Frenaj

Motorsikletle viraja girdiğimizde bazı yerlerde okuduğumda arka fren dışında ön frene de basmak anlamına geliiyormuş bu nasıl oluyor bilgi verirseniz minnettar kalırım nette birçok kez aradım ama istediğim sonuca ulaşamadım.

Ön fren de kullanılabilir ama çok az ve dozuyla kullanılmalı, aksi takdirde ön tekeri kaybedip işlerin çığrından çıkması son derece olası hale gelir. Ön tekeri kaybetmeden yapılacak her şey mübah kısacası :)

Virajda frene basıyorsanız zaten siz motorsiklet sürmeyi bilmiyorsunuz, derhal bir kursa gidin. Önemli olan viraja girmeden uygun pozisyon, uygun sürat, uygun vites kombinasyonu yapmanız lazım. Bunları yapmayıp virajda frene asılıyorsanız (acil durumlar hariç) risk alıyorsunuz.
20 ile dönüş yaparsınız (dikkat edin viraj demiyorum), fren yapabilirsiniz. ama 100 ile viraja girip çizgiyi tutturamıyorsanız hata sizin sürüşünüzde.

Metin Kılıç abicim ben yazdığım gibi fren yapıyorum demedim frenajın anlamı nedir açıkçası onu çözemedim ön fren kullanmak nasıl oluyor onu sormuştum.Bu arada bugüne kadar önüme hayvan,insan ve ani araç çıkışları dışında virajlarda fren yapmadım.

Eğer viraja yatmış şekilde iken ön frene basar yada gazı kapatır ise düştün demektir.Virajda fren kullanmak teklikeli ancak aciil bir durum olursa motoru dikleştirebildiğin dikleştirip arka frene basmak daha doğru olur.

hahahaha :)) Viraja girince baktın dönemiyorsun debriyajı çek frene bassss diyen tipler gelir birazdan :)

baktım dönemiyosun daha da yatır
baktın yatırınca dalıyor DAHA DA YATIR! SEN KİM MOTOSİKLET OLUYOSUN DA DALIYOSUN!!!! diye
valla benim tekniğim böyle abi dalınca sinirleniyorum daha fazla kontra veriyorum :D

baktım dönemiyosun daha da yatır
baktın yatırınca dalıyor DAHA DA YATIR! SEN KİM MOTOSİKLET OLUYOSUN DA DALIYOSUN!!!! diye
valla benim tekniğim böyle abi dalınca sinirleniyorum daha fazla kontra veriyorum :D

küçükparkta göbekte duran grom seninmi?

viraja girdiğimizde bazı yerlerde okuduğumda arka fren dışında ön frene de basmak anlamına geliiyormuş
Normalde ön freni kullanmam ama virajda ön freni de kullanmak gerekiyomuş diye bir düşüncen var sanırım, yanlış mı anladım ? Motosikleti ön fren yavaşlatır, durdurur. Arka frenin bozulsa bile güvenli frenleme yapabilirsin ama arka fren ani frende çok yetersiz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar