Fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim..

Merhaba arkadaslar oncelikle kendimi tanitayim.
25 yasinda,izmirde yasayan, okulu biraz uzatma sebebiyle bitmemis (somestrda diploma elimde:D ),9 yasinda araba surmeye baslamis, ufak tefek mahalli drag yarislarina katilmis araba ile pist tecrubesi fazlasiyla olan bir kardesinizim..

Ee ne alaka diyeceksiniz.aslinda bir araba tutkunuyum fakat araba fiyatlarinin ucmasi arabalardan sogumama sebep oldu.ailem bana b sinifi benzinli bir araba almak istiyor ama o findik motorlu araclara 40bin tl verip 8 litre benzin yakmasina dayanamam.

Motosiklet almaya karar verdim.daha once 1 kere scooter 1 kere de arkadasimin tvs apache motorunu kullandim.tecrubesizim yani.

180 boy 72 kiloyum 3 yildir spor yapiyorum.bunu neden soyledin diye merak edenler icin motoru tutabilirmiyim ayaklarim yere degermi diye dusunenler icin fikir versin diye soyledim.

Hyosung gt250r motosiklet hosuma gitti.sayfalarini okudum herbir vidasina kadar nedir ne degildir biliyorum.bircogu honda cbr250 vs gibi motorlari tavsiye edecek farkindayim ama insanin tasarimdan etkilenmesi gerekiyor.hadi cbr250 yi gectim naked ve commuteri hic sevemiyorum.

Sifir almayi dusunuyorum.

Forumda 2 dusunce hakim.birincisi 250cc alti olsun da ne olursa olsun.ikincisi 250cc alti dahi olsa ss tarzi motorda hakimiyet kurmak zordur.commuter, naked yada benim sport touring olarak gordugum cbr serisi ile basla diyenler var.

Ne yapmaliyim?

(Arkadaslar cok uzun oldu farkindayim ve ozur dilerim simdiden.ayrica bu konudan x defa acildi vs gibi yorum yapacak arkadaslar zahmet edip yorum yazmasinlar.o konularida okudum ama her insanin fiziksel ve mental kapasitesi farklidir.boy, kilo, araba gecmisi ile ilgili bilgileri bu sebepten verdim.mobilden yaziyorum hatalarimi mazur gorun lutfen)

Herkese iyi forumlar...

SKC

Selamlar, öncelikle trafiğe çıkmadan eğitim ve tam koruma şart. Motorla ilgili; tavsiyem gerçekten düştüğünde, sürttüğünde, devrildiğinde içinin gitmeyeceği bir motor, çünkü yüksek ihtimalle o motor 2. el ilan sitelerindeki açıklamalarda olduğu gibi en kötü durduğu yerde devrilecektir. Bu yüzden 2. el motor alman daha iyi olacaktır. Sonuçta keyif işi diyosun, ufak cc de olsa görünüş bana hitap etsin, önce benim beğenimi kazansın diyosun belki, ama emin ol motorla biraz oynamaya başladıktan sonra beni büyüt beni büyüt diye sesler duycaksın motora bindiğinde.(tavsiyem 15000-20000km devirmen hatta birkaç küçük,yaralanmasız kaza ile). Ve sen o motoru satmayı düşündüğün anda da ya acaba ilk alırken bu kadar para vermese miydim? diye sorabilirsin kendine. Ama kullanacağın süreçte kendini biraz şımartmak ve en azından bir mekanın önüne koyduğumda insanlar bir kere dönüp baksınlar istiyorsan da 250cc lik spor görünüşlü motor grubu mantıklı olmasa da güzel olacaktır. Fazla da uzatmadan tavsiyem japon alman (servislerde alıp aldığına küfretmemen için) cbr dediğin gibi genel tavsiyedir ama maddi sıkıntı yoksa temiz 2. el ninja da düşünülebilir.
Saygılar, sevgiler.

Valentino Rossi'ye bak adam çöp gibi spor ile alakası yok. Ama 1000cc motosikleti cambaz gibi oynatıyor. İstersen güreş şampiyonu istersen vücut geliştirme dünya şampiyonu ol, iş tamamen bileklerde. Özellikle gidonu tutarken bile aslında gidonu rahat bırakın diyorlar. Yani motosiklete hiçbir müdahalede bulunmuyoruz kullanırken, yumuşak yumuşak dokunuşlarla.

ilk motorun olacağına göre 2. el motor alırken motoru ne durumdadır çok da emin olamayacağını düşünürek sıfır alman daha iyi bence. önce boş yollarda motora iyice alıştıktan sonra ama mutlaka sabırlı olarak 250 ile de başalayabilirsin ama arkadasının apachesi ile en az 100 km falan yapsan senin için çok iyi olur gt 250r bence kullanılması kolay bir motor ama boş yolda mutlaka çalışmak lazım trafiğe çıkmadan.

Cevaplariniz ve seviyeli uslubunuz icin cok tesekkurler.ybr125 sahibi bir arkadasim egitim icin gonullu oldu :) 1 ay kadar calisacagiz.

Ekipman icin 1500 tl gibi bir miktar dusunuyorum.daha ucuz alternatifler mevcut ls2 kasklar falan ama onlara guvenemedim acikcasi.bell kasklara bakiyorum barkin abide kullaniyordu.iyi midir?

SKC

Bell kaskların bütçe için uygun olanları m1 modelleri (en azından TR'ye gelen onlar diye biliyorum. ABD'de satılan vortex patriot modeli de epey fiyakalıdır.).Shark ın sitesinde kaskların testlerde hangi puanları aldıkları ve ufak bir internet araştırmasıyla da ergonomi, ses gibi özelliklerin incelenip puanlandığı bir ecnebi sitesi bulabilirsin. ( bir ara incelemiştim ama hatırlayamadım siteyi kusura bakma) Ondan sonrası da senin görsel zevkine kalmakta

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar