla dolaşıyor, bizzat tanık oldum ikisine" diyen bir tip vardı.(adını anma sakın gelir melir ugrasamam)

biraz o tarz oldu. neyse.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Yoksa, yoksa sen mi geldin keke.

Motosikleti
750x
F54 Fatihi çok uzun zamandır bilirim. Sağlam endurocudur. Act ve killing hakkında bir fikrim yok, zaten onlardan da bahsetmedim. Daha doğrusu bireysel olarak kimseden bahsetmiyorum.

Benim vurgulamak istediğim konuyu siz anlamadınız sanırım. Neyse çok önemli değil 👍

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
cbf 150

Biz kimsenin taklidi değiliz. Ben yaparım dedim şeyleri yaparım.

Ben gs e popomu koymam benim popom haşin motorlar içindir vespa gibi.

Ben viraja o virajın hak ettiği en hızlı şekilde girerim genelde 30

Taklitlerimden kaçının

Biz kimsenin taklidi değiliz. Ben yaparım dedim şeyleri yaparım.

Ben gs e popomu koymam benim popom haşin motorlar içindir vespa gibi.

Ben viraja o virajın hak ettiği en hızlı şekilde girerim genelde 30

Taklitlerimden kaçının

treyuq7.jpg

puhahahaja ulen koskoca Orkun a yaptığın yoruma bak

olm kamyomcu cok enterasan adamsın. bazen bu adam büyük üstad diyorum, bazen de amatörün önden gideni.

zafer akcay fizik bilmiyor, bir eğitmen fizik bilmeli falan da diyosun olmuyor bak.

şşşş, bu aleti

https://www.motosiklet.net/forum/konu/neden-agir-motorla-enduro-olmaz-videosu-komikli.223775/

şunu gordukten sonra akıl ettin di mi ?

ee bir tane gönderirsin artık (bedava)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hobaaaaa motor süremeyen ismi lazım değil günlük başlığını açmış. Hayret hala kimseye küfür etmemiş ama çok sürmez.

Muzafferciğim forum tapulu malın değil . Sevmesemde sırf motora bindiği için Sampsonite i sahiplenir ve korurum sana karşı. Nereye isterse yazabilir ve benimle uğraşabilir. Biz böyle anlaşıyoruz sokak hayvanı ile.

Sana gelince , eğer teker teker tanısan o dışarıdaki 15 milyonu da senden soğutacak aksiyonu başarabilecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.

Ne geçti dostum senin başından . Hangi motorcu üzdü seni ?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yine mi geldin sen ya.

elbette forum benim tapulu malım değil.

ama muhattap olmadığım, hakkımda yalan yanlış konusan, hatta ileri gidip hakaret kufur eden tiplerin benim başlıklarımda ne işi var ?

yav lutfen git..egzoz boyama, depo üstü canta onerisi , kışlık/yazlıl eldiven onerisi , yağlama konularınaa git.

gelip benimle ne uğrsıyosun ?

hayır dingo sürüsü gibisi olmasanız problem olmaz da sürü cok kalabalık.erhan da aman dingoları forumdan kusturmeyim dediğinden(aktif online üye sayısı hiç olmadığı kadar düşmüş yazık) haksız yere atılıp duruyorum.

hadi abisi, git nedim şener , ahmet hakan falan oku şimdi. bu başlıkta işin yok.

sevgilerimle :cool:
senin derdin baskasıyla ona borun ötmüyor diye bana ağlıyorsun gibi gelmeye başladı 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar