Fren boşalması

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bi kaç gün önce birader motoru almış , baya bi dağ bayır zorlamış motoru.Dediğine göre arka fren boşalmış.Bunu nasıl becermiş bilmiyorum ama galiba ayağını fren pedalında basılı tutmuş sürekli.Ben de dün 5 saat gezdim motorla , en ufak bi sıkıntı yaşamadım.Arka disk ve balataları yeni değiştirmiştik.Acaba neden böyle bişey olmuş olabilir.Sizin başınıza hiç geldi mi?Ayağını fren pedalında uzun süre tuutuğundan ısınıp boşalmış olabilir mi?

uzun süre ayağını tutmasıyla alakası olmaz ya bağlantı noktalarında bir gevşeklik vardı yada hortum hidrolik kutusu vs. parçalardan bazıları zarar gördü önceden çatlak vardı vs. ama frene çok basmak ile fren boşalmaz

boşalmış dediğin öyle tutmamış ama dün sen gezdiğinde tutmaya başlamış
yani bir sıvı falan boşaldıda doldurdunuzmu
eğer öyle değilse bir hava kabarcığı falan gelmiştir anlık boşalmıştır sonra düzelmiştir.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
sürekli bastıysa ısınmıştır o bassa bile tutmamıştır.. bence...

Eğerki kaçak göçek yoksa ısınmadan olabilir ama oda çok uzun sürmez aslında 10 dakika dinlendikten sonra kendine gelir balatalar

Uzun süre frenler zorlanirsa performanslı kullanımlarda frenler şişer bir süre bekledikten sonra eski haline döner ama.

hidrolik yağ ısındıkça etkisini kaybedebilir bu da fren performansını etkiler.en son ne zaman fren yağı değiştirildi?

hidrolik hava yapmıştır. bikaçkere sıktığında düzeliyorsa sorun odur. bende birgün burgman 400 kiralamıştım malossi set vardı motorda bildiğin uçak gibiydi. yokuş aşşağı bastım gaza epeyde hızlandım sonra önüme araba çıktı frene bastım ve tutmadığını gördüm. tam dua ederken bikaçkere daha bastım tuttu valla sonra zaten kiralayan adama öldürcenmi kardeşim sen bizi diye motorunu teslim ederken epey yakardım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaşlar açıklamalar için teşekkürler.Galiba sorun anlaşıldı.Geçen sene motoru yeni aldığımda servise verip komple bakıma sokmuştum.Motor 2005 model , ne gerekiyosa yapın demiştim.Şimdi faturaya baktım da fren hidroliğiyle ilgili hiçbir bakım yapılmamış.Sağolsun honda servisi elemanları çok düşünceli.Motorun en önemli parçası frenlere bakmaya gerek duymamışlar.Sanırım hidrolik yağı değişirse sorun çözülecek.

Mersin İl Temsilcisi
Arkadaşlar açıklamalar için teşekkürler.Galiba sorun anlaşıldı.Geçen sene motoru yeni aldığımda servise verip komple bakıma sokmuştum.Motor 2005 model , ne gerekiyosa yapın demiştim.Şimdi faturaya baktım da fren hidroliğiyle ilgili hiçbir bakım yapılmamış.Sağolsun honda servisi elemanları çok düşünceli.Motorun en önemli parçası frenlere bakmaya gerek duymamışlar.Sanırım hidrolik yağı değişirse sorun çözülecek.

1 sene iyi zaman, yani erken boşalma derdi yok motorunuzun :p

deyip geyik yaptıktan sonra ciddileşip;

bakım yaptıktan sonra da kazasız belasız kullanmanızı dilerim .
ama bu tip bakımları siz takip edin, balata, yap, buji vs...

Forumdan Uzaklaştırıldı
1 sene iyi zaman, yani erken boşalma derdi yok motorunuzun :p

deyip geyik yaptıktan sonra ciddileşip;

bakım yaptıktan sonra da kazasız belasız kullanmanızı dilerim .
ama bu tip bakımları siz takip edin, balata, yap, buji vs...

Haklısınız hocam.Eski motorlarım hep sıfırdı.O yüzden hiç böyle sıkıntılarım olmamıştı.Ancak ikinci el motor alınca insan yavaş yavaş öğreniyo işte.Hava filtresi , bujiler , yağ filtresi , yağı , arka fren balatası , zincir dişli takımı , lastikler falan hepsi değişti.Şimdi geriye bi tek ön fren balatalarıyla , fren hidrolik sisteminin bakımı kaldı.Onları da yaparsam heralde sorunsuz 5 sene binerim bu motora.Sağolsun eski sahibi hiç bi masraf yapmamış.Lastikler bile orijinal duruyodu.Ama baya adam ettim motoru.Pek bi eksiği kalmadı.

Bir de çok dik yokuş inip çıktıktan sonra hidrolikler hava yapabiliyor, açı ile alakalı. Tabii ki ısınma ve hidroliğin eskimesi daha etkilidir bence de

Yağ kaynamıştır , soğuyunca normale dönmüştür . Kayonlarda cok olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar