Sanırım 6,7 sene önceydi ben de bu tarz durumlara çok takılırdım ve hep dert yanardım.Lanet olası kuantum mudur artık bilemem ne kadar dert yansam o kadar çok başıma gelirdi bu durum.Adeta kendime çekerdim bütün kültür yoksunlarını.Sonra sevdiğim bir ağabey " Amaaan be Gökhan.bu mu senin sorunun? Bu tipler öldür öldür bitmez "dediğinde diğer cümlelerini duymadım bile.
Sonra hep düşündüm " öldür öldür bitmez "
Bir daha da düşünmedim ve her şey yolunda
Naçizane bir eleştiri yapmak isterim."Senin sorduğun soruyu sayfalarca cevapladım altındaki motor kadar para aldım .." bu cümle bilinç dışı ya da altı artık neredeyse onu ortaya çıkaran canlı bileşimi katledin.Bu çok tehlikeli insanların kuracağı bir.cümle.Teşekkür alamıyor olmanın karşılığı kesinlikle bu aşağılayıcı tavır değil..
Saygılar,sevgiler.
Yorumunuz ve nazik eleştiriniz için sağolun. O cümle öyle tırnak içinde, tek başına iğrenç duruyor farkındayım, bir sığlığı var tek başına. Ancak öncesi ve sonrasıyla birlikte okunduğunda neyi kastettiğim anlaşılır düşüncesindeyim. Bazı insanlar vardır ki emek sarf etmedikleri, karşılığında birşeyler vermedikleri şeylerin değerini bilmezler. Oysa onun değeri aynıdır. Ve bu o değeri yaratanı yaralar bazen. Teşekküre tenezzül bile etmediğin o emek, öyle gündelik hayatta çok kolay harcayabileceğin, çokça hoyrat davranabileceğin birşey değil, haberin olsun, demek istemiştim sadece.
Sağlıcakla kalın,
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:31 ----------
Verdiğiniz cevabı bir kuru teşekkür için yapıyorsanız hiç yapmayın. O yazıyı daha sonra okuyacak kişilerde faydalanacağı için büyütmenin anlamı yok.
Kaldı ki "teşekkür" edilmedi diye ortaya laf taşımak tamamen gereksiz bir ego patlamasıdır.
Kendi adıma bir çok TV belgeselini ripleyip, P2P ağlarda paylaştım. Hiçbirisinde de ulan bir teşekkür bile etmediler demedim. Ya da 15 senedir kullandığım Linux işletim sistemi hakkında yardım ettiğim kişilerde teşekkür beklemedim. Sorunu çözülünce zaten yeterli tatmine ulaşılmış olması gerekli. Teşekkür etmeyene "çiğ" demek sizin "pişmiş" olduğunuz anlamına gelmez.
İlk olarak, tamamen kendi ailesiyle ilgili bir sorunuyla ilgili olarak özelden aldığı cevaptan daha sonra forumdan başka birisi faydalanmayacak, yani kendine özel bir durum bu, amme menfaatine değil. Kaldı ki, foruma ulu orta yazdığım şeylere herkes teşekkür etsin diye birşey söylemedim, bu güne kadar da söyleyeni duymadım.
İkincisi, "ortaya laf taşımak tamamen gereksiz bir ego patlamasıdır" demişsiniz. Ne kullanıcı adı verdim, ne gerçek isim verdim, ne herhangi bir ipucu verdim, ne de öğrendiğim herhangi bir özel durumu ifşa ettim. Buna "ortaya laf taşımak" denmez. Ha siz dersiniz, öyle görmüşsünüzdür, o ayrı. Ayrıca verdiği emeğe saygı duyulmadı, kuru bir teşekkür bile edilmedi diye kırgınlık paylaşmak ego patlaması değildir. Ben sadece hakettiğimi düşündüğüm teşekkürü alamadığımı söylüyorum. Ego patlaması ise bambaşka bir şeydir, çoğunlukla da karşıdakinin egosunu konu edinmek şeklinde ortaya çıkar
Son olarak "Teşekkür etmeyene "çiğ" demek sizin "pişmiş" olduğunuz anlamına gelmez" demişsiniz. Bana sorarsanız gelir. Bu göreceli bir durum sanki. Belki, misal bir sonra yorum yazacak arkadaşa göre değil ama bahsettiğim kişiye göre daha pişmiş olduğum anlamına gelir. Belki bir başkası da bana göre pişmiştir, ben onun yanında çiğ kalıyorumdur.
Ve evet, ben selam almanın, teşekkür etmenin, teşekkür edene rica ederim demenin, ayrılırken güzel dileklerde bulunmanın medeni bir tavır olduğunu öğrendim, böyle büyüdüm. Bu yüzden de teşekkür edilmemesini çiğlik olarak değerlendiriyorum. Kendi meşrebimce yani. Herkes kendi yaşadığını, bildiğini, inandığını normal sayar. Kişi gözünü açtığı yerde ne gördüyse aslında odur.