Hocam senelerdir çağrı merkezinde çalışıyorum, senelerdir evden calışıyorum. Türk telekom harici bütün servis sağlayıcıları denedim. Türk telekomu anlatmaya sanırım gerek yok.
En ama en stabili, Superonline. Tartışmasız.
1gb alt yapım var. 500mb fiber pakedi kullanıyorum, ortalama 600 üstü değerler cıkıyor her zaman. 2 senelik sözleşmem var 145 liradan. Şu an için kaç paradır günceli bilemiyorum.
şu an günceli o paralar değil.
Dün apartmana altyapı için superonline'dan gelmişler, yönetici biz olduğumuz için ben aşağı indim, apartman girişine fiber kutu koyacaklarmış, dairelere kadar fiber vereceklermiş. Onlarla kounştuktan sonra eve çıkınca superonline fiyatlarına baktım, en azından 100mbit almam gerekir ki bir şey değişsin, 100mbit fiyatları bile çok yüksek geldi bana. şu anda kullandığım turk.net vdsl bağlantıya 100mbit için 169.90 veriyorum ayda, 70-80mbit arası bağlanıyor, upload da iyi sayılır 8mbit veriyor, bu yeter superonline'a geçmek için bir neden göremedim henüz ama apartmana altyapı gelmiş olması iyi bir şey, sonrasında geçmek istersem imkan olacak. Keşke ödenecek fiyatlar olsa da gigabit alabilsem.
turk.net kısıtlamalar konusunda pek sallamıyor, her yere rahat bağlanıyorum, evden çalıştığım için müşterilerin vpn'lerine bağlanabilmemde sorun yok, bir ara superonline kullanan arkadaşlardan wireguard vpn ile ilgili sorun duymuştum, adamlar bu vpn'i kısıtları aşmak için kullanılan bir şey zannedip kesmiş, işyerinin sunucularına bağlanamıyorlardı, sonra o da düzeldi ama turk.net'de böyle işgüzarlıklarla karşılaşmadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:39 ----------
ya herkes öyle bir anlatıyoki ulan farklı bir ülkede yaşıyomuşum gibi hissettim herkestemi fiber var benmi afrikadayım siz mi türkiyede değilsiniz
fiber nedir lo neyinize yetmiyo telefon kablosundan gelen ethernett
Büyük şehirlerde sokaklardaki saha dolaplarına kadar turk telekom fiber gidiyor zaten, o dolaplarda dsl cihazları var oralardan evlere telefon kablosu ile vdsl ya da adsl olarak gidiyor. Benim hattım da turk telekom şebekesi üzerinden turk.net vdsl. şimdilik yetiyor, tek sıkıntı upload 8mbit, iş yaparken bazen yetmeyebiliyor, fiber olsa daha yüksek upload olabilecek. Ama direkt fiber de turk.net'in kendi şebekesi olan az yerde var. superonline daha yaygın, hatta dün bizim apartmana geleceğini söylediler, yakında gelir bir kaç güne ama superonline fiyatları da pahalı kalıyor. Bir süre daha telefon kablosundan idare edecek gibi duruyorum.