Frene basınca kaliperden gelen TAK sesi ?

Motosikleti
KTM 790 Adventure
Yalnız bu aralar motorundan ses gelenlerin sayısı bi hayli artmaya başladı. Hayırdır inşallah

Biraz normal, muhtelif markaların balatalarında milimetrik boşluk olabiliyor.Bu boşlukta kaliperin içinde balatanın oynamasına neden oluyor ama arıza veya sorun değil.Daha çok ön freni yolda giderken ilk sıkınca tık şeklinde olur fakat başka aynı marka motorun ön kaliperiyle kıyaslayın oda böyle çok oynuyorsa kaliper bağlantı yeri veya kaliperin kendisi değiştirmeli o oynaklık farkı fazla ise.sizinki malzeme kalitesinden fazla oynar hale gelmiş frene basınca darbe olduğu için her frende.

O oynaklık tüm motorlarda mevcut yoksa fren sıkışır sıkma bırakılınca geri balatayı toplamaz.

Motosikleti
Ns200 15"
Kaliper pimlerinin karşılığında olan lastikler yıpranmış olabilir, o lastikler yıpranınca kaliperde boşluk oluşur ve böyle sorunlara yol açabilir.

Biraz normal, muhtelif markaların balatalarında milimetrik boşluk olabiliyor.Bu boşlukta kaliperin içinde balatanın oynamasına neden oluyor ama arıza veya sorun değil.Daha çok ön freni yolda giderken ilk sıkınca tık şeklinde olur fakat başka aynı marka motorun ön kaliperiyle kıyaslayın oda böyle çok oynuyorsa kaliper bağlantı yeri veya kaliperin kendisi değiştirmeli o oynaklık farkı fazla ise.sizinki malzeme kalitesinden fazla oynar hale gelmiş frene basınca darbe olduğu için her frende.

O oynaklık tüm motorlarda mevcut yoksa fren sıkışır sıkma bırakılınca geri balatayı toplamaz.

Kardeşim de dün bi tane satın aldı onunkinden kontrol edicem bakalım akşam.Ama benim motorumda da yoktu daha önceden. Fren balatalarını değiştirirken dikte yamukluk olduğu için sürtmesin diye tamirci arkadaş hafif gevşek bıraktı diye biliyordum kaliperleri ama bağlantı noktasına baktım olması gerektiği gibi sıkı

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:37 ----------

Kaliper pimlerinin karşılığında olan lastikler yıpranmış olabilir, o lastikler yıpranınca kaliperde boşluk oluşur ve böyle sorunlara yol açabilir.

Tam olarak hangi lastikler acaba detaylı kontrol edeyim

Kardeşim de dün bi tane satın aldı onunkinden kontrol edicem bakalım akşam.Ama benim motorumda da yoktu daha önceden. Fren balatalarını değiştirirken dikte yamukluk olduğu için sürtmesin diye tamirci arkadaş hafif gevşek bıraktı diye biliyordum kaliperleri ama bağlantı noktasına baktım olması gerektiği gibi sıkı

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:37 ----------

Tam olarak hangi lastikler acaba detaylı kontrol edeyim

Oralarda pim olduğunu sanmıyorum veya ben görmedim demir milli kaliper parçası direkt ön amortisördeki parçanın içine uzun yuvaya oturuyor içinede gres sürülüyor.Toz keçeleri eskisede eskimesede öyle çok aşırı oynamaması lazım.Biraz normal biraz değiş gibi zaten öyle oynarsa balata tam düzgün diski sıkmaz ve tam doğru çalışmaz motoru durdursun diye...

Motosikleti
Ns200 15"
2. videoyu izlememiştim ama kaliper lastiklerinden daha da emin oldum diyebilirim, 2. videoda baş parmağınızın hemen altında olan siyah kapak gibi duran plastik kaliper lastiğidir hemen aynı hizada oranın yukarsın da yine o lastikten var bu lastikler değiştiğinde büyük ihtimal sorununuz çözülecektir. Zaten kaliper bağlantı noktası sabit sadece yüzer kısmı haraket ediyor buda frenlemedelerde tak diye ses oluşturuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar