Fren Yapma Hakkinda

Abilerim kardeslerim merhaba,simdi frenlerle alakali birsey sormak istiyorum. Simdi fren kitleme olayi varmis ve ben bunu bilmiyorum ne oldugunu belkide basima gelmedi hic veya geldiysede fren kitleme oldugunu bilmedigim icin farkina varmamisimdir. Ben genelde on fren ve arka freni ani fren yapmam gerekse bile ikisine esit miktarda baski uygulayarak fren yapiyorum ve istemsiz olarak debriyaja basarim. Iki gun once bir aracin sikistirmasi sonucu yine ayni sekilde fren yaptim ve arka lastik kaydi motosikletin gotu hafiften sola dogru gitti geri topladi bu kayma kitleme mi oluyor yoksa kitleme baska bisey mi tesekkur ederim

her kayma kitleme değildir. ama senin yapmış olduğun kitleme evet. kitlemeyi şöyle söyleyeyim, frene çok aşırı basarsın ve teker durur vaziyete gelir. ama diğer teker hareket halinde olduğu için kayarsın ve kaymana bağlı sonuç yaşarsın. 100 ile giderken frene uyguladığın basınç ile 200 ile giderken uyguladığın basınç farklı olmalı ki kitlemeyesin freni. ABS'nin görevide budur işte, fren kitlemesin kitlerse kayar düşersin diye. Hatta absli araçlar daha geç durur genelde. Ama tabi güvenli olan absli olandır bence.

Oyleyse motosiklet alirkende abs li modellerini almak daha mantikli bende motosiklet konusunda yeniyim acemiligi attik cok sukur ama bu terimleri bilmiyordum demekki benim olaydada motosiklet kitlemis bu kitleme olayi sadece arka tekerde oluyor degilmi :)

Küçük bir tavsiye dönüşlerde ön fren kullanma :cat: tekerin düz bassın :rendeer:

Ben hep ikisini kulaniyodum donuslerde dshil. Donuslerde sadece arka fren mi kulanmaliyim niye ki

Oyleyse motosiklet alirkende abs li modellerini almak daha mantikli bende motosiklet konusunda yeniyim acemiligi attik cok sukur ama bu terimleri bilmiyordum demekki benim olaydada motosiklet kitlemis bu kitleme olayi sadece arka tekerde oluyor degilmi :)

bu kitleme olayı iki tekerde de olabilir. arka tekerde olursa pek problem olmaz. ama ön tekerde olursa o iş kelek olur biraz. :) çünkü arka teker kitlerse gaz vererek veya freni bırakarak düzeltebilirsin, hatta düzeltmesen bıraksan bile kendine gelir. ama ön teker kitlerse, arka tekerlek gitmek isteyecek ama ön tekerlek buna izin vermeyecek sonucu kötü olabilir. ön tekeri küçük hızlarda kitlediğimde bile çok korkutmuştur beni, direk sağa sola savurur. özetle, arka tekeri kitle ama ön tekeri kitleme :)

Peki bunu nasil basarabilirim :) ben yari yariya ikisinede basiyodum normalde

Hocam egitime gidin bence bi sekilde burdan olucak is degil o. Bol bol pratik istiyo, egitimden sonra da kapali bi alanda pratik yapin kendiniz bile hissedersiniz gelismeyi, ve dersiniz ki 'ulan allaha emanet gidiyomusum bundan sonra daha dikkatli olmaliyim' boylece cok daha guvenli bir surus gerceklestirirsiniz.
Tekeriniz duz bassin :)

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
evet, daha önce yazilanlari oku lutfen.

ve hayir, acemiliği henuz atmadin uzerinden :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar