FOTOGRAF: Gorulesi fotograflar

Alltaki fotografa rastladim bugun, gorulecek bir olay. Iyisimi bir baslik acayim dedim. Herkes boyle paylasilacak fotograflarla denk geldiginde zenginlestirebilir bu koseyi...

tungurahuate8.jpg

Fotograf 2006 da avanturiye fotografci Patrick Tashler tarafindan Ekvator (ulke adi olarak) da cekilmis. Tungurahua yanardaginin sakin bir tropik geceye lav ve kul puskurmesini gosteriyor. Tropik ormanda 5000m lik dagin homurdanip gurleyerek puskurmesine tanik olmak inanilmaz bir duygu olmali. Fotografina bakinca bile insan etkileniyor.

Hele bu versiyonuna bakinca... http://img215.imageshack.us/img215/1078/tungurahuaao6.jpg

harika orada olmak isterdim bir gün motosikletime binip bu tür güzellikleri görmek ve hissetmek icin bu tür yerlere gitmek isterim ama bayağı ağır maliyet olur o yüzden benim icin hayal ama bir gün kim bilir belki

inanılmaz bi görüntü gercekten korkunc bişi ama süper bi doğa olayı kanımca

Taschler o geceyi orada fotograf cekerek gecirmeye niyetliymis ama bu fotograftaki puskurmeden sonra dag susmus. Sessizlikten siniri bozulunca da ordan uzaklasmis. Zaten surekli yagan kullerden makinesi de zarar gormus.

Ertesi gun oradan ayrilirken gectigi koylerin lav ve kul altinda yok oldugunu ogrenmis.

O gece cektigi ilk fotograf. Arka planda Sureyya takim yildizi goruluyor. Taschlerin en buyuk meraki astronomiymis.

taschlereruptionpleiadepc1.jpg

Bu linkte de kendi sitesi var. Dagin puskurmesini ard arda fotograflarla gormek mumkun. http://www.patricktaschler.com/ Iki fotograf arasinda 15-20sn sure olmali. (geri plandaki yildizlara bakarak) Lavlarin akis hizi muthis...

Fotogrflar Canon 20D, lens Canon 70-200, poz sureleri 20sn.

ne harika bi görüntü hyran kalım özellikle 1.fotoya acil telefona atıp duvar kağıdı yapmam lazım:queen:

Kuslarin, bazi bocek turlerinin ve ozellile suru baliklarinn ortak hareketi, sanki tek bir organizma gibi davranabilmeleri beni her zaman cok etkilemistir. Inanilmaz bir goruntu olusturur bunlar. Ozellikle bir tehlike karsisinda.

Yukardaki fotograf buna bir ornek...

Alttaki ise bambaska bir sahne.

Unlu sualti fotografcisi Doug Perrine in "Spirit of the wild" serisinden bir resim.

Resimde kopek baliklarininn Guney Afrika sahilleri aciginda sardalya surulerine saldirarark cektikleri ziyafet goruluyor. Sardalayalar her yil bu suruyu olusturup 1000km lik bir goc yapiyor. Iste bu sirada kopekbaliklari gibi etoburlar ve daha vahsisi insanlar siraya giriyor. Guney Afrikali balikcilar bu donemde 200,000 ton sardalya avliyor. Yakinda denizleri de kurutacagiz sanirim...

(Iki yuz bin ton! Gozunuzde canlansin... her biri 20 tonluk 10,000 kamyon yuku demektir. Her kamyon 10 m olsa, 2m de mesafeleri olsa 120km lik bir kamyon zinciri olur... Dunyaya inmis bir cekirge surusuyuz sanki. )

Resimleri tiklayip buyuk boylarini gorebilirsiniz.

(Iki yuz bin ton! Gozunuzde canlansin... her biri 20 tonluk 10,000 kamyon yuku demektir. Her kamyon 10 m olsa, 2m de mesafeleri olsa 120km lik bir kamyon zinciri olur... Dunyaya inmis bir cekirge surusuyuz sanki. )

Resimleri tiklayip buyuk boylarini gorebilirsiniz.

doğru söze ne denir ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar