Fren disk ve balatalarına WD40 sıkmak

Herkese selam arkadaşlar. Hafta sonu detaylı motosiklet ve zincir temizliğini bitirdikten sonra dalgınlıkla arka diske balata temizleme spreyi yerine wd40 sıktım, hemen farkettim, balata spreyi ve yağ sökücü ile müdahale ettim ama hala frenler iyi tutmuyor. Balataları değiştirmem gerekecek sanırım. Herhangi bi çözüm önerisi olan varsa da önerilere açığım.

Biraz kullanın arka freni bol bol sıkarak. Balatadan birazcık yemeye başladığında düzelir ama tabi balata değişimi kesin çözüm.

Balataları ( sadece kaliperleri söksen de olur ) sök ve disk temizleme spreyi ile hem balataları hem de diskleri iyice temizle. Buna rağmen fren tutmazsa balataları değiştirmen gerekli.

Fırın ve ocak temizleyiciler var, sadece yağı temizliyor, süpermarketlerde bile satılıyor, bolca sıkıp kurumasına izin vermeden araç yıkama makinesiyle, tazyikli su püskürterek yıkayın. Benim de başıma geldi bu şekilde düzeldi belli bir kullanımdan sonra.

Balataları söküp temizleyip kurutmak da denenebilir. Ama km olarak değişmeye yakınsanız uğraşmayın.

Motosikleti
CBR 125 R 2014
balata değiştirmene gerek yok biraz kullan düzelir kendiliğinden yada sıcak su dök balata şişsin devam et masrafa gerek yok

ben daha önce diske motor yağı damlattım, ilk gün neredeyse hiç tutmadı, 2. gün yüzde 60 tutmaya başladı, 3. gün 90, sonra ufak ufak artarak devam etti.
ilk gün 3-5 dkda bir ön freni hafif sıkıp sürtünmesini sağlıyordum,
3-5 gün frenin hiç tutmuyormuş gibi varsayıp daha yavaş gidip ve önceden önlem freni yaparsan balataları tekrar sorunsuz kullanabilirsin

Düzelicek o kendi Kendine yavaş sakin kullan düzelene kadar ben ne zaman zincir yağlasam arka fren 1 gün tutmuyor nasıl zincir yağlıyorsam :)

Değiştirmene gerek yok, bir kaç kere fren balata spreyi ile temizleyip bezle iyice sil, kullandıkça kaybolur.

Diski temizledikten sonra balataları da biraz zımparalaman normalleşme sürecini hızlandırır.

düzelmiyor kolay kolay aynı hatayı bende yaptım.. uzun bir süre kullanmama rağmen düzelmedi tam olarak o yüzden balataları değiştirmişdim..

boş bir yol bulup hatrı sayılır bi hızda giderken arka frene dokun.
balatalar kendine gelene kadar arka frene dokunarak git.
bu şekilde fren eski performansına kavuşacak.

tabi balatalar kendine gelmeden fren boşalabilir panik yapma
bi müddet sonra kendine geliyor zaten hiç ellemezsen

ducati tek maşa olduğundan zinciri yağlarken diske bol bol zincir yağı bulaştırıyordum ben
fren performansı düşüklüğünü bırak arka frene dokunduğumda motor yavaşlamıyordu bile. 2-3 km kadar frene basılı gittiğimde kendine geliyordu

Motosikleti
Hero X Pulse 200
balataları söküp zımparalayabilirsiniz, diski balata spreyi ile temizlemelisiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar