Fetih 1453 Dizi Oluyor

Osmanlı Türk'ün en güçlü olduğu en iyi durumda olduğu dönemlerdi yıkılma dönemleri hariç.cumhuriyet dönemi ise topraklarımızı kaybettiğimiz,yoksulluğun zirvede olduğu,sadece çanakkale cephesinden kazandık diğer tüm cephelerde kaybettik.dış borç sıfıra indi ama halkta büyük yoksulluk vardı.padişah halka vergi verdiriyor ama ordunun ihtiyaçları için padişahı halktan aldığı vergileri cebine atsaydı Sultan Vahidettin Han yoksulluktan ölmezdi.O 1400-1600 yıllarında toprak kazanmak zirveymişmiş.Tüm devletlerin ve imparatorlukların amacı buydu osmanlı bunu en iyi başarmış.ve 1600 lü yılların başında yaklaşık 20 milyon km2 ye ulaşmıştır.osmanlı halktan vergi almıştı ama 1400-1600 yıllarında diğer devletlerden ve imparatorluklardan çok vergiler almıştır.Osmanlı öncesi çok iyi bilinmiyor tabi selçuklularla ilgili de dizi yapılabilir ama osmanlı ile ilgili daha çok bilgi olduğu için dizi,film yapıyorlar.cumhuriyetin kurulduğu dönemler övülecek dönemler değil sadece türkiye mi cumhuriyet olmuş da övüneceğiz.dünya da şuan krallıklar hanedanlar yok.Atatürkçüler ve Kemalistler de bi osmanlı düşmanlığı almış başını gidiyor.Atatürk o kötü dönemi iyi idare etmiş bi lider fakat atatürk'e sebep tarihimizide tarihimizdeki başarıları da unutmayalım.ülkede tarım çok azaldı hayvancılık azaldı.herkes büyük şehirlere göç etmeye başladı.otomobil desen şuan zaten üretmiyor türkiye.tam emin değilim üretip üretmediğinde ama üretse 2012 model tofaşın olmadığını çevremizde görebiliriz.türkiye son 5-10 yılda ekonomi alanında gelişmiştir.türkiye şuan dünyanın en iyi yedinci ekomisidir.

Özellikle, işaretlediğim satırlara beraber gülelim furko :mrgreen:

Bunu yapanların Osmanlı pek umrunda değil bana göre. Prim yaptı ya bir defa kitaplar diziler illa ki patlayacak. Fox'ta da Harem diye bi dizi başlıyo Gani Müjde'nin kalemindenmiş fragmanı oldukça saçmaydı

bunu yapanların niye umrunda osmanlı olsun anlamadım...sonuçta dizi.."ejdadımızı tanıyalım" tadında tematik bir belgesel değil...yapımcısı da yönetmeni de yayınlayanı da para peşinde...normal olarak...

Bence Osmanlının duraklama ve çöküş döneminden Cumhuriyet'e kadar olan tarih alınsa, tabi sansürsüz ve objektif bir şekilde, o zaman gerçekten etkileyici bir yapım ortaya çıkar.Lale devrinden, 31 Mart ayaklanmasına, Patrona Halil ve yeniçeri isyanları gibi isyanların sebeplerini anlatsa, Tanzimatın ilanından 1. ve 2. Meşrutiyet devrine kadar geçen başta padişahlar olmak üzere batılılaşma hevesi ve sürecini koysa ortaya.Gerçekten güzel ve etkileyici olur.Ama işin kolay yolu Osmanlının en güçlü dönemini anlı şanlı tarihi gibi gösterip saray entrikalarının ve tabi dünyaca çok meşhur haremin! ve dedikoduların bol olacağı bir dizi yapmak en karlı olanıdır.Bir çok insanın Osmanlı deyince sadece üç tane padişah ismi sayabilmesi ve sonrasını havaya bakıp ıslık çalarak bilmemesi ya da bilememesinin de önüne geçmiş oluruz böylece.

baslangictan günümüze kadar olan türk tarihi hatasiyla sevabiyla bizimdir.keyfinde aleminde olan bikac osmanli yöneticisi yüzünden kaybedilen topraklardan sonra son elimizde kalan anadoluyu kurtarmak icin gösterilen çabalar olaganüstü.bunu görmezden gelmek bu ülkede yasayan bizler için büyük gaflettir.dizilere gelince,bana göre senaristler seyirci ne istiyorsa senaryonun yönünü degistirmekte bi beis görmezler.yoksa kanuninin hayati hürrem sultan dan ibaret olmazdi dizide.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şunu bilmek lazım ki Holywood sineması da geçmişinde sürüsüyle saçma sapan kovboy filmleriyle başlamıştır bu işe.Zamanla kalite artmış ve şu an dünyada geldiği nokta ortada.Sinema endüstrisi büyük bir endüstiri.Muhteşem yüzyılla başladı bu Osmanlı dizileri , zamanla gelişti.Kostümler , oyuncular , mekanlar falan iyice gelişti.Sonuçta binlerce figüranla çekilen bir Fetih 1453 gibi bir film çıktı ortaya.Ayrıca TRT'de yayınlanan Osmanlı dizisi de çok kaliteli bence.Ben şahsen sinema endüstirimizdeki bu gelişmeleri zevkle izliyorum.Git gide daha kaliteli yapımların ortaya çıkacağına eminim.Sadece OSmanlı tarihiyle kalınmamalı , daha eskilere de gidilebilir.Ya da daha yakın tarihlerin dizileri de çekilebilir.

Belki inanmayacaksın ama,yazının tamamını okuduktan sonra monitöre karşı alkışladım seni.
Sizin gibi insanların varolduğunu görünce inanın çok mutlu oluyorum.
Gerçekten yüreğimden geçenlere tercüman olmuşsun,teşekkürler binlerce defa...
.al benden de o kadar.

Tamam çok fazla toprak sahibi olmuş Osmanlı Devleti. Ama "hep barış içinde yaşadı insanlar" bana göre koca bir yalan. kim nerden biliyor 3 kıta büyüklüğündeki bilmem kaç milletten bilmem kaç dil konuşan insanların barış içinde olduklarını? O zamanın yöneticileri o zaman genel geçer kural neyse onu yapmışlar, ama artık günümüzde geçerli olduğuna inanmıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:52 ----------

Şunu bilmek lazım ki Holywood sineması da geçmişinde sürüsüyle saçma sapan kovboy filmleriyle başlamıştır bu işe.Zamanla kalite artmış ve şu an dünyada geldiği nokta ortada.Sinema endüstrisi büyük bir endüstiri.Muhteşem yüzyılla başladı bu Osmanlı dizileri , zamanla gelişti.Kostümler , oyuncular , mekanlar falan iyice gelişti.Sonuçta binlerce figüranla çekilen bir Fetih 1453 gibi bir film çıktı ortaya.Ayrıca TRT'de yayınlanan Osmanlı dizisi de çok kaliteli bence.Ben şahsen sinema endüstirimizdeki bu gelişmeleri zevkle izliyorum.Git gide daha kaliteli yapımların ortaya çıkacağına eminim.Sadece OSmanlı tarihiyle kalınmamalı , daha eskilere de gidilebilir.Ya da daha yakın tarihlerin dizileri de çekilebilir.
işte o daha yakın tarihi konu alan yapımlar yayından kaldırılıyor (!) son osmanlı gibi eğlenceli bir dizi güçlü oyuncu kadrosuna rağmen nasıl tutmaz?

Yakın tarih olarak trtde seksenler var ki konuyla hiç ilgisi yok. yok yok siyaset konuşmayacağım :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar