- Konu Yazar
Festivalden sonraki haftayı değerlendirmek üzere Edremit körfezinde biraz dolaştım. Gezinin konaklama merkezi arkadaşımın Akçaydaki eviydi.
Festivalden alanından çıkınca arkadaşlarla birlikte Edremit’e doğru yola koyulduk. Burhaniye, Balıkesir sapağında ayrılıp akçaya doğru devam ettim. Akçaya ulaştığımda motoru boşaltıp hemen yola koyuldum.
Edremit körfezinde gezilecek yerlerin küçük bir karitası.
İlk hedefim Pınarbaşı.
Ana yoldan ayrılınca beni karşılayan ağaçlı güzel bir yol.
Pınarbaşı’na giderken yolda rastladığım bir ağır vasıta.
Zeytinlikler ve ağaçlar arsından Pınarbaşı’na
Festivalden dönerken ettiğimiz kahvaltıdan bu yana hiç bir şey yemiyordum kurt gibi acıkmışım köfte ve salatanın kötü açıdan çekilmiş bir fotoğrafı.
Pınarbaşı’ndan manzaralar....
Pınarbaşı’ndan çıktıktan sonra sıradaki durağım hasanboğuldu şelalesi.
Burası hasanboğuldu.
Hasanboğuldu çevresi
Burası da şelale
Ben ve şelale
Hasanboğuldu dönüş yolu.
Ertesi gün biraz dinlenip birazda denizin tadını çıkarayım dedim hava kapadı birazda yağış vardı. Gündüz yağmur bırakan bulutlar gün batımın da güzel gözüküyorlar.
Akçayın simgesi sarı kız.
3. günde ise Küçükkuyu çevresinde dolaşıyorum.
İlk durak afrodit kaplıcası. Kaplıcanın sahibinin söylediğine göre bu kaplıcanın suyu bir ölüye bir de deliye iyi gelmiyormuş. Kaplıcaya ulaşmak için ana yoldan 4 km içeri giryoruz bu yolun 1-2 km si toprak.
O sıcakta kaplıcaya girip çıkınca dışarısı çok serin geliyor insana.
Sırada Zeus altarı var. Eskiden insanlar burada tanrılara insan kurban ediyorlarmış. Buranın yolu çok güzel fakat motoru bıraktıktan sonra yaklaşık 1 kmlik küçük bir tırmanış gerekiyor.
Burada manzara çok güzel Edremitten Asosa kadar her yer görülebiliyor.
Bu günün son durağı başdeğirmen.
Başdeğirmene ulaşmak için çaydan geçmek gerekiyor demişler gözümü korkutmuşlardı. Ama büyütülecek bir şey yokmuş
Başdeğirmene doğru ilerlerken minik bir set ve onun yanından akan su
Başdeğirmen
Başdeğirmen köprüsü
Başdeğirmenden sonra aynı suyun kaynağına doğru ilerleyerek mığrı şelalesine ulaşılıyor.
Şelalenin suyu buz gibi girince insanın nefesini kesiyor. Serinlemek için birebir. Suyun soğukluğu suratımdan belli oluyor sanırım.
Şelalenin kenarında şahane gözleme yapıyorlar ama ben kur gibi acıktığımdan gözlemeler bitince aklıma geliyor fotoğraf.
Devamı var......
34 CZA 92
Festivalden alanından çıkınca arkadaşlarla birlikte Edremit’e doğru yola koyulduk. Burhaniye, Balıkesir sapağında ayrılıp akçaya doğru devam ettim. Akçaya ulaştığımda motoru boşaltıp hemen yola koyuldum.
Edremit körfezinde gezilecek yerlerin küçük bir karitası.
İlk hedefim Pınarbaşı.
Ana yoldan ayrılınca beni karşılayan ağaçlı güzel bir yol.
Pınarbaşı’na giderken yolda rastladığım bir ağır vasıta.
Zeytinlikler ve ağaçlar arsından Pınarbaşı’na
Festivalden dönerken ettiğimiz kahvaltıdan bu yana hiç bir şey yemiyordum kurt gibi acıkmışım köfte ve salatanın kötü açıdan çekilmiş bir fotoğrafı.
Pınarbaşı’ndan manzaralar....
Pınarbaşı’ndan çıktıktan sonra sıradaki durağım hasanboğuldu şelalesi.
Burası hasanboğuldu.
Hasanboğuldu çevresi
Burası da şelale
Ben ve şelale
Hasanboğuldu dönüş yolu.
Ertesi gün biraz dinlenip birazda denizin tadını çıkarayım dedim hava kapadı birazda yağış vardı. Gündüz yağmur bırakan bulutlar gün batımın da güzel gözüküyorlar.
Akçayın simgesi sarı kız.
3. günde ise Küçükkuyu çevresinde dolaşıyorum.
İlk durak afrodit kaplıcası. Kaplıcanın sahibinin söylediğine göre bu kaplıcanın suyu bir ölüye bir de deliye iyi gelmiyormuş. Kaplıcaya ulaşmak için ana yoldan 4 km içeri giryoruz bu yolun 1-2 km si toprak.
O sıcakta kaplıcaya girip çıkınca dışarısı çok serin geliyor insana.
Sırada Zeus altarı var. Eskiden insanlar burada tanrılara insan kurban ediyorlarmış. Buranın yolu çok güzel fakat motoru bıraktıktan sonra yaklaşık 1 kmlik küçük bir tırmanış gerekiyor.
Burada manzara çok güzel Edremitten Asosa kadar her yer görülebiliyor.
Bu günün son durağı başdeğirmen.
Başdeğirmene ulaşmak için çaydan geçmek gerekiyor demişler gözümü korkutmuşlardı. Ama büyütülecek bir şey yokmuş
Başdeğirmene doğru ilerlerken minik bir set ve onun yanından akan su
Başdeğirmen
Başdeğirmen köprüsü
Başdeğirmenden sonra aynı suyun kaynağına doğru ilerleyerek mığrı şelalesine ulaşılıyor.
Şelalenin suyu buz gibi girince insanın nefesini kesiyor. Serinlemek için birebir. Suyun soğukluğu suratımdan belli oluyor sanırım.
Şelalenin kenarında şahane gözleme yapıyorlar ama ben kur gibi acıktığımdan gözlemeler bitince aklıma geliyor fotoğraf.
Devamı var......
34 CZA 92