Fren Üst Merkez Yuvarlak Olmuş Vida Başı

Katılım
14 Şub 2016
Mesajlar
76
Merhabalar bugün ben ve arkadaşımın motorunda hidrolik değişimi yaptık. Ancak arkadaşımın motorunda sadece arkayi halledebildik ön tarafı açmaya çalıştığımızda vidanın biri gayet rahat çıkarken diğeri ise çıkmak bilmedi. Tabi bu kadar zorlamamızın üstüne vidanın başı yuvarlak oldu ve değişimi gerçekleştiremedik. İnternette baktığım kadarıyla vidaya kesik atanlar oluyor ancak kapağa Zarar verir düşüncesiyle başka yollar düşündük ancak herhangi bir sonuca varamadık. Yuvarlak olmuş vidayı nasıl çıkarabiliriz acaba ?
 
Katılım
10 Ocak 2017
Mesajlar
3,076
bir an konuyu açan arkadaşı criminalS zannettim.

sizin sorununuz için: tek başınıza yapabileceğiniz en basit işlemlerden birisi, düzgün bir tornavidayı vidaya yerleştirip çekiç benzeri birşeyle 4-5 kez vurduktan sonra tornavidayı sert bir şekilde vidaya bastırırken sola yani açılma yönüne de hafitenf baskı uygulayın ve çekiçle vurmaya devam edin büyük ihtimal gevşeyecektir. birde unutmadan ekliyeyim: çekiçle fazla sert vurmayın:mrgreen:
 
Son düzenleme:
Katılım
9 Haz 2016
Mesajlar
1,836
civatanın başına kesik atın. etrafına zarar vermeyecek şekilde biraz ısıtın çıkar. Tornavidayla çevirince çıkar hemen. Fren merkezi yumşak aliminyum veya döküm gibi bişey ise çekiçlemek zarar verebilir.
 
Katılım
2 Mar 2014
Mesajlar
125
Ters kılavuz diye bi alet var, internette araştır. Elin yatkınsa sökersin, yoksa bi ustaya söle.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst