Fren alışkanlıklarınız hakkında

Ben ön fren olmadan sadece arka freni, çok düşük süratlerde ve duran trafikte araçların arasından geçerken motoru dengelemek için kullanıyorum. Arkadaşların dediği gibi yüksek süratlerden düşük hızlara inmek için ağırlıklı ön fren olarak ikisini kombinlemek şart. Zaten iyi çalışan bir abs sistemi ve güzel lastik varsa kuru zeminde ön frenden korkmaya pek fazla gerek yok(hıza bağlı olarak). Yine de bununla ilgili eğitim alıp hocaların gözetiminde ve daha sonra pratikle çözülmeyecek bir mesele de değil.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Önce robot olmadığını doğrula, sonra dökerim içimi.

20141203_030829_1204captcha2-1.jpg

Fren kullanmadan, trafiği gözetleyerek, sadece gaz ile motor kullanmayı becermeye çalışmak en güzeli. Fren kayma riski demek.

Her zaman ön arka aynı anda kullanırım
Islak , viraj , vb durumlarda elimi ön frene hiç götürmem
Eğer durağımı düşündüğüm yada acil durmam gereken durum olursa cift fren + vites düşüp motor freni yaparım
Bayır inerken arka bayır çıkarken ön frene agırlık veririm
Arka fren yavaşlatır ön fren durdururu bilirim.
Dozajlayarak sıkarım .
Benim bilgim tecrüben bu kadar bende acemiyim 3 senelik sürücüyüm. Doğru yanlış varsa benide düzeltin.

Motosikleti
Rsv4+D250
Aynı fikirdeyim bende senin motorun naked versiyonu vardı abs' de de aynı şekilde kullanmanın bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum keza kendimde öyle yapıyorum şuan ki motorumu yeni aldım 10 kere anca sürmüşümdür 2 defa falan arkada fren kullanmışımdır biri muayene de fren testi içindi hatta.

Fren yaptığımın bilincindeyken yani önüme bir çocuk atlamamışken, şeride araba sıçramamışken ben de kombine kullanmaya çalışıyorum. Kast ettiğim biraz daha refleks durumlarda bilinçaltının verdiği tepki.

1 2 ay boyunca sürekli ön fren kullanın. Bilinçaltınıza yerleşecektir.

Kampana frenlere sahip bir motorum var ön arka kombine kullanıyorum gayet yararını gördüm ayrıca önüme bir şey çıkma riskini fark edersem direk gazı kesiyorum tavsiye ederim

Benim fren konusunda aşmam gereken bir durum var dün akşam iş çıkışı güzel bir kaydım :) Tam da üzerine geldi bu konu. Arka frenden ayağımı çekemediğimi her durumda ayağım arka frene gittiğini fark ettim.. Dün önüme ani bir şekilde araba çıktı.. Kombine fren sıktım fakat arkanın dozajını ayarlayamadım. Bu refleksten kurtulmanın yollarını arıyorum :). Otomatik arabada ayağımızın üstüne oturuyorduk ilk alışırken, napsam ayağımın üstüne mi otursam yine :thumleft:

Bu bende de biraz var ama ekonomik zararı çok olur, balataları yer ayak üstünde giderseniz ve çok ısınır frenler. Benimkinin sebebi boy 190, bacaklar çok uzun pegler geride kalıyor rahat etmiyorum. Ayarı varsa ayarlatacağım freni biraz daha öne alıp pegleri öne getireceğim ayarı varsa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar