Fiyat(yürütme maliyeti dahil)/performans açısından 250lik seçimi

Tip olarak farketmez hepsine açığım demişsin, xmax 250 abs tavsiye ediyorum ben. Bu benim 3. motorum bundan önce mt25 vardı 9.000 km kullandım. Ama xmax kesinlikle daha rahat özellikle artçılı kullanımda mt25 çok yoruyordu. 300-400 km yolda mt25 baya bir yorar zaten naked olduğu için yediğin rüzgar baya bir yoruyor adamı. Boy olarak da x max altında çok iyi durur benim de boy ve kilom hemen hemen aynı seninle ve de altımda hiç ufak durmuyor. Hata affeden demişsin o açıdan da absnin baya bir faydası olacaktır. Bagaj olması da ayrı bi avantaj. Ama performans olarak mt25'in yanından geçmez onu da belirteyim :) 2.elinden bahsetmiyorum bile muhtemelen 2.eli en hızlı olan modellerden biridir.

inazuma çok konforlu ve hoşuma gitmesine rağmen yedek parça maliyeti biraz tuzlu sanırım tnt250 ilgimi çekti bi ara ancak 2. elleri çok düşük km de satılıyor , işkillenmedim diyemem..

250cc'ler içinde inazuma ile birlikte hantal olduğu için kanı hızlı akan kardeşlerimiz pek sevmiyor. CBR250, MT25, R25 gibi yokuş aşağı 180 görmediği için tutmuyor bizim ülkemizde maalesef.
İnazuma ile TNT250'nin performans karakteri aynı. CBR250R, MT25, R25 gibi hafif değiller.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
250cc'ler içinde inazuma ile birlikte hantal olduğu için kanı hızlı akan kardeşlerimiz pek sevmiyor. CBR250, MT25, R25 gibi yokuş aşağı 180 görmediği için tutmuyor bizim ülkemizde maalesef.
İnazuma ile TNT250'nin performans karakteri aynı. CBR250R, MT25, R25 gibi hafif değiller.

eyvallah hocam Ankara da tnt250 si olan bi arkadaşla bu gün görüştüm ve deneme fırsatım oldu. Tipi olsun hızlanışı olsun çok hoşuma gitti , egsoz seside oldukça güzel orjinal egsozu olmasına rağmen bence yeterli. tnt250 ve mt25 arasındayım. Benelli nin yedek parça yaygınlığı ve Ankara daki servis ağını araştırıp karar vericem inşaallah.

eyvallah hocam Ankara da tnt250 si olan bi arkadaşla bu gün görüştüm ve deneme fırsatım oldu. Tipi olsun hızlanışı olsun çok hoşuma gitti , egsoz seside oldukça güzel orjinal egsozu olmasına rağmen bence yeterli. tnt250 ve mt25 arasındayım. Benelli nin yedek parça yaygınlığı ve Ankara daki servis ağını araştırıp karar vericem inşaallah.

İnazuma'yı da test edin çok güzel motordur. Bende şuan TNT250 sahibiyim. Topspeed merakın yoksa sınıfında bu iki makine çok iyi. Özellikle şehirler arasında çok güven veren yapısı var. Aynı sınıftaki diğer çoğu motorlardaki gibi kırılganlık hissi yok.

Yarın Vento motora bakıma gideceğim denk gelirsek görüşebiliriz.

Daha geçen hafta 840-850km civarı yol tepip geldim. Ankara>Bolu>Akçakoca>Ereğli>Sinop

DdZLv3.jpg
mkBV94.jpg
ERo71g.jpg
jWZE7W.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
İnazuma'yı da test edin çok güzel motordur. Bende şuan TNT250 sahibiyim. Topspeed merakın yoksa sınıfında bu iki makine çok iyi. Özellikle şehirler arasında çok güven veren yapısı var. Aynı sınıftaki diğer çoğu motorlardaki gibi kırılganlık hissi yok.

Yarın Vento motora bakıma gideceğim denk gelirsek görüşebiliriz.

Daha geçen hafta 840-850km civarı yol tepip geldim. Ankara>Bolu>Akçakoca>Ereğli>Sinop

https://i.hizliresim.com/DdZLv3.jpg https://i.hizliresim.com/mkBV94.jpghttps://i.hizliresim.com/ERo71g.jpg https://i.hizliresim.com/jWZE7W.jpg
Maaşallah hocam , Allah kaza bela vermesin. Motorunuz çok hoş , iyiden iyiye aklıma yatmaya başladı tnt250 . Topspeed merakım hiç olmadı , tek isteğim atıyorum Konya yolunda kepekliyi çıkarken beni üzmesin . Kamyon fln sollarken sıkıntıya sokmasın , şehir içinde ışıklarda vs atik olsun kâfi. 2. elleri çok düşük km de olduğu için belki 0 almak yerine 2. el tercih ederim.Gün içinde çalışıyo olmasam muhakkak bi çay içmek isterdim sizinle :(
Motoru kış sezonunda almayı planlıyorum , önümüzdeki yaz sezonu kullanıcam Allah izin verirse. Birde rica etsem bakım masrafları hakkında bilgilendirirmisiniz ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Tip olarak farketmez hepsine açığım demişsin, xmax 250 abs tavsiye ediyorum ben. Bu benim 3. motorum bundan önce mt25 vardı 9.000 km kullandım. Ama xmax kesinlikle daha rahat özellikle artçılı kullanımda mt25 çok yoruyordu. 300-400 km yolda mt25 baya bir yorar zaten naked olduğu için yediğin rüzgar baya bir yoruyor adamı. Boy olarak da x max altında çok iyi durur benim de boy ve kilom hemen hemen aynı seninle ve de altımda hiç ufak durmuyor. Hata affeden demişsin o açıdan da absnin baya bir faydası olacaktır. Bagaj olması da ayrı bi avantaj. Ama performans olarak mt25'in yanından geçmez onu da belirteyim :) 2.elinden bahsetmiyorum bile muhtemelen 2.eli en hızlı olan modellerden biridir.

Hocam otomatik vitesin rahatlığını çok iyi bilsemde hayatım boyunca hiç ısınamadım otomatik vitese. Hep kontrolün tamamen bana ait olması hoşuma gitmiştir. Öneriniz için çok teşekkür ederim ancak scooter/maxiscooter en son tercihim .

Cbr 250 veya RS200 öneririm.

Cbr ın hızlı bir piyasası var al sat yapmak istersen 1 haftada satarsın. Parça fiyatı ve servisi Yamaha ya göre uygun, servis ağı çok geniş ve Honda sağlamlığı söz konusu.

Bakımı kendim yaparım dersen de yağını değiştir yağ filt değiştir devam et. Tek sindir olduğu için az yakar, hız olarak da 150 ye kadar rahat bir şekilde hızlanıyor zaten. Yeterli olur bu hız da şehir içi şehir dışı...

RS200 de sağlam motosiklet, piyasası da oturmaya başladı. abs var ve abs çok önemli. İşletim maliyeti de düşük, yedek parçası Japonlara nazaran uygun fiyatlı. Sanırım yağ filtresi falan yok rs200 lerde .

SYM BENELLİ falan pek piyasası yok satmak istesen bunlar kadar kolay satamazsın diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

F54

alıp satarım gibi takıntıların yoksa benilli güzel motor kendi sınıfında malzeme kalitesi ince aytıntılar olarak segmentinden 1 tık üstte .

Günübirlik 300-400km seyahat yazmışsın. Konfor olarak İnazuma rakipsiz. Şehir içinde biraz hantal kalır.

Inazuma ile diğerlerinin kıyaslaması bile olmaz. Paran varsa Inazuma al keyfine bak. MT-25 sakin sürersen tabi ki az yakar ama motor karakteristiği olarak sakin sürülecek motor değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar