FIM, MotoGP Pilot Listesini Açıkladı

FIM, 2009 MotoGP Şampiyonası listesini yayınladı. Bu listede, Grupo Francisco Hernando arması taşıyan tek Ducati motoru Sete Gibernau da yer alıyor.

İspanyol pilotun spora dönüşü, gridde 5 İtalyan sürücünün olacağı anlamına geliyor. Ducati'nin fabrika takımı adına Casey Stoner ve Nicky Hayden yarışacak, fabrika destekli GP9 motorları ise 2008'da bilindikleri Alice yerine Pramac Racing Mika Kallio ve Niccolo Canepa alacak.

Honda hakkında söylentilerin olmasına rağmen HRC, Dani Pedrosa ve Andrea Dovizioso ile listede yerini aldı. Destek alan Honda takımı Scot Racing, 2009 için yeni ada sahip diğer takım.

Önceden de bilindiği gibi geçen senenin şampiyonu Valentino Rossi, 1 numara yerine 46 numara ile yarışacak.

Kaynak:trf1

bakalım su sezon baslasaydı bı hayırlısıyla nısanda merakla beklıorum ne olcak dıye...

Sağol Elint. Bu sezon en çok performansını merak ettiğim isimler takım değiştiren Hayden, Dovizioso ve 250cc'den yeni gelen Mika Kallio.

Jorge Lorenzo sezon içinde motordan çok düşmezse :) o da çok iyi performans sergiler diye düşünüyorum. Sete Gibernau sıralamalarda doğal olarak çok iyi sonuçlar elde etmedi, bu kadar ara verdikten sonra Rossi ile aynı seviye de kapışabilir mi onu da ilgili arkadaşlara soruyorum?

Son düzenleme:
Bir motorcu motordan düştüğünde çok şey öğrenir derler
eğer lorenzo da her düştüğünden bi şey kaptıysa bu sezon çok can yakacak demektir. :)

boy

2009 yarış sezonunun favorisi bence Andrea Dovizioso! 2008 sezonunun son yarışlarında kendisini göstermeyi başardı. Dani Pedrosa ile iyi bir takım olacaklarına inanıyorum. Nicky Hayden ilk defa takım değiştiriyor ve Ducati takımına geçiyor ancak kesinlikle başarılı olacağına inanmıyorum. İstikrarlı bir yarışçı ve neredeyse hiç düşmüyor, kendini garantiye alıyor. Honda gibi dengeli bir motordan Ducati gibi dengesiz ve hakimiyet kurması zor olan bir motora geçmesi bu sezon ona bir hayli zorlu anlar yaşatacak, tıpkı Melandri gibi. Melandri de Honda takımındayken iyi şeyler yaptı ama Ducati takımında dünya şampiyonu olan takım arkadaşının yanında hiçbir şey yapamadı. Bu sene Kawasaki takımında geçen seneden çok daha iyi bir sene geçireceğinden eminim. Ducati'ye hakim olabilmek kolay iş değil, Stoner bence bu yüzden çok iyi bir yarışçı. Laguna Seca'daki yarışta Rossi ile kapışmasında bunu herkese gösterdi. Lorenzo bu sene de birşey yapamayacak çünkü altındaki motora sezon sonunda bile hakimiyet kuramadı, sanıyorum en çok highside olup düşen yarışçı ünvanını almıştır :) Highside tamamen sürücüden kaynaklıdır, gaza hakim olamamaktan kaynaklanır. Gibernau yine MotoGP'de, çok iyi bir yarışçıdır, bu sene herkesi şaşırtabilir. Bu senenin çömezlerinden Mika Kallio'dan da çok birşey beklemiyorum, bu sene onun için deneyim senesi..

Dovizioso'yu bu sezon ben de çok merak ediyorum. Honda'ya uğur getirsin.

Boy yazdıkalrına katılıyorum, özellikle de Dovizioso konusuna.

Mika Kallio Ducati'yi ilk kullandığında "gözümü çok korkutmuşlardı, beklediğimden çok daha rahat bir motor" diye konuşmuştu. Hatta 250cc'de kullandığı KTM'den daha affedici tarzda bir motor olduğunu söylemişti.

Tabi tarzlar da çok önemli, Macro Melandri şampiyonayı daha önceki senelerde 2., 4. ve 5. sırada tamamlamıştı, ama bu sene Ducati de çok zorlandı, zaten Stoner dışında Ducati'yi dizginleyen olmadı. Nicky Hayden ve Mika Kallio neler yapacak merak ediyorum.

Ducati ilk defa tamamı karbon fiber olan bir şasi tasarladı ve bu büyük bir risk.Bu sebepten dolayı Stoner'ın akıbeti ne olacak göreceğiz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar