Fren Mesafesi

sıze honda servıs danısmanı olarak yazıyorum:D yaptıgın durma mesafesı uzatır tartısmasız cunku motor daah dogrusu pıstonların donme gucu vardır sız gazdan ayagınızı cektıgınızde yakıt kesılır ve pıstonlar yanma olmadan calısırlar tamamen negatıf yonde agırlık gucuyle aracı yavaslatmaya yararlar denemesı bedava 4.vıtes 90 gıderken fren kullanmadan aracı bırakın duz zemınde ne kadar zaman sonra durucak bırde 4 3 2 sırasıyla vıtesı kucultun devrınız 6000lere kadar ykselsın bırde oyle durma mesafenıze bakın ıste sıze kompresyonun farkı:)

ayrıca baska bır konu daha var sen her debrıyaja bastıgında baskı balatan volana temas edıyor ve asınma gerceklesıyor sen ne kadar debrıyaja basarsan baskı balata omrun o kadar fazla kısalır. Bu arada debrıyaj ust merkezı arıza verme durumuda ıhtımal. Bu yazdıklarım otomobıl ıcın gecerlı motor ıcın aynımıdır bılemem ama emın degılım o kadar tecrubem yok ozellıkle karburatorlu motorlar ıcın umarım yararlı olmusumdur.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir kac hatali bakis acisi var.
Oncelikle kompresyon kullanarak motosikletin daha cabuk duracagi varsayimi hatali.
Frenlerinizin etkisi motorun kompresyonunun etkisinden cok daha yuksektir.
Yani diyelimki frene bastiginizda tekerleklere 10 birim kuvvet uyguluyorsunuz.
Kompresyonun en az 11 birim kuvvet uygulamasi lazimki etkisi olsun.
Halbuki kompresyonun boyle bir etkisi yoktur.
Bir diger mevzu ise vites dusurerek kompresyon meselesi ki o da evlere senlik.
Vites degistirmeye harcayacaginiz zaman icerisinde zaten durursunuz.
Ustelik bu teknik olarak su an eski teknoliji motosikletlerde mumkundur.
Oysa yeni nesil motosikler kaydirmali debriyaj sistemine gectiler ve yakinda hepsi bu sistemle uretilecek.
Yani bu yapmaya calistiginiz sey bir ise yaramayacak.
Kisacasi,
frenlerinizden daha iyi frenleme yapan kompresyona sahip bir motosikletiniz varsa,kompresyona devam edin.
Gerci benim tavsiyem,frenlerinizi yaptirmaniz yonunde olacaktir.
:)

coq ıkıncı cumlende kompresyon kullanarak daha kısa mesafede duracagı hatalı demıısn

Bunu demen ıcın savundugun laf sudur kompresyonda yakıt hava karısımı yanar araba hızlanır mı?
Ben etkılı dhaa kısa mesafede durur demedım frenajda yardımcı destek frenleme saglar dedım...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
coq ıkıncı cumlende kompresyon kullanarak daha kısa mesafede duracagı hatalı demıısn

Bunu demen ıcın savundugun laf sudur kompresyonda yakıt hava karısımı yanar araba hızlanır mı?
Ben etkılı dhaa kısa mesafede durur demedım frenajda yardımcı destek frenleme saglar dedım...
Denk gelmis.
Sana soylemedim onu.
:)
Herkes seninle hemfikir cunku.

Benim teorimi acayim biraz.
Diyelimki motor arka tekere 10 birim guc uyguluyor.
Kompresyon ise 3 birim.
Yine diyelim ki frene bastiginizda tekerlere 20 birim guc uyguluyorsunuz.
Simdi hic gazi kesmeden frene basarsaniz, 20 birim guc ile tekerleklere baski uygulayacaksiniz.
Fakat gazi kesmediginiz icin,motor tekerlere 10 birim guc uygulamaya devam ediyor.
Ne olur?
Fren gucunuz:
20-10=10 birime duser.
Simdide gaz keselim.
Yani motoru kompresyona bindirelim.
Ne oldu?
Siz tekere 20 birim guc uyguladiniz.
Fakat motor kompresyonda olsa tekere 3 birim guc uygulamaya devam ediyor.
Fren gucunuz;
20-10=17birime duser.
Son olarak debriyaji cekerek fren yapalim.
Debriyaji cektiginiz anda tekere aktarilan guc sifir.
20-0=20 birim gucunuz hala yerinde duruyor.

Simdi kompresyonun tekere guc aktarmadigini hatta tam tersine fren kuvveti uyguladigini dusunerek bir hesap yapalim.
Frene bastiginizda 20 birim.
Kompresyonda 3 birim.
20+3=23 birim gucunuz var gibi gorunuyor ama maalesef boyle olmuyor.
Onu biraz acmak getekiyor ama telefonla anlatmak dert.

gemi çapası veya paraşüt açın duramıyosanız. Fren nasıl yapılır? Arka fren ve iki fren veya ön fren hangi hallerde kullanılır? Bunlara bakın derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar