Fotoğraf makinasından anlayanlardan yardım:)

sbr

Fotoğraf makinası almak istiyorum. 400 tl civarı bütçem var. aşağıdaki ürünler arasında kaldım.. bu işten anlayanların tavsiyesine ihtiyacım var.tercih sebeplerinizi nedenleriyle açıklarsanız sevinirim. farklı bir makinada önerebilirsiniz. saygılar..
http://www.teknosa.com/kategori/fotograf__video_kamera/dijital_fotograf_makinesi/873/135175835/nikon_coolpix_l310_dijital_fotograf_makinesi
http://www.vatanbilgisayar.com/canon-sx150-powershot%E2%80%93sx-150-is-141-mp-3%E2%80%93lcd-dijital-fotograf-makinesi/productdetails.aspx?I_ID=57387#allImages

ben s3IS modelını kullanıyorum çok memnunum fakat ne amaçla kullanacaksınız makınayı lens yeterlı gelcekmı gelmıyecekmı bunları ıyı araştır

Ben alacak olsam nikonu tercih ederdim.Öyle ahım şahım bilgim yok ama özellikleri açısından daha iyi geldi.Yorumlarıda okumanı tavsiye ederim.

fotoğraf makinasını şarj edilebilir almanızı tavsiye ederim pilliler sıkıntı oluyor

hama gibi kalıteli şarj edilebilir pilleri tercih ederseniz uzun zaman sıkıntı yaşamazsınız ben 3 yıl kullandım pilleri ayrıca nikon la canon arasında dağlarkadar fark vardır fotoğraf makınası alıcak olan herkese tavsıye ederım canon u terettudsuz alabılırsınız fakat doğru tercih yapmak için ne amaçla kullanacağınıza karar vererek fotoğraf makınası alınız.

canon ve nikon slr makinalarda iyidir ama diğerlerinde durum nedir bilmiyorum
ama önerilerimi sunayım
alacağınız makina kesinlikle kendi şarjlı pillere sahip olmalı. şarj edilebilir kalem piller adamı bezdiriyor.
makinanın lensi ccd yada cmos olmalı. canon slr makinalarında cmos kullanıyor, diğerindede kullanıyorsa tercih edilmeli.
optik zum iyi olmalı.
megapixsel olayını fazla takmayın. 6-7 mp yeterde artar bile. poster basılmayacağına göre 10-15e gerek yok.
video olayı ise tercihe kalmış. çekebiliyorsada zararı yok.

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
ben olsam canonu alırdım
dikkat edersen kampanya ile 300 tl ye geliyor
o fiyata iyi özellikler

Bende Nikon kullanıcısıyım ve tavsiye ediyorum , optik zomu daha iyi diğerinden.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
İyi bir marka olduktan sonra her amatör makina alınabilir.Günümüz amatör makinaları zaten profesyoneller kadar sağlıklı görüntü veriyor.

Amatör makinalarda Canon performansı nikona göre daha iyi denebilir.

Ayrıca Hd video kaydı yapmak isterseniz, sağlıklı yapabilmek için hızlı ve gelişmiş hafıza kartları kullanmanızı öneririm.

SDHC kart olarak Sandisk extreme III veya IV serisi veya toshibanın 10 serisi tercih edilebilir.

16 veya 32 GB gibi almakta fayda var.

Benim tercihim Canon Powershot SX 150 olurdu.

sbr

teşekkürler arkadaşlar. gezilerde,pikniklerde vs yerlerde kullanmak için makinayı alıcam ve profesyonel makinaya geçişte sıkıntı yaratmasın istiyorum. yani birkaç birşey öğrenebileyim, boş olmasın.

kardeş L310'u aldım kullanıyorum ortalama bir makina öyle çok fazla bir performans beklemiyorsan işini görür, gece çekimi biraz zayıf gibi geldi bana ama belki ayarlarını hala tam çözememiş olmamdandır :cat: manuel ayarları kısıtlı biraz, otomatik sahne seçimi var işe yarıyor, ben şarjlı pille falan uğraşmıyorum bimde satılan 4'ü 1.5 liraya alkalin piller var onları kullanıyorum çok kurcalamama rağmen yaklaşık flaşlı flaşsız ortalama 300 foto çekiyor ama 21X zoomu harika elim titremez dersen 300 metreden bile gayet güzel çekimi var, canon hakkında fikrim yok

---------- Post added at 23:36 ---------- Previous post was at 23:19 ----------

L 310 ile çektiğim resimler ilk resimi gece çektim sonrakiler ise zoom'un etkisi için kırmızı çizdiğim yer aynı noktadan çekilen resim aradaki mesafeyi bilemiyorum ama herhalde 2 km var umarım faydalı olur.
dscn0629.jpg

dscn0359.jpg

5954incit2934947.jpg

Canon ve Nikon profesyonel olarak iyidir ama Compact sınıfında o kadar iyi değildir, bu sınıfta fiyatına göre en iyi performansı Fujifilm verir, ayrıca diğerleri gibi servis ve parça konusunda üzmez! Ayrıca kendinden pilli olanlar her zaman sıkıntı.40 yılda bir lazım olur, onda da muhakkak pili bitmiş olur. Kalem pille çalışanlarda sıkıntı olmaz, ister şarjlı kullanın, ister bakkaldan alın :) Şu cins bir şeye bakın siz.
http://www.teknosa.com/kategori/fot...ifilm_finepix_s2980_dijital_fotograf_makinesi

Kompakt bir makina istiyorsanız hemen herkesin kullanabileceği gömlek cebine bile sığan ama özellikleri de iyi olan bir makina...Canon IXUS serilerinde biri bence alınabilir.

http://www.webdenal.com/canon-ixus117-siyah_346187.html Ben de bu makina var, özellikleri oldukça fazla. Kullanımı kolay. Gece çekimleri mükemmel. Özel bir işlemci kullanıyor. Oldukça loş hatta karanlık ortamlarda bile çekim süper. Ağır çekim, hızlı çekim gibi video özellikleri bile var. HD video kayıt yapıyor. HDMI bağlantısı var. Daha pek çok özellik.

Fiyatı da uygun sayılır. İnternet değilde teknolojik marketlerden de bakabilirsiniz. Ben linki öylesine ekledim. Mediamarkt'dan almıştım. Çok memnunum.

346187_zpsb9ba8ad9.jpg

bence boşa para verme dırek orta olceklı yarı profesyonel bır makına al sıradan makınayla baslayıp sonra alırım profesyonel dıye ugrasma bu iş motosiklet değil küçük cc ile başlayıp zamanla yükselmene gerek yok 800 lıraya falan ıkıncı el cidden güzel makınalar düşürebilirsin

Kompakt düşünmezseniz ve bütçeyi biraz arttırırsanız Canon EOS 20D ile 18-55 almanızı tavsiye ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar