Fethiye'de rezalet!

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Yaşananları görenler gözlerine inanamadı...!

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde motosikletle su kanalına uçan 22 yaşındaki Seyhan Yalçın ile arkasındaki 18 yaşındaki Erdi Yalçın'a boğulmak üzereyken yardıma gelenler tarafından kanaldan çıkartıldı. Bilinçsiz kişiler yine kurtarma rezaletine neden oldu.

817363_detay.jpg

Seyhan Yalçın ve Erdi Yalçın'a, sağlık ekipleri gelmeden bu kişiler ilkyardım müdahalesine başladı. İlk olarak, yuttukları suların çıkarılması için ayaklarından havaya kaldırdıkları kazazedeleri baş aşağı tutup uzun süre salladı. Ardından yere indirilip kalp masajı yaptı. Olay yerine ulaşan 112 Acil Servis ekipleri hemen müdahale ederek bu kurtarma rezaletine son verdi. Ardından da durumları ağır olan Seyhan Yalçın ve Erdi Yalçın'a gerekli ilk müdahaleyi yapan sağlık görevlileri, ambulansla önce Fethiye Devlet Hastanesi'ne, ardından Özel Letoon Hastanesi'ne götürdü. Yoğun bakım ünitesinde tedavileri süren yaralıların hayati tehlikelerinin devam ettiği kaydedildi.

(DHA)

KAYNAK

arkadaş böylesi ilk yardım değil son yardım. sadece artık ümit kesilmiş ve işi bilen birileri yetişemeyecekse bu tarz müdahale edilebilir. ölmesinden se bir deneyelim düşüncesi. tabi cahil cesaret ilazım buna da.

umarım bilinçleri yerinde değildir ki kalp masajı yapsınlar. , bunlar çalışan kalbi durdurmustur şimdi. yazık yaralılara..köy köy okul okul gezip ilkyardım eğitimi versin devlet. hatta kızılay yapsın başka bi iş yaptığı yok çünkü..

Sıhhıyeci değilim ama ciğerleri su dolmuş adamı baş aşağı sallamak pek de mantıksız gelmedi. Bir bilene sormak daha iyi olur.

Olaya aslında iki yönlü bakmak gerekiyor;
1-İnsanlarımızın yardımseverliliği
2-Bilinçsizliği

Aklıma geçen gün ekranlarda ve internette sıkça yayınlanan Çin'deki motosiklet kazası ve kimsenin dönüp bile bakmadığı geldi. Ülkemizde hiç olmazsa insani değerlerin hala var olduğunu görüp, bir bakıma da mutlu oluyorum. Bilinçsizlik ve cahillik bir şekilde giderilebilir de İnsani değerleri geri kazandırmak çok zor gibi geliyor.

http://www.motosiklet.net/forum/kaza-raporu/112219-cinde-insanlik-olmus.html?amp;goto=newpost

Paylaş

Sürücü kurslarında "aşağıdakilerin hangisini kaza yapmış bi araçtan ilk çıkarırsınız" sorusuna ölmüş olanları diye cevap verenler olduğu sürece bahse konu durum rezaletten ziyade klasik olarak devam edecektir.
Eğitim şart :cat:

ehliyet verilirken para oalrak karşılığını verdiğimiz eğitimleri alabilsek bunların hiçbirini yaşamayacağız.

kimse kusura bakmasın tembelliğimiz, işgüzarlığımız yardımseverliğimizden ağır basıyor.

3 gündür fethiye'deydim. Yahu fethiye merkezde bir kask takıyolar gerisi kasksız korumasız ve o kadar çok motor varki... Plaka yok nasıl gittiğinden bihaber...

la iyiki su motoru takıp ciyerdeki suyu çekmeye kalkmamışlar adamlar o kadar yardım severki vay be yurdum insanı işte ne yaparsın

MkD

şişe değil ya bu ters çevirince içindeki su dökülsün :)

Adam boğulmamışki , kaza geçirmiş. Boynunu kırmış olsa ne olucak. Gereksiz işgüzarlık başka birşey değil.

insanlar elbette iyi niyet ve yardım amaçlı hareket ediyor ancak ilk yardım bilgisi olmayınca iş amacı dışına çıkıyor doğal olarak.
TV de abuk subuk dizi ve film yayınlayacaklarına insanlığa dair eğitici ve öğretici programlar ve belgeseller yayınlasınlar? RTÜK ne işe yarıyor? her ay vergi almayı biliyorlar, zamanı gelince şu kadar milyar TL kar yaptık demesini de biliyorlar..

ne yapsın adamlar kanalda mı bıraksınlar? ellerinden geldiği ölçüde yardım etmeye çalışmışlar bu insanları eğitmeyen eğitimci diye geçinenlerin ayıbı ilköğretimde trafik dersi var kaç tane öğretmen adam akıllı ilk yardım anlatıyor? bir ülkede vatandaşın bilinçlenmesi için önce eğitimcilerin bilinçli olması lazım.

İlk yardım uzmanı değilim ama ; Yeni doğan danaları bu şekilde ayağından kaldırarak baş aşağı sallayarak ciğerlerindeki suyu çıkarmamız gerekebiliyor. Yoksa boğularak ölmesi kaçınılmaz oluyor. Bu olaydada Boğulmakta olan adamın durumu zaten belli nefes alamıyor, iç kanaması filan olmadığına göre suyun çıkarılması gerekiyor. "Bence" hiç birşey yapmamaktansa bu şekilde müdahale etmek gayet normal bir müdahale..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar