Hocam şartmı dslr. Sizin yerinizde olsam kompakt bir fujifilm alırdım 24-720 objektifli bir makine düşünün ve fiyatı 1500 lira.
Benim söylediğim fujifilm finepix hs30 modeli dediğiniz nikondan çok daha üstün makina hemde objektif derdinizde olmayacak 24 mm - 720 mm arası objektifi var. Araştırırsanız daha detaylı bilginiz olur nikondan kullanım farkı yok.
bu arada canon eos 650d yi de onerebilirim ilk makinem 500d olmustu cok memnun kalmistim lens olarakta yaninda 18-135 oneririm guzel bir ikili oluyor bence yada biraz daha butce ayirabilirsen canon eos 60d yi oneririm suan kullandigim dslr bana yetiyor bundan sonraki hedefim de canon 5d mark3 dslr olayida motosiklet gibi yavas yavas cc yukseltmek gerekiyor![]()
bu arada canon eos 650d yi de onerebilirim ilk makinem 500d olmustu cok memnun kalmistim lens olarakta yaninda 18-135 oneririm guzel bir ikili oluyor bence yada biraz daha butce ayirabilirsen canon eos 60d yi oneririm suan kullandigim dslr bana yetiyor bundan sonraki hedefim de canon 5d mark3 dslr olayida motosiklet gibi yavas yavas cc yukseltmek gerekiyor![]()
valla dediklerin iyi hoşta bütçeyi zorlar onlar
şimdi baktımda eos 60d ye body fiyatı 5100 ün 18-55 li fiyatı :sunny:
Ben de 60d sahibiyim. Şimdilik 18-135 kullanıyorum. 50mm 1.8f sattım 1.4 planlıyorum. Bir de antika 90-300'üm var.
Siz de highlight problemi yaşıyor musunuz? Bir 600d ile karşılaştığında , aynı ayarlarda aynı odak noktasında beyazlarda daha çok patlama yapıyor. Hiç karşılaştırdınız mı?
Giriş seviyesi için 600d'yi tavsiye ederim. Video çekiminde auto zoom olmamasına rağmen (var da yok gibi), zaten video çekiminde manual zoom benim tercihim olur. Hem auto zoom her zaman başarılı olmuyor. Hem de sesli kayıt yaptığınızda motorun sesi çok fazla duyuluyor rahatsız ediyor. Manual zoom hem sessiz hem daha hızlı alıştığınız zaman.
benim daha elime dslr almışlığım yok :queen:1 aylik bir makinede bir sorun olmaz normalde tabi duzgun kullanildiysa
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:32 ----------
50mm 1.4f gercekten cok guzel bir lens benimde hedeflerim arasinda bende 28-135 kullaniyorum ve sigma 10-20 3.5f lensim var highligt problemini bir karsilastirma yapmadan soyleyemem benim dikkatimi cekmedi karsilastirma yapmadigim icin ama eger turkce kullaniyorsaniz makineninizi menu ye girin ozel islevler adinda bir bolum var en sagdan 2.bolum orada goruntu secenegine girip ordan da vurgulu ton onceligini acip tekrar karsilastirma yapmanizi tavsiye ederim eger yaptiysaniz zaten bunu bende en yakin zamanda karsilastirip sizi haberdar ederim eger ingilizce kullaniyorsaniz highlight tone priority diye gecer bu secenek
benim daha elime dslr almışlığım yok :queen:
ama çabuk çözerim. meraklıyım ve kendime güveniyorum