Son 2 yılda da bi osmanlı sevdası başladı.Veda,Muhteşem Yüzyıl,Fetih 1453,Ustura Kemal
Türk olmayı Osmanlı ile sınırlı tutmalarına bende anlam veremiyorumr:
__TV sektöründe bikaç arkadaşımda prim yapıyor yakın geçmiş gibisinden cevaplar verdi,
Cumhuryet dönemi daha yakın tarihimiz değilmi onlar niye hep yasak yiyyor, hatta Deli Saraylı bile yasaklandı tutmadığından mı sizce, hepsi mi tesadüf ??? dediğimde kimse cevap veremiyorr:
__Hep biz Osmanlı torunuyuz bize bişey olmaz mesajları veriliyor.
Aynı Osmanlı döneminde başımıza gelenler yüzünden, bu sefaletten nasıl kurtulmuşuz, nasıl padişahlığın halka yüklediği tüm dış borcumuz sıfırlanmış,
nasıl eğitim ve bilinçlenme anlamında büyük bi sıçrama yapmışız... ... ... ... ... ... ....r: Faydalı olan herşeyi unutmamak daha iyi olmazmıydı :silent:
__Ama Osmanlı da herşey zirve noktasındaymış bu daha bi tavlayıcıymış :farao:
Savaşarak toprak almak ve kaybetmek mi zirve? Sahip olduğun vatanı tüm halkının desteği ile kayıpsızca savunmak mı dediğimde yine susuyorlarr:
Biz tarımda, hayvancılıkta dünyaya ihraç ettiklerimizin haddi hesabı yoktu, uçak ürettik, otomobil ürettik, demiryollarında sıçrama yaşandı, milli endüstrimiz gelişti ... ya saymakla bitmez,
ve en önemli konu bunların hepsi olurken dışa bağımlı olmaktan kurtulduk, ABD başkanları ATA' mızın bir adım arkasında konuşurlardı, ve dış borç sıfır " 0 " a indirildi !!!!!!
şimdi bu zirve değilde omu zirve diyorum doğal olarak halen susuyorlar :mrgreen:
Yahu orta asyada binlerce yılını geçirmiş hayvan bakıp meyve sebze ekip biçmiş bir halk dört mevsimin yaşandığı topraklarda hayvan, meyve, sebze ithal edermi allah aşkına :jocolor:
1 kişi geldi biz TÜRKÜZ dedi, herkesin aklı başına geldi, o kişiyi kaybettiğimizden beri özümüzü unutmaya mahkum bırakılıyoruz çevremizdeki "herşey" tarafındanr:
Bu tür diziler niye yapılmıyor sizce ???
Biz Osmanlıdan öncede TÜRK tük, madem ejdadımıza saygı, atalarımızı anmak adına çekiliyor diziler Osmanlı öncesi ejdadımız değilmi ???
Hadi hepsini bi şekilde geçtim KÜLTÜR diye bişey var değilmir: TÜRK kültürünün nekadarı uyuşuyor Allah aşkına bu dönem ile :silent:
Kültürünü kaybeden bir halk bence özünden yoksun yetişir ve yok olur nesilden nesile, farkedilmeden. Neyse bu konular en dolu olduğum konular sanırım:jocolor:
Hiçbir dizi izlenmeye değer değil !!! Eğer İzlenmeye değer olsaydı zaten yasak yerdi yönetenlerimizden. Saygılar.
Türk olmayı Osmanlı ile sınırlı tutmalarına bende anlam veremiyorumr:
__TV sektöründe bikaç arkadaşımda prim yapıyor yakın geçmiş gibisinden cevaplar verdi,
Cumhuryet dönemi daha yakın tarihimiz değilmi onlar niye hep yasak yiyyor, hatta Deli Saraylı bile yasaklandı tutmadığından mı sizce, hepsi mi tesadüf ??? dediğimde kimse cevap veremiyorr:
__Hep biz Osmanlı torunuyuz bize bişey olmaz mesajları veriliyor.
Aynı Osmanlı döneminde başımıza gelenler yüzünden, bu sefaletten nasıl kurtulmuşuz, nasıl padişahlığın halka yüklediği tüm dış borcumuz sıfırlanmış,
nasıl eğitim ve bilinçlenme anlamında büyük bi sıçrama yapmışız... ... ... ... ... ... ....r: Faydalı olan herşeyi unutmamak daha iyi olmazmıydı :silent:
__Ama Osmanlı da herşey zirve noktasındaymış bu daha bi tavlayıcıymış :farao:
Savaşarak toprak almak ve kaybetmek mi zirve? Sahip olduğun vatanı tüm halkının desteği ile kayıpsızca savunmak mı dediğimde yine susuyorlarr:
Biz tarımda, hayvancılıkta dünyaya ihraç ettiklerimizin haddi hesabı yoktu, uçak ürettik, otomobil ürettik, demiryollarında sıçrama yaşandı, milli endüstrimiz gelişti ... ya saymakla bitmez,
ve en önemli konu bunların hepsi olurken dışa bağımlı olmaktan kurtulduk, ABD başkanları ATA' mızın bir adım arkasında konuşurlardı, ve dış borç sıfır " 0 " a indirildi !!!!!!
şimdi bu zirve değilde omu zirve diyorum doğal olarak halen susuyorlar :mrgreen:
Yahu orta asyada binlerce yılını geçirmiş hayvan bakıp meyve sebze ekip biçmiş bir halk dört mevsimin yaşandığı topraklarda hayvan, meyve, sebze ithal edermi allah aşkına :jocolor:
1 kişi geldi biz TÜRKÜZ dedi, herkesin aklı başına geldi, o kişiyi kaybettiğimizden beri özümüzü unutmaya mahkum bırakılıyoruz çevremizdeki "herşey" tarafındanr:
Bu tür diziler niye yapılmıyor sizce ???
Biz Osmanlıdan öncede TÜRK tük, madem ejdadımıza saygı, atalarımızı anmak adına çekiliyor diziler Osmanlı öncesi ejdadımız değilmi ???
Hadi hepsini bi şekilde geçtim KÜLTÜR diye bişey var değilmir: TÜRK kültürünün nekadarı uyuşuyor Allah aşkına bu dönem ile :silent:
Kültürünü kaybeden bir halk bence özünden yoksun yetişir ve yok olur nesilden nesile, farkedilmeden. Neyse bu konular en dolu olduğum konular sanırım:jocolor:
Hiçbir dizi izlenmeye değer değil !!! Eğer İzlenmeye değer olsaydı zaten yasak yerdi yönetenlerimizden. Saygılar.
sesli guldum.Osmanlı Türk'ün en güçlü olduğu en iyi durumda olduğu dönemlerdi yıkılma dönemleri hariç.cumhuriyet dönemi ise topraklarımızı kaybettiğimiz,yoksulluğun zirvede olduğu,sadece çanakkale cephesinden kazandık diğer tüm cephelerde kaybettik.dış borç sıfıra indi ama halkta büyük yoksulluk vardı.padişah halka vergi verdiriyor ama ordunun ihtiyaçları için padişahı halktan aldığı vergileri cebine atsaydı Sultan Vahidettin Han yoksulluktan ölmezdi.O 1400-1600 yıllarında toprak kazanmak zirveymişmiş.Tüm devletlerin ve imparatorlukların amacı buydu osmanlı bunu en iyi başarmış.ve 1600 lü yılların başında yaklaşık 20 milyon km2 ye ulaşmıştır.osmanlı halktan vergi almıştı ama 1400-1600 yıllarında diğer devletlerden ve imparatorluklardan çok vergiler almıştır.Osmanlı öncesi çok iyi bilinmiyor tabi selçuklularla ilgili de dizi yapılabilir ama osmanlı ile ilgili daha çok bilgi olduğu için dizi,film yapıyorlar.cumhuriyetin kurulduğu dönemler övülecek dönemler değil sadece türkiye mi cumhuriyet olmuş da övüneceğiz.dünya da şuan krallıklar hanedanlar yok.Atatürkçüler ve Kemalistler de bi osmanlı düşmanlığı almış başını gidiyor.Atatürk o kötü dönemi iyi idare etmiş bi lider fakat atatürk'e sebep tarihimizide tarihimizdeki başarıları da unutmayalım.ülkede tarım çok azaldı hayvancılık azaldı.herkes büyük şehirlere göç etmeye başladı.otomobil desen şuan zaten üretmiyor türkiye.tam emin değilim üretip üretmediğinde ama üretse 2012 model tofaşın olmadığını çevremizde görebiliriz.türkiye son 5-10 yılda ekonomi alanında gelişmiştir.türkiye şuan dünyanın en iyi yedinci ekomisidir.
sesli guldum.![]()
sesli guldum.![]()
Boşuna uğraşıyorsun İlkaysesli guldum.![]()
Boşuna uğraşıyorsun İlkay
Kusura bakmayın ama yazınıza katılmamak çok doğal bir durum.Osmanlı Türk'ün en güçlü olduğu en iyi durumda olduğu dönemlerdi yıkılma dönemleri hariç.cumhuriyet dönemi ise topraklarımızı kaybettiğimiz,yoksulluğun zirvede olduğu,sadece çanakkale cephesinden kazandık diğer tüm cephelerde kaybettik.dış borç sıfıra indi ama halkta büyük yoksulluk vardı.padişah halka vergi verdiriyor ama ordunun ihtiyaçları için padişahı halktan aldığı vergileri cebine atsaydı Sultan Vahidettin Han yoksulluktan ölmezdi.O 1400-1600 yıllarında toprak kazanmak zirveymişmiş.Tüm devletlerin ve imparatorlukların amacı buydu osmanlı bunu en iyi başarmış.ve 1600 lü yılların başında yaklaşık 20 milyon km2 ye ulaşmıştır.osmanlı halktan vergi almıştı ama 1400-1600 yıllarında diğer devletlerden ve imparatorluklardan çok vergiler almıştır.Osmanlı öncesi çok iyi bilinmiyor tabi selçuklularla ilgili de dizi yapılabilir ama osmanlı ile ilgili daha çok bilgi olduğu için dizi,film yapıyorlar.cumhuriyetin kurulduğu dönemler övülecek dönemler değil sadece türkiye mi cumhuriyet olmuş da övüneceğiz.dünya da şuan krallıklar hanedanlar yok.Atatürkçüler ve Kemalistler de bi osmanlı düşmanlığı almış başını gidiyor.Atatürk o kötü dönemi iyi idare etmiş bi lider fakat atatürk'e sebep tarihimizide tarihimizdeki başarıları da unutmayalım.ülkede tarım çok azaldı hayvancılık azaldı.herkes büyük şehirlere göç etmeye başladı.otomobil desen şuan zaten üretmiyor türkiye.tam emin değilim üretip üretmediğinde ama üretse 2012 model tofaşın olmadığını çevremizde görebiliriz.türkiye son 5-10 yılda ekonomi alanında gelişmiştir.türkiye şuan dünyanın en iyi yedinci ekomisidir.
Kusura bakmayın ama yazınıza katılmamak çok doğal bir durum.
arkadaş bugün herkes içimimi okuyor.bende aynısını yazacaktım:cat:sesli guldum.![]()