Forza 250 > İlk starttan sonra ısınana kadar çok hızlı teker dönmesi.

İlk starttan sonra ısınana kadar çok hızlı(kadran 25kmh) teker dönmesi neden olur? Motor arıza ışığıda yanıyor.

Sensörsel hatalardan dolayı motor soğuk havalarda sapıtıyor gibi duruyor, arıza cihazına bağlanıp nokta atışı çözüm yapılabilir.

Varyatörde sıkıntı yok o kesin. Arıza ışığını yakmasının sebebini honda servisi tespit edebilir. Rölantinin ilk çalıştırmada yüksek olmasının sebebi ise soğuk havada motorun ısınmasını sağlamak, bunası da normal burda da sorun yok, çoğu motor böyledir otomatik jikle vardır.

Varyatörde sıkıntı yok o kesin. Arıza ışığını yakmasının sebebini honda servisi tespit edebilir. Rölantinin ilk çalıştırmada yüksek olmasının sebebi ise soğuk havada motorun ısınmasını sağlamak, bunası da normal burda da sorun yok, çoğu motor böyledir otomatik jikle vardır.

Daha önce hiç böyle davranmamıştıda o yüzden sordum. Servis mecbur ozaman diyelim. Teşekkürler

Daha önce hiç böyle davranmamıştıda o yüzden sordum. Servis mecbur ozaman diyelim. Teşekkürler
Havaların soğukluğuna bağlı olarak yapabilir hocam, arıza ışığı da muhtemelen oksijen sensörünün veriyi hatalı okuması gibi basit bişeydir diye tahmin ediyorum. Hava sıcaklığına göre motorların huyu suyu değişebiliyo. İçiniz rahat olsun normal görünüyo durum şimdilik.

İlk starttan sonra ısınana kadar çok hızlı(kadran 25kmh) teker dönmesi neden olur? Motor arıza ışığıda yanıyor.
Motor arıza ışığı genelde aksamların çalışmaması veya sensörlerden dolayı olur . Yetkili servise götürüp bilgisayardan bakılarak yazılım koduna göre direkt yeni müşür veya teçhizatları yenilemeniz gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar