Festival dönüşü Edremit körfezi gezisi( Bol fotoğraflı )

Festivalden sonraki haftayı değerlendirmek üzere Edremit körfezinde biraz dolaştım. Gezinin konaklama merkezi arkadaşımın Akçaydaki eviydi.

Festivalden alanından çıkınca arkadaşlarla birlikte Edremit’e doğru yola koyulduk. Burhaniye, Balıkesir sapağında ayrılıp akçaya doğru devam ettim. Akçaya ulaştığımda motoru boşaltıp hemen yola koyuldum.

Edremit körfezinde gezilecek yerlerin küçük bir karitası.
untitled2ko.jpg

İlk hedefim Pınarbaşı.

Ana yoldan ayrılınca beni karşılayan ağaçlı güzel bir yol.
picture0427qx.jpg

Pınarbaşı’na giderken yolda rastladığım bir ağır vasıta.
picture0032xc.jpg

Zeytinlikler ve ağaçlar arsından Pınarbaşı’na
picture0047gw.jpg

Festivalden dönerken ettiğimiz kahvaltıdan bu yana hiç bir şey yemiyordum kurt gibi acıkmışım köfte ve salatanın kötü açıdan çekilmiş bir fotoğrafı.
picture0079uu.jpg

Pınarbaşı’ndan manzaralar....
picture0157lp.jpg

picture0186pj.jpg

picture0214ob.jpg

picture0315nv.jpg

picture0328gl.jpg

picture0369is.jpg

picture0399fe.jpg

Pınarbaşı’ndan çıktıktan sonra sıradaki durağım hasanboğuldu şelalesi.

Burası hasanboğuldu.
picture0578ul.jpg

picture0670vh.jpg

Hasanboğuldu çevresi
picture0623ku.jpg

Burası da şelale
picture0750bu.jpg

Ben ve şelale
picture0816lg.jpg

Hasanboğuldu dönüş yolu.
picture0885cr.jpg

picture0898gp.jpg

Ertesi gün biraz dinlenip birazda denizin tadını çıkarayım dedim hava kapadı birazda yağış vardı. Gündüz yağmur bırakan bulutlar gün batımın da güzel gözüküyorlar.
picture1101vd.jpg

picture1351tb.jpg

Akçayın simgesi sarı kız.
picture1211hm.jpg

3. günde ise Küçükkuyu çevresinde dolaşıyorum.

İlk durak afrodit kaplıcası. Kaplıcanın sahibinin söylediğine göre bu kaplıcanın suyu bir ölüye bir de deliye iyi gelmiyormuş. Kaplıcaya ulaşmak için ana yoldan 4 km içeri giryoruz bu yolun 1-2 km si toprak.

picture1567oq.jpg

picture1495gc.jpg

O sıcakta kaplıcaya girip çıkınca dışarısı çok serin geliyor insana.

Sırada Zeus altarı var. Eskiden insanlar burada tanrılara insan kurban ediyorlarmış. Buranın yolu çok güzel fakat motoru bıraktıktan sonra yaklaşık 1 kmlik küçük bir tırmanış gerekiyor.
picture0052gx.jpg

picture0027rz.jpg

Burada manzara çok güzel Edremitten Asosa kadar her yer görülebiliyor.
picture1673vc.jpg

Bu günün son durağı başdeğirmen.

Başdeğirmene ulaşmak için çaydan geçmek gerekiyor demişler gözümü korkutmuşlardı. Ama büyütülecek bir şey yokmuş
picture0345ue.jpg

Başdeğirmene doğru ilerlerken minik bir set ve onun yanından akan su
picture0515uu.jpg

picture0520us.jpg

picture0088mq.jpg

Başdeğirmen
picture0144fx.jpg

degirmen5jc.jpg

Başdeğirmen köprüsü
picture0296bj.jpg

Başdeğirmenden sonra aynı suyun kaynağına doğru ilerleyerek mığrı şelalesine ulaşılıyor.
picture0471qq.jpg

Şelalenin suyu buz gibi girince insanın nefesini kesiyor. Serinlemek için birebir. Suyun soğukluğu suratımdan belli oluyor sanırım.
picture0356es.jpg

Şelalenin kenarında şahane gözleme yapıyorlar ama ben kur gibi acıktığımdan gözlemeler bitince aklıma geliyor fotoğraf.

Devamı var......

34 CZA 92

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben de mi akçay'a motorla gitsem neyapsam :D

Özellikle şelale fotoğrafların çok hoşuma gitti.

vayy, bea. içim gitti valla. çok güzel sword ,aramızda en iyi gezen sensin heralde.. :cat: :cat:

fotoğraflarda çok güzel çekilmiş hani tül etkisi falan :cherry:

Süper Moderatör (BBRR)
ya ne güzel yerler onlar vede ne güzel resimlenmiş :cat:
:rendeer: ellerine sağlık arkadaşım

hakkatten makinan da baya estetik çekiyor fotoları. suyun akışlarını makinan yakalayamamış ama bayağı estetık olmuş yakayamayışı...

eee ne var bunda. orda bulunanlar altınamı işesinler :cherry:

Mel-a-ku' Alıntı:
hakkatten makinan da baya estetik çekiyor fotoları. suyun akışlarını makinan yakalayamamış ama bayağı estetık olmuş yakayamayışı...

sosyeteden bir hatun, biraz dostlarıyla biraraya gelmek, biraz da kendi gibi birkaç kokanaya hava olsun diye, bir yemek düzenler.
malum birkaç hortumcu, bazı devlet adamları, playboylar, playgirl'ler falan derken, birkaç kişide sanat camiasından olsun diye düşünülür, ve davet edilir.
bu sanatçılardan biri çok ünlü bi fotografçıdır.

fotocu muhterem, geceyi değerlendirmek, fotolarını gösterip, değerlendirme almak amacıyla, salonun uygun bir köşesine ev sahibesinin izniyle küçük bi sergi açar.

sergiyi izleyen çok muhteremler yorumlarını iletirken, ev sahibesi hanımefendi derin:) bi yorum yapar ve derki;

- fotograflarınız çok güzel beyefendi. harika bi makinanız olsa gerek.

fotocu tevazu içinde gülümser sadece...

yemekler yenir, sohbetler edilir, kakara-kikiri derken vedalasma zamanı gelir.
herkes birer ikişer ayrılırken, sıra fotocuya gelir.

ve der ki;

- yemekleriniz mükemmeldi hanımefendi.
- harika ve çok pahalı tencereleriniz olsa gerek... :queen: :bounce:

Fotolarin hepsi ayri ayri güzel. Gerçekten herseyiyle mükemmel bir gezi olduguna da eminim. Fotolarin bir cogundaki mekânlarin bana da tanidik olmasi da beni de geçmise götürdü. Özellikle Zeus Altari ve oradan manzara oldukça güzel. Küçükkuyu' da tatilde oldugun sirada Kaz daglari gezisinde gördügüm yerler. Herkese tavsiye ederim gercekten Adatepe köyü falan süper yerler ayrica... Basdegirmen selâlesinden asagiya da "canyonnning" yapmistik çok güzeldi... :flower:

Türkıyemin her yeri güzel ya fotograflar harika
:bounce: :bounce: :bounce:

YA MUTHIS

EMIN OL BURALARA GIDECEM HATA SUAN DA SAYFAYI INDIRIYORUM.EMIN OL BURALARA GITMEK ICIN BAYA SEYLERDEN VAZGECERDIM.BELKI BU YIL DEGIL AMA BIR YIL SONRA EMIN OL ORALARA GITMEK ISTIYORUM ARKADASLAR ISTANBULDAN KAFILE YAPSAK GITSEK NASIL AMA II OLMAZ MI ?? NE YAZIKKI BU YIL MOTORSUZ VE IZINSIZM O YUZDEN INSALLAH 1 YIL SONRA FOTOLAR VE IZLENIMLER ICIN COK SAGOL OFISTE HAVASIZLIKTAN BOGULDUM BUNLARI GORDUM RAHATLADIM .SAGOL

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Sağlam Gezi Tebrikler Bi dahaki gezi beraber yapalım

Mel-a-ku' Alıntı:

makinanın yakalayamayışıyla ilgisi yok, enstantene süresini uzatarak elde ediliyor bu fotoğraflar. bu olaya tül etkisi deniyor.

selam ya bıze edremıt korfezın deyız hıc haberımız yoktu olsaydı kesın ugrardım neyse ben burhanıyeden ozgur edremıte 15 km falan .. ıyı gezmıssınız valla .....cok superde fotolar cekmıssınız.. tebrıkler...

arkadaşım fotolar ve gezin çok güzel olmuş bizlerle paylaştığın için teşekkürler

evet evet güzel gezi ve fotolarda harika çıkmış fotoğrafçımısın asıl meslek olarak.bu kadar güzel çekilebilir ancak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar