Free-M kask ?

beyler benim motorum kanuni cup 100s 97cc 7 beygir olduğundan 115 i falan geçmiyor bu aralar kask almaya karar verdim ve free-m çok hoşuma gitti ama fiyatı biraz düşük olduğundan kalitesiz tabiki bunu biliyorum vizör gözlüğü çene açılır özelliği falan gerçekten çok hoş sizce ne yapmalıyım ? motoru dikkatli kullanıyorum ha kaza geliyorum demez ama zaten köyde oturuyorum anayola çıkmadığım sürece 40 ı geçmiyorum yani küçük bi kaza olsa fazla hasar almıyım bu kaskın olmasına rağmen onu öğrenmek istiyorum ? :)

forumdan biri tulumu sağlam bi kaskı filan olmasına rağmen çok düşük hızda düşmüştü ağır yaralanmıştı

free-m yi hiç duymadım alternatif olarrak ls2 önerebilirim

ls2 nin kapalı fullface kaskını en azından tavsiye ederim. free m kullanıyorum 2senedir. kaskın açık kalmasını sağlayan kulakçıklar aşındığı için açık tutmak mümkün değil. pedleri çıkartıp yıkayayım dediğinizde kask tabiri caizse folloş oluyor. çene altından rüzgar(diğer açık yerlerindende olabilir) direk yüze göze vuruyor 70 üstü hızlarda.

ls2de ise kafanı aşırı güvende hissedersin. 50-60üstü hızlarda ıslık sesi yapabilir ama free-m gibi yüz göz üşütmez.

ls2 ile kafa atsan* karşıdaki şoka girebilir. free-m ile kafa atsan kask çatlayabilir, ters dönebilir v.s.

*tasvip edilmeyen hareket.

Merhabalar
Üzgünüm ama demeden edemiyeceğim.Bu güne kadar kask kullanmamanız çok yanlış.O 1500 3000 tl kaskları en fazla 35-40 km de test ediyorlar.25 km üstü her kaza ölümcül olabilir.İyi bir kask almanızı tavsiye ederim.en azından 600 tl veya yukarısı.Durumunuzu bilmiyorum lakin kafanıza değer veriyorsanız gerekli.
Birde kask kullanmayanlara veya kötü kask kullananlara çok kızıyorum.Hadi kendi kafan hayatın değersiz,trafikteki onca araç kullanıcısıni neden bir potansiyel katil yada günahkar yapıyorsun arkadaş.Araba çarpsa iyi bir kaskın olsa adam katil,suçlu olmıyacak.Milleti günaha sokmayın arkadaş.
Bilg.
Sayg.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar