Frene basınca gelen "tak" sesi hk.

Merhabalar,

Pulsar 200 NS kullanıcısıyım. Bir kaç seferdir arka frene ilk bastığım anda "tak" diye bir ses geliyor. Sanki motorun altına taş vb. bir şey çarpmış gibi. Sürüşe başladıktan bir süre sonra da kesiliyor yada ben farketmiyorum. Malum pandemi yasaklar derken servise gitme fırsatı bulamadım Daha doğrusu iş çıkış saatimde servis kapanmış oluyor. Hafta sonu da malum...
Konuyla alakalı fikir ve yorumlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Sağlıklı günler dilerim.

Benim YBR'nin arka kampanasından geliyordu. Seninde kampana sanırım. Ustaya götürdüğümde bana balatanın değişmesi lazım bitmek üzere demişti.

Benim YBR'nin arka kampanasından geliyordu. Seninde kampana sanırım. Ustaya götürdüğümde bana balatanın değişmesi lazım bitmek üzere demişti.

Pulsarın arkası disk diye biliyorum. Kampanaysa balatadan önce kampananın orda bir somun var onu sıkmak sorunu çözebilir.

Motosikleti
D400
balatadan mı bilemem ancak fren kullanma şekline göre 5binde bitiren de var :)

Haklısınız. O zaman 5000 de bitireceğimi düşünmüyorum diyeyim :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
balatadan mı bilemem ancak fren kullanma şekline göre 5binde bitiren de var :)
8binde 2 balata biterini biliyorum :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:50 ----------

Merhabalar,

Pulsar 200 NS kullanıcısıyım. Bir kaç seferdir arka frene ilk bastığım anda "tak" diye bir ses geliyor. Sanki motorun altına taş vb. bir şey çarpmış gibi. Sürüşe başladıktan bir süre sonra da kesiliyor yada ben farketmiyorum. Malum pandemi yasaklar derken servise gitme fırsatı bulamadım Daha doğrusu iş çıkış saatimde servis kapanmış oluyor. Hafta sonu da malum...
Konuyla alakalı fikir ve yorumlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Sağlıklı günler dilerim.
Arka frenin hidrolik deposunu kontrol edin eğer azalma varsa veya minimuma inimşe balata gitmiş demektir abs varsa belki abs den dolayı olabilir

8binde 2 balata biterini biliyorum :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:50 ----------

Arka frenin hidrolik deposunu kontrol edin eğer azalma varsa veya minimuma inimşe balata gitmiş demektir abs varsa belki abs den dolayı olabilir

Geçenlerde bakmıştım sorun yoktu ama tekrar kontrol etmekte fayda var.

Hocam merhabalar. Arka fren disk olan motosikletlerde genellikle fren merkezi(kaliper) arka beşiğe bir alüminyum parça ile sabitlenir. Beşikteki çıkıntıya yerleştirilir, ortasından da teker mili geçer ve sabitlenir. Ancak beşikteki çıkıntı( ya da fatura)ile alüminyum parça zamanla aşınarak özellikle sert frenlemelerde gezinti yapabilir bu da haliyle frenlemelerde tak tak diye ses duymanıza neden olabilir.
Bunun haricinde fren merkezinin ileri geri hareketine imkan veren burçların aşınması, merkezin civatalarının gevşemesi, balatayı merkeze sabitleyen pimin aşınması ya da düzgün yerleştirilmemesinden kaynaklı iç sacın kırılıp düşmesi gibi sorunlar da olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar