debryaja basmadan vites nası değiştiriyor :silent:
aha tartışma başlıyor...debriyaja basmadan vites değiştirmek zararlı mı değil mi?
Amacım tartışma çıkarmak değil birşey sordum sadece ara gazı veriyor vites değişiyor şaşırdım bunları debriyajsız nasıl yaptığını
dostum tartışmayı niye kötü algılıyosun...zaten senin başlattığın bişey değil bu...çünkü debriyajsız vites değiştirmenin zarar vermediğini şiddetle savunan bir güruh var onun için dedim..senin bu sorun sönmemiş bi alevi harlayabilir demek istedim...bi çok başlıkta da şiddetli tartışmalar oldu...tartışmayı kavga dövüş olarak algılama...
bence vidyoyu yanlış yorumluyosun ara gazıyla vites küçültüyor aynı zamanda da debriyaja yarım basıyor. dikkat et.... ara gazı veriyor vites değişiyor şaşırdım bunları debriyajsız nasıl yaptığını
vites düşürürken yarım basıyor ama yükseltirken hiç basmıyor videoyu siz dikkatli izleyinbence vidyoyu yanlış yorumluyosun ara gazıyla vites küçültüyor aynı zamanda da debriyaja yarım basıyor. dikkat et.
vites yükseltirken ara gaz vermiyor ama, hızlı bi şekilde gazı kapatıp açıyor... ara gazı veriyor vites değişiyor şaşırdım bunları debriyajsız nasıl yaptığını
vites yükseltirken ara gaz vermiyor ama, hızlı bi şekilde gazı kapatıp açıyor![]()
söyledikleriniz doğru olabilir, bu konuda deneyimim tecrübem pek yok. yaşadığım olayı el alışkanlığına yormuştum. yaşadığım korkudan sonra şahsen debriyaj kullanarak kontrollü bir şekilde vites yükseltmeyi tercih ediyorum.@allpower. düşük viteslerde vites yükseltirken deviride düşük tutmak gerekir. daha çok yüksek viteslerde rahatlık sağlar. ve güçlü motorlarda shifter harici kullanılması tavsiye edilmez, sizinde söylediğiniz gibi motor tekere kalkabilir, arkası atabilir. ben hep düşük c cmotor kullandığım için atıp tutuyorum burdan ama uygulayanlarında benim tecrübemde ve benim kullandığım tarzda kullandıklarını varsayıyorum. ben mz kullanırken yapmıyorum bunu, küçük viteslerde atlama yapıyor çünkü tıpkı balata bitmiş gibi davranıyor.
motorda shifter varsa zararsızdır. yarış motoru pilotları yarışlarda debiryajı sadece kalkış için kullanırlar, shifter yardımı ile vites yükseltip düşürürler.
shifter yoksa kısmen zararlı, aynı zamanda zararsızdır. uygun devir aralığında zaten vites pegine dokunulduğu anda vites yükselir, ya da küçülür. ancak özellikle küçültürken uygun devir aralığı sağlanmazsa şanzuman bile dağıtabilir.
bende seri kalkış duruşlar haricinde yükseltirken çok sık uygularım. debiryaja basmaya gerek duymadan yükseliyor. düşürürken mesafe uzunsa devir düşürüyorsam uygularım. 13000 km yaptım son motorumda, henüz bir sıyırma ya da dişli kırma gibi bir durumu olmadı. yani doğru uygulandığında zararsızdır.