fotoğraflarla sasakarya üniversitesi tarih kulübü çanakkale gezisi

fotoğraflarla sakarya üniversitesi tarih kulübü çanakkale gezisi

arkadaşlar 18 mart çanakkale gezimizde çektiğim bazı fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyorum.

mustafa kemal'in 57.alaya ölmelerini emrettiği anın temsili resmi

Çanakkalede yatan bütün şehitlerimiz önemli ancak 57.alayda yer alan şehitlerimizin yeri bir başka.mustafa kemal kendisine doğra kaçarak gelen türk askerini görür ve neden kaçtıklarını sorar.askerler mermilerinin bittiğini bu şekilde savaşamayacaklarını söylerler.o zaman mustafa kemal merminiz bittiyse süngünüzle savaşın ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum der. ve oradaki askerler 3 dakika sonra öleceklerini bile bile savaşa dönerler ve hepsi şehit olur.

askerlerimizin siperleri.şavaş çok kanlı geçmektedir ve tam 8 ay sürer.bir ara düşman kvvetleri ile askerlerimizin siperleri arasındaki mesafe 8 metreye kadar iner havada mermiler uçuşmaktadır ve metrekareye düşen mermi sayısı 6000dir

bu şehitlik abidesi tamamıyla üniversite öğrencilerinin başlattığı bir kampanyayla yapılmıştır.

seyid onbaşı savaşın kaderini çizen askerlerimizden birisidir. 260 km ağırlığındaki mermiyi kaldırmayı başararak ingiliz Quenn gemisini bacasından vurmuş ve batırmıştır.savaştan sonra Atatürk kendisini ödüllendirmiştir.seyid onbaşıya tekrar aynı mermiyi kaldırması söylendiğinde kendisi mermiyi yerinden bile oynatamamıştır.savaş sırasındaki millet sevgisi ve iman gücüyle kendinden yaşlaşık üç kilo ağır bir mermiyi kaldırarak adeta mucizeyi başarmıştır

çanakkaledeki şehitlikler temsilidir biri hariç;yalnız bir şehitlik gerçektir ve burada 60 şehidimiz yatmaktadır

Allah rahmet eylesin. Onlar olmasaydı bugün bu topraklarda olamayabilirdik.

teşekkürler nurguldemirbay. en yakın zamanda tekrar gitmek istiyorum zaten çanakkaleye. :rendeer:

fakat 51. alay değil 57. alay düzeltirsen daha iyi olur

nurgül teşekkürler bir kez daha saygıyla anıyorum

oralara gitmeyen insanın türk olduğundan şüphe ederim abi ben her türk evladı ordaki atmosferi tatmalı derim

nurguldemirbay
Teşekkür ederim ve Şehitlerimizi Rahmetle Anıyorum güzel Resimler çekmişsin baya bi duygulandım.

CBR1000RR' Alıntı:
oralara gitmeyen insanın türk olduğundan şüphe ederim abi ben her türk evladı ordaki atmosferi tatmalı derim

herkesin imkanı olmayabilir ama
insanların türklüğünden şüphe ederken daha mühim şeylere önem ver :cat: :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ayaklarınıza sağlık.. Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz...:cat:

dishy hiç olmazsa okul götürmek ister benim düşüncem budur sen hiç gitmedin anlaşılan gerçi gitsen bu şekilde tepki vermezsin

tabi türklük bu şekilde ölçülmez ama atalarının bu vatanı nasıl savunduğunu bilmek yeterli olmuyor be

çok şükür CBR1000RR daha yaşım 19 göreceğim çok yer var
önümde de uzun bi ömürr :) :)

çok şükür CBR1000RR daha yaşım 19 göreceğim çok yer var
önümde de uzun bi ömürr :) :)

teşekkürler nurgüldemirbay..çanakkalede rastlaşamadık ama bir daha ki organizasyonda beraber olmak dileğiyle mutlu kal..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
seyit onbaşının kaldırdığı mermi 260 kg değil 260 okka ydı galiba ? yoksa okka ile kg aynımı?

Tabiki gitmek önemli.Kahramanlarımızı selamlamak,dua okumak,keşke ozaman burada olsaydım demek çok güzel şeyler.Gidemeyenlerde olabilir yeterki bizim ulus oluş başlangıcımız olan bu zaferin bilincinde olalım.Birlikten kuvvet doğar.Zaten güçlü insanlarız.:cat:

ALLAH c.c hepsinden razı olsun!!!

Mustafa Kemal olanları savaştan üç sene sonra Ruşen Eşref'e anlatır."Biz,ferdi kahramanlık sahneleriyle meşgul olmuyoruz yalnız size Bombasırtı vakaasını anlatmadan geçemeyeceğim.Karşılıklı siperler arasında mesafeniz sekiz metre.Yani ölüm muhakkak.Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulamamacasına kamilen düşüyor,ikincidekiler onların yerine geçiyor.Fakat ne kadar şayan-ı gıpta bir itidal ve tevekkülle biliyormusunuz?Öleni görüyor üç dakika sonra öleceğini biliyor.Hiç ufak bir fütur bile göstermiyor.Sarsılmak yok.Okuma bilenler ellerinde Kuran-ı Kerim cennete girmeye hazırlanıyor,bilmeyenler kelime-i şahadetle ölüme yürüyorlar.Bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren şayan-ı hayret ve tebrik bir misaldir.Emin olmalısınız ki,Çanakkale savaşını kazandıran bu yüksek ruhtur."

Mekanları cennet olsun!!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar