fren balatası

gecenlerde sirkeci-bostancı araba vapurunda motorcu bır ıkı kısıyle tanıstık.laf fren balatasına geldi.bu bıten fren balatalarını caktırıyorlar dedi.ama fazla bıse anlamadım. dediğine göre en az yenısı kadar ıyı oluyormus. varmı bilgisi olan yada daha önce bu işlemi yaptıran? şimdiden yorumlarınız için tesekkurler

ben arka balatayı çakma yaptırdım ama ön için risk almam sanırım,orjinalden vazgeçmem

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Tambur tipi fren için çakma balata mantıklı ve kullanışlı bir yöntem (kesinlikle güvenli) ama disk fren balatası için bu yöntem pekde sağlıklı değildir. Tambur (kampana) fren balatasını çakarken puntalarlar ve orjinaliyle aynı sağlamlıkda olur, fakat disk fren balatalarında genelde bunu yapıştırmayla yaparlar ve sağlıklı değildir.

Merhaba;

Ben de bir şey eklemek istiyorum.Yapıştırıcının sağlam bir yöntem olmadığı kanısı kesinlikle yanlış.Her şeyden önce bu tür işlemlerde kullanılan yapıştırıcılar,marketlerde satılan derbi,bali tarzı şeyler değil.Epoksi denilen metal tozları ve reçine karışımından oluşan bir yapıştırıcı.Eğer DOĞRU yapıldığı zaman yapıştırma işlemi her zaman için çakmadan daha sağlamdır.Neden fazla kullanılmıyor derseniz;maliyetinin fazla olması yüzünden diyebilirim.

Eyong' Alıntı:
Tambur tipi fren için çakma balata mantıklı ve kullanışlı bir yöntem (kesinlikle güvenli) ama disk fren balatası için bu yöntem pekde sağlıklı değildir. Tambur (kampana) fren balatasını çakarken puntalarlar ve orjinaliyle aynı sağlamlıkda olur, fakat disk fren balatalarında genelde bunu yapıştırmayla yaparlar ve sağlıklı değildir.

Ben senelerdir kendi balatamı (disk) hem yapıştırıp hemde balatanın kendisinden perçin yapıp kullanırım Çok tatlı olur.Hele yumuşak plaka alırsanız yağmurda ve kirli bile olsa harika tutar.Biraz ömrü kısa da olsa yumuşağı diski de aşındırmıyor.:cat:

Araba balatalarında yapıldığını birçok kez duydum ve şahit oldum ama Babamın da arada tamircisi oluşu nedeni ile hiç sağlıklı olmadını duymuştum. Arada çok fazla bir fiyat oynamıyor ise Hiç böyle zahmetlere girmeyin derim. Yinede karar sizin arkadaşlar.
:queen:

Arkadaşlar bu çakma işi hesaplı görünsede aslında hiçde öyle olmuyor. uygun olmayan balata sertliği hem frenaj da sorun yaratıp güvenliğinizi tehdir ederken diğer taraftanda fren aksamlarına zarar verebiliyor. Bu nedenle en doğrusu orjinal fren balataları kullanımıdır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Makine' Alıntı:
Arkadaşlar bu çakma işi hesaplı görünsede aslında hiçde öyle olmuyor. uygun olmayan balata sertliği hem frenaj da sorun yaratıp güvenliğinizi tehdir ederken diğer taraftanda fren aksamlarına zarar verebiliyor. Bu nedenle en doğrusu orjinal fren balataları kullanımıdır.
:cat: çok dogrusun üstad..buna benzer bir vakayı virago kullanan bir arkadasım yasadı ve az kalsın ölüyordu..(çakma balata faciası):pale:
S&S

Ben orjinal balatamı servisten iki kere değiştirdim.Ama randıman alamadım.Sonra yumuşak balata çaktırdım ve harika oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar