Fiat Punto mu? Ford Fiesta mı? (Tavsiye)

Merhaba

Durumu sizlere şöyle özet geçeyim; malum EYT çıktığı için babamın tazminat parası ile benim motosiklet parasını birleştirerek otomobil almaya karar verdik.(220-240k) Bu iki marka model arasında kaldım, elbette yaşına göre masraf çıkaracak ama dayanıklılık açısından ve beni üzmeyecek olan hangisi olur? Kullanan arkadaşlarımdan tecrübe ve tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkür ederim.
(Ford için 2005-2006 , Fiat için 2005-2007)

bir punto uzmanı olarak, eski kasa ise alma. grande ise dynamic paket olacaksa al.

Daha önceden Fiesta kullandigim icin muhtemelen sizin yerinizde olsam Fieasta'yi alirdim.

Benim tercihim Fiesta yönünde olurdu, sebebi ise Fiat'ın iç malzeme kalitesi tırtlığından dolayı, 2016 linea kullanıyoruz iç kalite yoğurt kovası tadında plastiğe sahip, Fiestada böyle durum olacağını hiç sannetmiyorum.

Bende 1.4 tdci fusion var altyapi ve motor olarak fiestalar ile aynı sayilir. Punto kullanmadim fakat ford fiestanin motor olarak ve yürüyen olarak kolay kolay üzmeyeceğini söyleyebilirim.

Alirken mutlaka bilinen bir ekspertize götürün turbo ve enjektör durumunu size söyleyebilecek yetkinlikte bir yer olsun. Çoğu yer alt takimi gözle kontrol ediyor, levyeyle boşluğuna bakmiyor.

Fiesta puntodan cok daha iyi bir otomobil

Ama ikinci el olacagi icin, hangisi temizse onu almak mantıklı

2007 Fiesta 1.6 tdci ghia almıştım 0km, 180bin'de sattım. Bir daha Ford almamaya söz vermiştim kendime.
Kötü falan diye değil, sürüşü inanılmaz zevkliydi mesela da, kozmetiği berbat arabanın gerçekten. Kalas ötesi bir araba o dönem Fiesta, bir sonraki kasada biraz elini yüzünü düzelttilerdi.

Velhasıl bu ikisi arasında Grande Punto her türlü. Bu baktığın arabaların hepsi zamanla orasından burasından patlak verecekler, Grande Punto'da bu işler tatlı fiyatlarla çözülür, eli yüzü düzgün, sunroof'lu BT'li modelleri var. Pırıl pırıl binilir.

Gerçi şimdi böyle diyorum, @initial-D kıs kıs gülüyordur. Böyle bir şey alacak olsam nalet gelsin diyip tekrar Fiesta'ya yönelebilirim zira sürüşü gerçekten güzel namussuz Ford'ların.

Fiesta tdci alınırsa çıkacakları kısaca listeleyelim.
Turbo son günlerinde olacaktır. Enjektörler çoktan bir tur okeye dönmüş durumda olacaktır, millet hiç umursamadan sürüyor.
o dönem ford dizellerde termostatın patlaması söz konusu, ama dizel çok soğuk çalıştığı için dirhem su olmadan Çatalca'dan Maltepe'ye falan gelinebiliyor (gerçek hikaye). Bunlar dışında abuk subuk mazot konmadıysa nispeten sağlam bir blok. ama zaten termostat harici saydıklarım da o yaşta bütün dizellerde olacak.

Son düzenleme:
2013 punto 1.3mj lounge kullandim.
Gidisi yakiti cok memnundum yenilemek icin sattim, Fiesta kullanmadim karsilastirma yapamayacagim

Merhaba

Durumu sizlere şöyle özet geçeyim; malum EYT çıktığı için babamın tazminat parası ile benim motosiklet parasını birleştirerek otomobil almaya karar verdik.(220-240k) Bu iki marka model arasında kaldım, elbette yaşına göre masraf çıkaracak ama dayanıklılık açısından ve beni üzmeyecek olan hangisi olur? Kullanan arkadaşlarımdan tecrübe ve tavsiyelerini bekliyorum. Teşekkür ederim.
(Ford için 2005-2006 , Fiat için 2005-2007)

2008 senesinde aldığım 2008 model fiestayı 14 sene kullandım ve sattım. 1 gün olsun beni üzmedi. Akü bitmesi hariç yolda bırakmadı. Her sene bakımdan bakıma servise gitti. 2019dan beri ikinci araba olarak hizmet ediyordu ve artık sigortası, kaskosu, vergisi yük olmaya başladı. Ekonomi bu kadar bozulmasa hayatta satmazdım. Çok memnundum, hala da arıyorum. Keşke satmadaydım diye.

2007 Fiesta 1.6 tdci ghia almıştım 0km, 180bin'de sattım. Bir daha Ford almamaya söz vermiştim kendime.
Kötü falan diye değil, sürüşü inanılmaz zevkliydi mesela da, kozmetiği berbat arabanın gerçekten. Kalas ötesi bir araba o dönem Fiesta, bir sonraki kasada biraz elini yüzünü düzelttilerdi.

Velhasıl bu ikisi arasında Grande Punto her türlü. Bu baktığın arabaların hepsi zamanla orasından burasından patlak verecekler, Grande Punto'da bu işler tatlı fiyatlarla çözülür, eli yüzü düzgün, sunroof'lu BT'li modelleri var. Pırıl pırıl binilir.

Gerçi şimdi böyle diyorum, @initial-D kıs kıs gülüyordur. Böyle bir şey alacak olsam nalet gelsin diyip tekrar Fiesta'ya yönelebilirim zira sürüşü gerçekten güzel namussuz Ford'ların.

Fiesta tdci alınırsa çıkacakları kısaca listeleyelim.
Turbo son günlerinde olacaktır. Enjektörler çoktan bir tur okeye dönmüş durumda olacaktır, millet hiç umursamadan sürüyor.
o dönem ford dizellerde termostatın patlaması söz konusu, ama dizel çok soğuk çalıştığı için dirhem su olmadan Çatalca'dan Maltepe'ye falan gelinebiliyor (gerçek hikaye). Bunlar dışında abuk subuk mazot konmadıysa nispeten sağlam bir blok. ama zaten termostat harici saydıklarım da o yaşta bütün dizellerde olacak.

Surusu yuzunden fiesta zaten. Fiesta puntodan iyidir dememin sebebi de o :)

Surusu yuzunden fiesta zaten. Fiesta puntodan iyidir dememin sebebi de o :)

Bu kadar fakir olmasak da bir tane toplayıp Uludağ tırmanışta kırsak.. :)
Serdar Bostancı 10 tane mi ne S1600 araba hazırlamıştı, ST'den bozma. ST'lerin amortisörleri + lastikleri 1600TL'ye veriyordu. Almadım. :(
Sonra Z3 alalım da ağaca dolayalım da bilmem ne. Ömrümüz mastürbasyon yapmakla harap oldu...

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Fiesta konusunda genellikle olumlu yorumlar duyuyorum ve okuyorum bu yüzden fiesta daha ağır basıyor. Puntoda ise grande bakınıyorum. Sıkıntısız paket o galiba onu önerdiğinize göre.

Biraderde 2012 Punto var , 95 ps dizel otomatik , birkere Bursa'ya gittim yola çıkarken sıfırladım 3,1 lt ortalama tüketim gösterdi , multijet dizel 120.000 km de yağını filtresini zamanında değişirsen sorunsuz bir üretim , ön takım amortisör şanzıman debriyaj vs hiçbirşeyi değişmedi..Fiesta daki motor daha eski teknoloji diye biliyorum , genel olarak ikiside benzer araçlar Punto nun şekli şemali daha sportif sanki..

Biraderde 2012 Punto var , 95 ps dizel otomatik , birkere Bursa'ya gittim yola çıkarken sıfırladım 3,1 lt ortalama tüketim gösterdi , multijet dizel 120.000 km de yağını filtresini zamanında değişirsen sorunsuz bir üretim , ön takım amortisör şanzıman debriyaj vs hiçbirşeyi değişmedi..Fiesta daki motor daha eski teknoloji diye biliyorum , genel olarak ikiside benzer araçlar Punto nun şekli şemali daha sportif sanki..

1.3 Multijet uzun ömürlü ama alt devirleri çok cansız, 2.500 devirden sonra çekişi geliyor. Yakıt tüketimi bahsettiğiniz gibi uzun yolda yakalancak değerler ama dikkat edilerek koklatarak elde edilen değerler. Parçaları bol ve ucuz ama her konuda o ucuzluğu hissettiriyor.

1.3 Multijet uzun ömürlü ama alt devirleri çok cansız, 2.500 devirden sonra çekişi geliyor. Yakıt tüketimi bahsettiğiniz gibi uzun yolda yakalancak değerler ama dikkat edilerek koklatarak elde edilen değerler. Parçaları bol ve ucuz ama her konuda o ucuzluğu hissettiriyor.

Bu bahsettiğim modeller dışında önerebileceğiniz bir marka model var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar