Fiat'ın Uno modeli Hk.

Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
47
Merhaba Arkadaşlar,

2013 Model kia ceed 1.6 136 beygirlik bir arabaya sahibim. Ben arabamı seri kalkıyor zannediyordum. Fakat 2 haftadır fark ettiğim bir şey oldu. Fiat uno marka arabalar kalkışta çok ama çok seri arabalar bunu fark ettim. Ne kadar ani kalkış yaparsam yapayım. 136 beygir arabayla uno kadar seri kalkamıyorum. Biraz forumlara filan baktım. Fiat uno kalkışlarda cidden eline veriyormuş piyasa arabalarının Valla çok hoşuma gitti o ivmelenmesi.

Ama aynı şeyi tabi arabanın malzeme kalitesi,güvenliği vs. düşünemiyorum.

Bu da böyle bir tespitimdi. :)

Tekeriniz düz bassın.
 
Katılım
11 Eyl 2012
Mesajlar
3,105
Çok hafif arabalar, bir de vites oranları düşük, ondan.
Bir ara kullanmıştım, uçuyor mübarek ama koruma sıfır.
 
Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
5 Kas 2015
Mesajlar
11,464
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Gerçekten öyleyse de güvensiz ve hafif olduğundandır.

Sırf modern çarpışma testlerini geçebilmek için bile ciddi malzeme kullanılıyor.

Üstelik üç beş senede bir de daha sıkılaşıyor kurallar. O yüzden bugünün orta halli araçları (mesela Honda Civic) beş yaşındaki lüks araçlardan (mesela Mercedes C serisi) daha iyi not almış olabiliyor.
 
Son düzenleme:
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
5,023
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
800 kilo araba olsun o kadar, bir gün benzin bittiydi abimin unosunu itiyoruz yokuş yukarı.

3 kişi itiyoruz, abim ben ve yener usta. hepimiz gülerek bir birimize bakyıruz, kimsede kızarma bozarma yok hatta dik duruyoruz hani bir şey iterken yatay durursun yani gücünü vermek için dayanırsın ya işte hiç birimizde o pozisyon yok.

yorgun olduğum içn ben güç vermiyorum iter gibi yapıyorum, sonra "yener usta nasıl gidiyor" diye sordum oda "kendi gidiyor" diye cevap verdi. "sen yüklenmiyor musun" dedim ve oda "hiç zorlanır gibi halim var mı" dedi ve abime bakıyorum tek eliyle direksiyon tek eliyle hafiften itiyor.

sonra iyice gülmeye başladık, arabayı iten yok araba kendi gidiyor yokuş yukarı :mrgreen:

o gün dedim ki ulan araba alırsam uno alacağım, motosiklet gibi yakıtı var, yolda kalsa tek başıma çekerim bir yere, parçası bozulsa ben yaparım falan filan kutu gibi küçücük kibar bir araba tam benlik..

evet, anlatacaklarım bu kadar :)
 
Katılım
14 Mar 2016
Mesajlar
1,991
Evet çok iyi ivmeleniyor, bir de aynı ivme ile durabilse. Zamanında 95 sx, bal köpüğü rengi bir Uno'm vardı, ilk arabamdı, sonra arkadaşlarla sığamayınca sattım. Tabi o zamanlar lpg çok meşhur değildi, bir çok arabayı kalkışta dumura uğratırdı, lakin virajlarda hep beraber şehadet getirirdik.
 
Katılım
23 Mar 2018
Mesajlar
66
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
3.5 sene 2000 model tek nokta enjeksiyonlusunu kullandım , kalkışı gerçekten çok seridir. lpg de çok rahat 170 lere çıkabiliyordu, oda 800 küsür kilo ağırlığına veriyorum. Aracın kusurları hızlanmasına hızlanıyordu ama durmuyordu, çok sert olmayan virajlara bile 60 la girince koltuğun altında tutturur insanı :) vede gövdesi çok zayıf araç kaza anında kağıt gibi yırtılır.
 
Katılım
12 Şub 2017
Mesajlar
4,123
Çok yakıyormuş enjeksiyonsuz olanları..Kaportası zayıfmış virajlarda savuruyormuş..Hızlanıyormuş ama durmuyormuş..Direksiyon çok sertmiş..Klima yok..Eski teknoloji..Bunlardan sonra sadece seri kalkıyor diye bu aracı almayı düşünüyorsanız birşey diyemem..
 
Son düzenleme:
Katılım
26 Eki 2010
Mesajlar
952
peugeot 106 ve bu salak araba uçan tekenedir.
deli gibi gider ama durmaz.
virajda savrulur hatta savurulmaz 2 tekere kalkar o da şanslıysan.
hata kaldırmaz direk öldürür.
konservedir.
 
Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
5,023
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
kaporta zayıf diyorsunuz da sanki çarpışan araba mı oynuyoruz? durmuyor lafını bir geçin, nasıl durmuyor? büyükçekmece virajının keskin bölümü max güvenli hız 60 km/s. sen oraya 100 ile girip virajda yavaşlamaya çalışırsan durmaz tabi.

acemi gibi konuşuyorsunuz, hafif arabanın direksiyonu hidrolik olmasa da idare edilir sonuçta kol kası geliştirecek derece zorlanacağımızı sanmıyorum.

yol tutui işin kalın lastik takmak iyi gelir ve ön amortisör başlarınada bir tane kule gergisi koydummu tamam işte... en iyi önlem dikkatli kullanmaktır.

bu araba euro 3 değil miydi?
 
Katılım
3 Eyl 2008
Mesajlar
932
Bende bir ara karbüratörlüsü vardı. Kalkışı iyidir gerçekten. Ama parça kalitesi ve dayanıklılık açısından kötüdür. 120'den sonrasını sevmez. 130'a çıkmak istemezsin yani. Eğlenceli arabadır yine de, çok severdim zamanında.
 
Katılım
23 Mar 2018
Mesajlar
66
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
direksiyonu sert diyenler için sx modelleri ve 2000 sonrası s modellerinde hidrolik direksiyon bulunmaktadır, ve aşırı yumuşaktır. ayrıca klimalı modelleri de vardır.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
5 Kas 2015
Mesajlar
11,464
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Güvenlik kimsenin umrunda değil galiba...

Kaza anında n'olur acep?
 
Katılım
15 Ara 2016
Mesajlar
8,142
Fazer´in dort tekerleklisi..gidiyor ama durmuyor..
60s
70s
70sx
1.4ie
60s yani 60hp haricindekiler seridir..

Bahsi gecen uno,Işiklarda Accent 2001 model 1.5gls 102hp 1060kg.ile denk gelmemis sanirim..aklini alir.aklini

Onceki aracimdir kendisi,uno tipo tırı vırı..
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst