FORUM KİŞİLİĞİM

Katılım
31 Eki 2016
Mesajlar
711
Sosyal medya kişiliğimin tam tersi. sosyal medyada çok acımasızım ve agresifim burda ise çoğu zaman yapıcı sakin bir tutum sergiliyorum.

benimle sosyal medyada karşılaşmak istemezsiniz alev saçıyorum :D gerçek hayatta bukelemun gibiyim durum neyi gerektiyosa rolümü başarıyla oynuyorum. sizin durumlar nasıl?
 
Katılım
8 Mar 2015
Mesajlar
375
aklıma bu geldi

mutfakta-fahise-sokakta-asci-yatakta-hanimefendi--i608074-600.jpg
 
Katılım
14 Eki 2005
Mesajlar
1,404
Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Kişiliksiz olduğunu kabul etmen kendinin farkında olduğuna işaret.
Üzülme zamanla oturur.
 
Katılım
21 Mar 2006
Mesajlar
145
Motosikleti
Pcx
42 yaşındayım. Hayatımın geri kalan kısmında çektiklerimi çeken,şahit olduklarımı gören sayısı çok azdır. Bunlar beni çok katı bir hale getirdi ve aynı zamanda zimparaladi.
Normalde sakin kalmaya gayret ediyorum.
Ama internet ortamında ve sosyal medyada
yan yana gelsek 2 cümle kuramayacak, asla muhabbet etmeyeceğim, gözümün içine 3 saniye bakamayacak yavşaklar atıp tutunca bazen sabrım taşıyor amk 😂😂
 
Katılım
21 Kas 2017
Mesajlar
1,121
Amma gömme meraklısısınız. Adam ben normalde gerginim ama burada sakinim demek istemiş. Burayı sevdiğini, motorculara karşı pozitif olduğunu anlatmaya çalışmış.

Bu stadda hiç tanımadığınız birine sırf aynı takımı tuttuğunuz için gol olduğunda istemsizce sarılmak gibi bişey. Adama karaktersiz bile demişsiniz ayıptır ya, bi bitin artık.
 
Katılım
31 Eki 2016
Mesajlar
711
ben mümkün olduğunu düşünmüyorum birinin tek kişiliği olabileceğine bence kendinizi iyi gözlemleyemiyosunuz. ayrıca farkında olarak oluşturdum forum kişiliğim ve sosyal medya kişiliğimi kendiliğinden oluşmadı.

bir yanda hoşuma gitmeyen durum ve kişiye karşı ne düşündüğümü ne hissettiğimi öfkeyle çekinmeden söylemeyi denemliyorum.

diğer yanda mesai gibi hergün girip bildiklerimi paylaşmaya çalıştığım, kelimelerime bile son derece dikkat ettiğim, bilgi al - bilgi ver sürekliliğini korumaya çalıştığım kişiliği deneyimliyorum.

bukelamun kelimesi tehlikeli bir kelime görmüş olduk. ama şöyle anlatayım; hayatınızda öyle insanlar vardır ki onların yanında bambaşka bir insan olursunuz. öyle ortamlar vardır ki sizi sahip olduğunuz kişilikten çıkarır, başka bir insan yapar. Bazı insanların yanında inanılmaz neşeli ve dışa dönük; bazılarının yanında kendinizi tanıyamayacağınız kadar içine kapalı bir insan olursunuz. bazı çevrelerde kendine güvenli, bazı çevrelerde ürkek bir insan olursunuz. motosiklet üstünde bile farklı bir kişiyiz. hepimiz çevreye göre öğrenilmiş rolleri oynuyoruz. ben neysem oyum diyen arkadaşlar ya samimiyetsizler yada yıllardır aynı ortamda aynı tip kişilerle vakit geçiriyor. öyleki tek bir kişilik artık yeter hale gelmiş.

biliyorum neysem oyum demek istiyorsunuz ama bu mümkün değil. hepimiz içinde bulunduğumuz ortama uyum gösterme konusunda fazlasıyla becerikli bir yaratılışa sahibiz. kişiliğimiz sandığımızın aksine fazlasıyla akışkan ve değişken.içine girdiğimiz ortamlar, bizim tavır, tutum ve davranışlarımızı değiştiriyor. etrafımdakilere bakıyorum hepsi rolünü gerçekten çok iyi oynuyor. hatta bazılarının rolünü kazanma sürecini uzun süre izledim. önce kafasında olmak istediği rol modelini belirliyor sonra yavaş yavaş taklit etme denemeleri yapıyor. santim santim oluşturuyor kişiliğini en sonunda tüm şartların uygun olduğunu düşündüğünde kendini açığa çıkarıyor. bu konu o kadar uzun ki düşünün ticari markalar bile yaşam tarzı, kişilik , duygu satıyor insanlara. yani hiçbişey göründüğü gibi değil. neyse daha fazla uzatmıyacağım konuyu.

konuyu daha iyi anlamanız açısından zimbardo deneyi ve kırık cam teorisine göz atarsınız.
 
Katılım
10 Eki 2017
Mesajlar
1,413
Motosikleti
Ns200
Benim forum hesabım sadece motosiklet süren, öğrenen ve ara sıra paylaşan bir karakter. Burada fikirlerini okuduğum insanların da gerçekte ne olduğu meçhul. Zaten sadece fikir edinmek ve nasıl gözüküyor, ne olabilir vs bir beyin fırtınası için takip ediyorum.
Sosyal medyada ise pek aktif değilim ve bir karakter oluşturmadım. 3 tane instagram hesabım var. Kedime ve motosikletime açtığım hesaplar ayrı. Kendi hesabımsa zaten 16 takipçili vakit geçirmelik bir hesap. İnternet ortamında yapılan yorumlara ya da paylaşılan yalan yanlış bir şey gördüğümde sinirlensem de yorum yapmıyorum.
Forumda bile çoğu zaman yazıp siliyorum. Anlatsam da anlamayacaklar ya da kimsenin kalbini kırmayayım diye. Bazen yapılan şaka ciddiye alınabiliyor ya da ciddi yapılan yorum şaka zannedilebiliyor. Çok şeyapmamak, uzak durmak lazım. Uzak değil de mesafeli.
 
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
5,023
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
yakınımda yeterince ölmeyi hak eden insan var bu yüzden forumda yada internet ortamında kimseyi başıma bela etmem. nadiren de olsa kendimi tutamadığım oluyor. hatta adamın birisi beni avukata verecekti az kalsın.

ama inanın olay olacağı zaman hep korkarım fakat ahlaksızlara karşı cesur olmaz isek sayıları eksilmez.

....sahibinden.com üzerinden bir insanı adam etmişliğim var. adam benim ilanım ile ilgili teklifte bulundu ve bende cevap olarak dayanamadım "zevk için kolunu bacağını kırarım senin, ş....siz" yazdım ve sonrasında telefon ile görüşmeye başladık.

telefon ile görüşürken bu adam küfür etmeye ve bağırmaya başladı ve bende "abi küfüre hiç gerek yok biz en iyisi yüz yüze görüşelim, whatsapp konum atın geleceğim ben" dedim ve adam "eğer gelmezsen ......." aşırı küfür etti ve zaten sonrasında adam konum atmadı ve avukat bana elinde olan tehditkar kanıtlar ile dava açılacağını söyledi.

ben geri vites yaptım ve adama mesaj attım, mesajda "her ne kadar ahlaksız olsanız da ben sert çıkış yapmamalıydım ilan cevabında v.s." şeyler yazdım ve dava falan açan olmadı.

ama emin olun o adam birine mesaj atarken artık iki kere düşünecek ve daha dikkatli mesaj yazacak.

ben 3250 liraya aldığım motorumu 2500 liraya satışa koymuştum ve çok ucuza koymamın nedeni ise başka bir motor buldum çok ucuza ve zararımı öyle fitleyecektim ama ahlaksız herif hiç selam yazmadan direk "2000 liraya satarsan alırım" şeklinde mesaj atmıştı.

arkadaşlar eskiden söz senetmiş ve bu düzeni değiştiren insanlar bizim çevremizde, önce kendimiz başkalarına adaletli davranacağız ve sonra başkalarından adalet bekleyeceğiz.

dünyanın güzelliğini ve düzenini bozan bu tip insanların hakkı ölümdür, her fırsatta çevremdeki yakınlarıma bunu söylerim ve ceza almayacağımı bilsem böyle insanları vururum. hiç acımam, herkes böyle olmalı.

özür dilemesini bileceğiz, karşıdakinin yerine kendimizi de koyacağız. konunun ne kadar ciddi olup olmadığını kestirecek kadar oldun olmalıyız.

özetle: dediğim gibi, sanal ortamda kendime kesinlikle düşman aramam ve tartışmalardan uzak dururum.
 
Katılım
31 Eki 2016
Mesajlar
2,422
Ben hep aynıyım.

Valla tanırım biraz kendisini, harbiden öyle.

Ama arkadasa karaktersiz diyen vatandaşlar, yazmakla konuşmak farklı şeyler.
Bir oturmaya roman çıkaran adam, bazen yapısı gereği goz göze iki cumle kuramayabiliyor.

Düzgün yorum yapın kalp kırmayın, insanı çileden çıkarmayın, bana Bordo klavyemi kullandırtmayın...
 
Katılım
22 Eyl 2016
Mesajlar
829
Gözü kara bir kişiliğim vardır.
İş yaşamında,emeğime yapılan kalleşçe harekete karşı tüm gemileri yakmışlığım,herkesi karşıma almışlığım vardır.Uzun,doğru bildiğimi savunmak adına verdiğim zorlu bir mücadele.
Ama kibar bir savaşçıyımdır.

Mütevaziliğim konusunda ise hiç mütevazi olamayacağım:)

Kolay kolay sinirlenmem ama forumda sınırı aşan bir eleştiriye,gözle görünür negatif bir ayrımcılığa(bana veya başkasına) denk gelirsem müdahale ederim.

Hayat prensibim "kader gayrete aşıktır" bu sebeple emek verene,işçiye büyük saygım vardır.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst