Fren hidroliği sızması

Merhabalar. Ön fren rezervuarından az miktardada olsa sızıntı olduğunu fark ettim. Motorum yzf r125 yan tarafından baktığımda hidrolik tam dolu gözüküyor acaba çok fazla hidrolik sıvısı olduğu için yaz ayları geldiğinde genleşti ve sızdırmayamı başladı. Ben rezervuar kapağını açsam ve kontrol etsem içeri hava kaçması gibi bir problem olur mu ? Sanırım DOT 3:4 var içinde ve boyayada zarar veriyor.

http://cdn4.fast-serve.net/cdn/BrooksBarn/GENUINE-YAMAHA-YZF-R125-MASTER-CYLINDER-COVER-amp-DIAPHRAGM-brembo_700_600_47F52.jpg

Fren hidroliğini, fren hidroliği yapan ısıyla genleşmesi az olmasıdır. Eğer fren sistemine normal bir hidrolik yağ koyarsanız bir kaç kere sıkmada mis gibi balata kokusuyla yolculuk edersiniz.

Kapağı açmayla sisteme hava yaptırmazsınız. Kapağı açın bakın, fazlaysa azcık şırıngayla çektirin.

Dikkat damlatmayın boyaya çok zaralıdır.

Peki gündüz gözüyle ben kapağı açıp fazlalık varsa şırınga ile çekeyim ve oradaki somunu da kontrol edeyim.

kontrol edin FREN MANETİNİN BASTIĞI POMPA KISMIndan sızıyor ise malesef üst merkezin değişmesi gerekecektir...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar