Filika Kullanma Talimatı

Epeydir Topic Açmıyorum Lüzumsuz saçma sapan topiclere müdahele edilmediğini düşündüğüm içinde foruma uğramıyordum Havalar ısınınca kanım kaynamaya başladı dayanamadım :cherry: Sezonu açayım dedim

Geçen sene Feribotta Gördüğüm Filika Kullanma Talimatı'nı sizinle paylaşmak istiyorum.

İlk okuduğumda anlam veremedim.

Üzerinden 1 yıl geçti hala anlam kazanmış değil :queen::queen::queen:

Dedim ki kendi kendime

-- Eğer bu talimat yolcular içinse :pr: Bittik demektir. Nerde bunun Türkçe meali O da yetmez şekilli anlatımı o da yetmez Uygulamalı eğitimi.

Sonra bidaha dedimki kendi kendime

-- Eğer bu talimat Gemi personeli içinse :pr: Bitmekten kurtulamadık demektir. Filika indirmeyi bilmeyen personel bunu okuyupdamı vatandaşı kurtaracak. Zaten bunu okuyup anlayana kadar gemi bataaar.

Özel yada tüzel heryerde bir talimat muhakkak vardır. Olmalıdır da Acil durumların talimatı ile ilk kez karşılaşıyorum. Benim bildiğim acil durumların ekipleri mangaları olur.

Bilen arkadaşların izahatlarını rica ediyorum

DSC02457.jpg

Super Moderator
Oysa ki saçma sapan topiclere müdahale ediliyor; motosikletle alakasızsa Moto Sohbet'ten Konu Dışı'na taşınıyorlar mesela...:cat:

Mersin İl Temsilcisi
1- bana bunu tercüme et
2- bana bunu izah et
3- bana bunu bişey et
4- bişey
5- şey
6 - neeeeyyyyyy?? :queen:

( şimdi denizcimuzaffer gelir. görürsünüz )

Arkadaş,

Flikalar ile ilgili tonlarca uluslararsı kaide ve kural vardır ki bilemezsin. Bir de bizim Türk işi talimatlar vardır ki bunlar da uluslararsı anlamda laz fıkraları gibidir:mrgreen: Bu yüzden, talimatnameyi azıcık tarif edersen yorum yapabilirim:cat:

şunu eklemeliyim ki, denizcilik de, eğitim almadan gemi personeli olmak mümkün değilken bile, her geçen gün standartlar değişmekte, yaşanmış olumsuzluklar ciddi standartlara dönüşmektedir. bu gün gemilerde Free Fall denilen flika sistemleri kullanılmaktadır ki, kendi kendine denize inebildiği gibi, yangına, her türlü deniz koşuluna vs dayanabilecek niteliktedir. inan bununda talimatnamesi var. Şirket ve gemileri, uluslararası bu kurallara sadece şekilde uymadıklarını kanıtlamak için talimatları oluşturmak durumundadır ve denetleyiciler bu talimatlardan bile şirket-gemi ve personelinin durumunu kavrayabiliriler. yani, bu talimatlar aslında kontrol memurları için gemideki eksikleri yakalama ipuçları-yardımcılarıdır. Yoksa ne eğitimli personele birşey anlatır ne de konuyu hiç bilmeyen yolculara:)

Selametle:rendeer:

Pardon arkadaş,çektiğin fotoyu şimdi gördüm. konunun şahane olmaösı nedeni ile açıklama yazmıyorum:))

Son düzenleme:
Mersin İl Temsilcisi
Arkadaş,

Flikalar ile ilgili tonlarca uluslararsı kaide ve kural vardır ki bilemezsin. Bir de bizim Türk işi talimatlar vardır ki bunlar da uluslararsı anlamda laz fıkraları gibidir:mrgreen: Bu yüzden, talimatnameyi azıcık tarif edersen yorum yapabilirim:cat:

şunu eklemeliyim ki, denizcilik de, eğitim almadan gemi personeli olmak mümkün değilken bile, her geçen gün standartlar değişmekte, yaşanmış olumsuzluklar ciddi standartlara dönüşmektedir. bu gün gemilerde Free Fall denilen flika sistemleri kullanılmaktadır ki, kendi kendine denize inebildiği gibi, yangına, her türlü deniz koşuluna vs dayanabilecek niteliktedir. inan bununda talimatnamesi var. Şirket ve gemileri, uluslararası bu kurallara sadece şekilde uymadıklarını kanıtlamak için talimatları oluşturmak durumundadır ve denetleyiciler bu talimatlardan bile şirket-gemi ve personelinin durumunu kavrayabiliriler. yani, bu talimatlar aslında kontrol memurları için gemideki eksikleri yakalama ipuçları-yardımcılarıdır. Yoksa ne eğitimli personele birşey anlatır ne de konuyu hiç bilmeyen yolculara:)

Selametle:rendeer:

dedim di mi? .er .oroz kendi çüftliğinde öter be yaa.. :bounce:

Oysa ki saçma sapan topiclere müdahale ediliyor; motosikletle alakasızsa Moto Sohbet'ten Konu Dışı'na taşınıyorlar mesela...:cat:

Zaten yorum fakından kaynaklanan bir durum bu.

Ben motosikletimle arabalı feribotta oldugum için bu talimatla karşılaştım bunun butun araçları ve bütün sürücüleri ilgilendirdiğini düşündüğüm için de motosohbete açtım sen motosikletle alakalı olmadığını düşündüğün içinde konu dışı yaptın.

Keşke 100 ukh mi alsam 100 ukl mi alsam yada o mu gece bu mu gecer diye daha once açılmış benzeri 100000000 topice bir topic daha ilave etseydim çok mutlu olurdu motisklet.net camiası

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulem bunu okuyunca askerde erlere imzalattirdigimiz
"tek ER için emniyet ve kaza önleme talimatı"
aklima geldi.:p

Sayın coq, mazur görün çok merak ettim. :mrgreen: Askerdeki göreviniz neydi?

Aha tek er talimatını da koyuyorum buraya, askere gitmeyenler öğrensin :cherry:

1. tüfeğin boş olması gereken zamanlarda tüfeğime şarjör takmayacağım.
2. dolu tüfekle koğuşa çıkmayacağım.
3. doldur boşalt yerinde rütbeli nezaretinde tüfeğimi boşaltacağım.
4. tüfeği boşalttıktan sonra serçe parmağımla namlu mermi yatağını kontrol edeceğim.
5. tüfeği yarım dolduruşta iken devamlı emniyette bulunduracağım.
6. emir verilmeden tam dolduruş yapmayacağım.
7. tam dolduruşta iken tüfeğimi devamlı emniyette bulunduracağım.
8. dolu tüfekle, tüfek emniyette olsa dahi şaka yapmayacağım.
9. dolu veya boş tüfeği kesinlikle arkadaşıma doğrultmayacağım, tetik düşürmeyeceğim.
10. tüfeğime boş şarjörü her takışımda mermi olup olmadığını kontrol edeceğim.
11. eğitimde tüfek ve kasatura ile şaka yapmayacağım.
12. nişancılık eğitiminde tetik düşürme eğitimi yaparken tüfeğimin namlu mermi yatağını serçe parmağımla kontrol ederek boş olup olmadığına dikkat edeceğim.
13. yukarıdaki kurallara uymayan arkadaşlarımı en yakın amirime bildireceğim.
14. morali bozuk stresli arkadaşlarımı en yakın amirime bildireceğim.
15. çıplak kablo ucu ve kopmuş tele rastladığımda kesinlikle dokunmayacağım ve en yakın amirime bildireceğim.
16. prizlere tel, çivi, kasatura ucu, harbi vb. cisimler sokmayacağım.
17. ıslak elle priz ve elektrik düğmelerine dokunmayacağım.
18. koğuşa, nöbet yerine kesinlikle elektrik sobası takmayacağım.
19. kesinlikle tüpgaz düğmeleri, tüp dedantörü ve bağlı hortumlar ile oynamayacağım.
20. sobaları emirde belirtilen saatler dışında yakmayacağım.
21. sobaları benzin, mazot, gaz vs. yanıcı ve parlayıcı maddeler ile yakmayacağım.
22. yanmış, patlamış ampülleri ilk amirlerime bildireceğim. kesinlikle kendim değiştirmeyeceğim.
23. koğuşta sigara içmeyeceğim.
24. araçlarda sigara içmeyeceğim.
25. garajda sigara içmeyeceğim.
26. araçlarda benzin ikmali yaparken ikmal yerinde sigara içmeyeceğim.
27. benzinliğe sigara ile yaklaşmayacağım.
28. yanık sigarayı görev odasına ve pencereden dışarıya atmayacağım.
29. ateşle cephaneyi yan yana ve yakınında bulundurmayacağım.
30. mermilerin tabanındaki kapsüllerle oynamayacağım.
31. terli terli su içmeyeceğim.
32. reçetesiz ilaç kullanmayacağım.
33. ecza dolabından müsaadesiz ilaç almayacağım.
34. yüzme bilsem dahi deniz, gölet veya her türlü akarsuya rütbeli personel başımda olmadan ve izinsiz girmeyeceğim.
35. hamamda arkadaşlarım ile şaka yapmayacağım.
36. kalorifer kazan dairesine inip vidalarla oynamayacağım.
37. teknik arızalı tüm cihazlara dokunmayacağım ve ilk amirime haber vereceğim.
38. kesici, delici ve küt cisim maddelerle şaka yapmayacağım.
39. her türlü psikolojik sorunumu ilk amirime bildireceğim.
40. ailevi problemlerimi ilk amirime bildireceğim.
41. parasızsam amirimden isteyeceğim.
42. araçların yanında ve altında yatmayacağım.
43. göreve çıkarken araç üstü avadanlıklarının tam olup olmadığını kontrol edeceğim.
44. araç komutansız garajdan çıkmayacağım.
45. araçların kontak anahtarlarını ve direksiyonunu kimseye vermeyeceğim.
46. aracın tonajını geçen yük ve yolcu taşımayacağım.
47. önümden giden aracı yarı kadar mesafeden takip edeceğim.
48. önümden giden aracı, karşı istikametten gelen aracın mesafesini, süratini, yol durumunu ve arkadan gelen araçların durumunu dikkate alarak geçeceğim.
49. ambulans gibi kapalı araçların içinde çalışırken uzun süreli oturmayacağım ve uyumayacağım.
50. emir verildiği takdirde emredilen kilometrenin üstünde sürat yapmayacağım.
51. mutfakta ve çamaşırhanede sorumluluğuma verilen makineleri talimatına göre kullanacağım, sorumluluğum harici malzemeleri kullanmayacağım.
52. mutfakta ve çamaşırhanede sorumluluğuma verilen makinelerin başka personel tarafından kullanılmasına müsaade etmeyeceğim.
53. mutfakta et, sebze doğrarken dikkatli olacağım ve elimde bıçak veya kesici olan aletlerle arkadaşlarımla şakalaşmayacağım.
54. et, kıyma makinasını kullandığımda et emniyet hunisini takarak, tahta ve tokmakla etleri iteceğim.
55. mutfakta kullandığım bıçak, satır vs. gibi aletlerin işi bittikten sonra yerlerine koyarak kazalara sebep olmayacağım.
56. hamamda daima kayabileceğimi düşünerek itinalı yürüyeceğim.
57. taşıyamayacağım kadar ağır ve geniş boyutlu malzeme içinde kaynar su, benzin, vs. gibi yanıcı ve akıcı maddeler bulunan taşıması tehlikeli olan kapları taşımayacağım.
58. elektrik direklerine tırmanmayacağım.
61. mayınlı bölgeye girmeyeceğim.
69. duran ve hareket halindeki araçtan amirimce yaptırılacak eğitim dışında atlamayacağım.
73. geri gelen aracın arkasında durmayacağım.
82. kendimi kasten yaraladığımda, sakatladığımda veya herhangi bir şekilde askerliğe elverişsiz hale getirdiğimde bir sene ile beş sene arası hapis cezası ile cezalandırılacağım.
83. hapşırırken kesinlikle burnumu ve ağzımı sıkarak kapatmayacağım.
94. tuvalette fazla ıkınmayacağım, damarlarımı, kaslarımı ve sinirlerimi zorlamayacağım, rahatsızlığım varsa derhal viziteye çıkacağım.

Son düzenleme:
Ulem bunu okuyunca askerde erlere imzalattirdigimiz
"tek ER için emniyet ve kaza önleme talimatı"
aklima geldi.:p

Eveeeeeet
Harikaydi o yaaaaa

Ne garip seyler vardi o talimatta
Ben hatta onu sakliyordum..
Biryerlerde saklidir bende ya simdi bulamam..

Kamyonun altinda uyuma
En hosuma gidenide
Hamamda saka yapma miydi neydi yada buna benzer birsey
Amma gülmüstüm (gülmüstük)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:13 ----------

Sayın coq, mazur görün çok merak ettim. :mrgreen: Askerdeki göreviniz neydi?

Aha tek er talimatını da koyuyorum buraya, askere gitmeyenler öğrensin :cherry:

1. tüfeğin boş olması gereken zamanlarda tüfeğime şarjör takmayacağım.
2. dolu tüfekle koğuşa çıkmayacağım.
3. doldur boşalt yerinde rütbeli nezaretinde tüfeğimi boşaltacağım.
4. tüfeği boşalttıktan sonra serçe parmağımla namlu mermi yatağını kontrol edeceğim.
5. tüfeği yarım dolduruşta iken devamlı emniyette bulunduracağım.
6. emir verilmeden tam dolduruş yapmayacağım.
7. tam dolduruşta iken tüfeğimi devamlı emniyette bulunduracağım.
8. dolu tüfekle, tüfek emniyette olsa dahi şaka yapmayacağım.
9. dolu veya boş tüfeği kesinlikle arkadaşıma doğrultmayacağım, tetik düşürmeyeceğim.
10. tüfeğime boş şarjörü her takışımda mermi olup olmadığını kontrol edeceğim.
11. eğitimde tüfek ve kasatura ile şaka yapmayacağım.
12. nişancılık eğitiminde tetik düşürme eğitimi yaparken tüfeğimin namlu mermi yatağını serçe parmağımla kontrol ederek boş olup olmadığına dikkat edeceğim.
13. yukarıdaki kurallara uymayan arkadaşlarımı en yakın amirime bildireceğim.
15. çıplak kablo ucu ve kopmuş tele rastladığımda kesinlikle dokunmayacağım ve en yakın amirime bildireceğim.
17. ıslak elle priz ve elektrik düğmelerine dokunmayacağım.
18. koğuşa, nöbet yerine kesinlikle elektrik sobası takmayacağım.
19. kesinlikle tüpgaz düğmeleri, tüp dedantörü ve bağlı hortumlar ile oynamayacağım.
20. sobaları emirde belirtilen saatler dışında yakmayacağım.
21. sobaları benzin, mazot, gaz vs. yanıcı ve parlayıcı maddeler ile yakmayacağım.
22. yanmış, patlamış ampülleri ilk amirlerime bildireceğim. kesinlikle kendim değiştirmeyeceğim.
23. koğuşta sigara içmeyeceğim.
24. araçlarda sigara içmeyeceğim.
25. garajda sigara içmeyeceğim.
26. araçlarda benzin ikmali yaparken ikmal yerinde sigara içmeyeceğim.
27. benzinliğe sigara ile yaklaşmayacağım.
28. yanık sigarayı görev odasına ve pencereden dışarıya atmayacağım.
29. ateşle cephaneyi yan yana ve yakınında bulundurmayacağım.
30. mermilerin tabanındaki kapsüllerle oynamayacağım.
31. terli terli su içmeyeceğim.
32. reçetesiz ilaç kullanmayacağım.
33. ecza dolabından müsaadesiz ilaç almayacağım.
34. yüzme bilsem dahi deniz, gölet veya her türlü akarsuya rütbeli personel başımda olmadan ve izinsiz girmeyeceğim.
37. teknik arızalı tüm cihazlara dokunmayacağım ve ilk amirime haber vereceğim.
38. kesici, delici ve küt cisim maddelerle şaka yapmayacağım.
39. her türlü psikolojik sorunumu ilk amirime bildireceğim.
40. ailevi problemlerimi ilk amirime bildireceğim.
43. göreve çıkarken araç üstü avadanlıklarının tam olup olmadığını kontrol edeceğim.
44. araç komutansız garajdan çıkmayacağım.
46. aracın tonajını geçen yük ve yolcu taşımayacağım.
48. önümden giden aracı, karşı istikametten gelen aracın mesafesini, süratini, yol durumunu ve arkadan gelen araçların durumunu dikkate alarak geçeceğim.
49. ambulans gibi kapalı araçların içinde çalışırken uzun süreli oturmayacağım ve uyumayacağım.
51. mutfakta ve çamaşırhanede sorumluluğuma verilen makineleri talimatına göre kullanacağım, sorumluluğum harici malzemeleri kullanmayacağım.
52. mutfakta ve çamaşırhanede sorumluluğuma verilen makinelerin başka personel tarafından kullanılmasına müsaade etmeyeceğim.
53. mutfakta et, sebze doğrarken dikkatli olacağım ve elimde bıçak veya kesici olan aletlerle arkadaşlarımla şakalaşmayacağım.
54. et, kıyma makinasını kullandığımda et emniyet hunisini takarak, tahta ve tokmakla etleri iteceğim.
55. mutfakta kullandığım bıçak, satır vs. gibi aletlerin işi bittikten sonra yerlerine koyarak kazalara sebep olmayacağım.
57. taşıyamayacağım kadar ağır ve geniş boyutlu malzeme içinde kaynar su, benzin, vs. gibi yanıcı ve akıcı maddeler bulunan taşıması tehlikeli olan kapları taşımayacağım.
69. duran ve hareket halindeki araçtan amirimce yaptırılacak eğitim dışında atlamayacağım.
82. kendimi kasten yaraladığımda, sakatladığımda veya herhangi bir şekilde askerliğe elverişsiz hale getirdiğimde bir sene ile beş sene arası hapis cezası ile cezalandırılacağım.
94. tuvalette fazla ıkınmayacağım, damarlarımı, kaslarımı ve sinirlerimi zorlamayacağım, rahatsızlığım varsa derhal viziteye çıkacağım.

Ellerine sagliiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkk
yeniden bol bol güldüm

Biz gülüyoruz ama olmus seyler bunler demekki adamlar yazma ihtiyaci görmüs...
Yurdum insani... :cherry:

COQ

Motosiklet Eğitmeni

-Komtanim bisey arz edebilirmiyim?
-Söyle yavrum.
-Komtanim Ahmet'in morali çok bozuk.
-Niye yavrum?
-Askerde oldugu için olabilir komtanim.
-S..lastirh layn...

-Hisss Ismail!!!
-hiii
-Uyuyomusun lan?
-Hi evet.
-Hadi kalk kalorifer kazan dairesine inip vidalarla oynuyalim.
-Ihhh! Bu gun canim istemiyor sen git oyna.

-Komtanim!!!
-Yine ne var lan!!!
-Komtanim para?
-Ulem ay sonunu zor getiriyoruz bi de bu çikti basimiza. Kim yazdi len bu talimati?

Yari kadar kaç metredir?:silent:

Ya emir verilmezse?

Askeriye de elektrik direklerine tirmanan rahatsizlar var.
Gerçekten var.:)

Mevzu guzel de takibi nasil yapilacak.

-Ismail gel lan buraya.
-Eymmmrettt komutanimmmm!
-Tuvalette niye fazla ikiniyorsun lan?
-Yok komutanim valla ikinmadim.
-Ben duydum oglum. Ihhh,igghh diye ssler çikariyordun.
-Yok valla komutanim yag gibi poturdattim. Ustunuze afiyet biraz ishal olmusum da.
-Yalan soyleme lan! Aç bakacam.
-Neye bakacaksiniz komutanim?:silent:
Damarlarina, kaslarina sinirlerine bakacam. Bakalim zorlamismisin?
:mrgreen:

-Söyle yavrum.
-Niye yavrum?
-S..lastirh layn...

-Hisss Ismail!!!
-hiii
-Uyuyomusun lan?
-Hi evet.

-Komtanim!!!
-Yine ne var lan!!!
-Komtanim para?
-Ulem ay sonunu zor getiriyoruz bi de bu çikti basimiza. Kim yazdi len bu talimati?

Ya emir verilmezse?

-Ismail gel lan buraya.
-Yok valla komutanim yag gibi poturdattim. Ustunuze afiyet biraz ishal olmusum da.

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Abi geberdim gülmekten
Eline sağlık

yalnız tek er kullanma talimatı haricinde ışık düğmelerinin bile üzerinde kullanma talimatı vardı. muslukların üzerinde bile. hatta yetmiyomuş gibi ilgili personele zimmetlenmişti. aynaların üzerindeki kıyafetini düzelt ibaresi beni bitirenler arasındaydı. en çok hoşuma giden ceza ise Türk Bayrağına selam vererek aynı hareketin bir daha yapılmayacağı taahüdünde bulunulmasıydı. :)

Oncelikle o talimat filodaki gorevli icin yazilmis. Zaten flikalari yolcularin indirmesi yasaktir diye biliyorum. Kurtarma gorevinde geminin ahcisi bile bu komutlari bilmek ile yukumludur ve tatbikatlarda tum kadro katilir. O anda Birinci zabit , telsizci yada ahci olmaniz hic bir seyi degistirmez, kurtarma aninda herkezin bir gorevi vardir.

Coq askerligimi yapali 14 sene olmus, ama bir laf vardir ki hep sabit kalacak. "Mantigin bittigi yerde askerlik baslar" :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
o filika denen şey bildiğin balıkçı teknesi gibi kocaman bişi , kalastra kütüklerini yatırıp metaforaları aynı hizada dışarı doğru itene kadar gemi batar zaten :mrgreen:( anladığımdan diil çaktırmayın ) hem ben titanic filmini de izledim 3-5 defa , kimse filikaları indirirken bosaları mola edip lavra tapalarını açmıyordu :p

-Söyle yavrum.
-Niye yavrum?
-S..lastirh layn...

-Hisss Ismail!!!
-hiii
-Uyuyomusun lan?
-Hi evet.

-Komtanim!!!
-Yine ne var lan!!!
-Komtanim para?

Ya emir verilmezse?

-Ismail gel lan buraya.

:queen::queen::queen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::cherry::cherry::cherry:::xs06::::xs06::::xs06::

bu konuyu kim geyiğe bağladı yaaa

yapmayın arkadaşlar topici yapıcı olmaktan cıkartıyorsunuz :queen::queen:

Alında tam tersi konunun içine cemil cümle bütün askerler yaptı ya:queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar