FC MOTO- Yazlık mont

Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Merhaba;

https://www.hepsiburada.com/revit-eclipse-2-mont-gri-yazlik-fileli-pm-HBC000067UGFS

Bu montu FC MOTO' dan almak istedim.

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Revit-Eclipse-2-Motorcycle-Textile-Jacket

107 Euro ürünün fiyatı. Kargo ile 127,51 Euroya geliyor. Kargo ürün fiyatına dahil olmadığından vergi yok. KDV hariç fiyat yazıyor. Bu KDV' yi nerede ödeyeceğim? PTT' den teslim alırken oraya mı ödemem gerekir?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Merhaba;

https://www.hepsiburada.com/revit-eclipse-2-mont-gri-yazlik-fileli-pm-HBC000067UGFS

https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Revit-Eclipse-2-Motorcycle-Textile-Jacket

107 Euro ürünün fiyatı. Kargo ile 127,51 Euroya geliyor. Kargo ürün fiyatına dahil olmadığından vergi yok. KDV hariç fiyat yazıyor. Bu KDV' yi nerede ödeyeceğim? PTT' den teslim alırken oraya mı ödemem gerekir?

150 euroyu geçmediği için kişisel gönderi sayılıyor, KDV yok yalnızca %20 gümrük vergisi var başka bir şey yok onu da ptt teslim ederken tahsile ediyor ama ptt nakit çalışıyor kredi kartı kabul etmiyor, yanınızda nakit bulunsun.

Bu mont çok rahat bir mont, aynısını 2 yıl önce almıştım. Revit'in ayrıca sattığı sırt korumasını almayı da ihmal etmeyin. Sırtındaki koruma cebine o korumayı takınca sırtı biraz terletiyor gibi ama bu sıcaklarda mesela dün yaklaşık 350km yol yaptım bir sıkıntı hissetmedim.
Revit'in sırt korumaları bir kaç farklı boy. Kışlık montum da revit olduğu için ondaki sırt korumasını yazın çıkarır yazlık olana takarım diye düşünüyordum ama ikisi farklı boylardaymış, yazlık montu alırken de ayrıca koruma almak zorunda kalmıştım boyları aynı olmadığı için.

Montu FCmoto'dan, korumayı istanbuldan alabilirsiniz, sırt koruma çok aşırı pahalı bir şey değildi. Montla birlikte Hasanğaşa'daki motospartan mağazasından almıştım.

Motosikleti
150 euroyu geçmediği için kişisel gönderi sayılıyor, KDV yok yalnızca %20 gümrük vergisi var başka bir şey yok onu da ptt teslim ederken tahsile ediyor ama ptt nakit çalışıyor kredi kartı kabul etmiyor, yanınızda nakit bulunsun.

Bu mont çok rahat bir mont, aynısını 2 yıl önce almıştım. Revit'in ayrıca sattığı sırt korumasını almayı da ihmal etmeyin. Sırtındaki koruma cebine o korumayı takınca sırtı biraz terletiyor gibi ama bu sıcaklarda mesela dün yaklaşık 350km yol yaptım bir sıkıntı hissetmedim.
Revit'in sırt korumaları bir kaç farklı boy. Kışlık montum da revit olduğu için ondaki sırt korumasını yazın çıkarır yazlık olana takarım diye düşünüyordum ama ikisi farklı boylardaymış, yazlık montu alırken de ayrıca koruma almak zorunda kalmıştım boyları aynı olmadığı için.

Montu FCmoto'dan, korumayı istanbuldan alabilirsiniz, sırt koruma çok aşırı pahalı bir şey değildi. Montla birlikte Hasanğaşa'daki motospartan mağazasından almıştım.

Aydınlatıcı oldu. Yani 107 Euronun %20' si olarak PTT' de nakit yaklaşık olarak 770 TL ödeyeceğim.

107X36 TL= 3.852 X0.20= 770 TL

133 x 36= 4.788 +770= 5.558 TL' ye gelmiş olacak.

Turuncu site fiyatı : 7.613 TL

2.000 TL için bu işlemi yapıp beklemeye değer.

Ürünü teslim aldıktan sonra da yazlık bot ve eldiven alırım inşallah. Bu sıcaklarda Antep' te zaten motora binilmiyor.

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
FC Moto'dan aynısını almıştım, iki sene oluyor galiba. Ürünün fiyatı üzerinden %18 vergi ödeyeceksiniz Avrupa'dan geldiği için (diğer kıtalardan %20). PTT ile adresinize 2-3 haftada gelir, nakit ödeme yapmanız lazım. Eğer o an ödeyemezseniz veya evde yoksanız PTT şubesine gidip almanız gerekir. Ürün çok iyi, zaten Revit seçeneği varsa herhangi bir şeyde ilk ona bakarım, fiyat performans ayarını çok iyi tutturan bir marka.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Ufak bir düzeltme, son duruma göre, Avrupa'dan gelen mallara %20, diğer ülkelerden gelenlere %30 vergi alınıyor bildiğim kadarıyla.

Motosikleti
Ducati 848, Suzuki SV650
Haklısınız Mayıs tarihli bir yazıda güncelleme gelmiş.

Aynı motun gri rengini FC-Moto dan aldım 2 hafta önce.

Revit Eclipse 2
Normal Fiyat €126,04
İndirimli Fiyat €107,56
Kur 36,14 TRY
UPS Kargo €25,95
Toplam EUR 133,51 TRY
Ürün Bedeli TL 3.886,95 TRY
Kargo Bedeli TL 937,77 TRY
Toplam TL 4.824,72 TRY
Vergi 786,00 TRY
Toplam Ödenen 5.610,72 TRY

Bu şekilde çıktı ödemesi. Sırt koruması çıkmıyor. Kışlık montumun sırt korumasını taktım o şekilde kullanıyorum. Mont dar kalıp, bedeninize göre biraz dar gelebilir. Bende göbek olduğu için biraz sıkıyor karından. Ama kol kısımları tam oturuyor. Ben deneyip öyle aldım.

Motosikleti
S1000XR
Bende yeni FC MOTO dan eldiven almıştım. Vergi %20 geliyor herkes söylemiş zaten.
Bir önceki montum Revit Eclipse'ti. O bile fiyat performans bir ceketti. 2.si de öyledir muhtemelen.
Hayırlı olsun.

Motosikleti
Unfortunately your order will be delayed.

Enclosed you will find the current delivery data that we received from the manufacturer: 08.08.2024

Üretici 8 Ağustosta FCMOTO' ya gönderecekmiş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:34 ----------

Yurtdışı sipariş limiti 30 Euro' ya düşürülmüş. O yüzden geç gelir ve problem olur diye düşündüğüm için siparişi iptal için FCMOTO' ta yazdım. Bakalım başka neler çıkacak başımıza.

express gönderi seçersen ki gönderim maliyeti artacak, 21 ağustos'tan önce gelmiş olur - fiyat türkiyeye göre ciddi uygunsa express kargoyu da çıkartıyorsa öyle yapabilirsin.

Merhaba;

21 Ağustos tarihine kadar bu 30Euro muhabbeti geçerli değil . Kargo Türkiye'ye girdiğinde hangi kanun geçerliyse ona göre vergiye tabi tutulursunuz . o yüzden bence direkt gidip montu deneyip alın veya direkt 1-2 mont daha deneyin yoksa %30 vergiyle alacaksınız buda ekstradan 500-1000tl vermeniz demek

Motosikleti
Sipariş iptalim onaylandı. Bundan sonra bu ürünleri Hollanda' da yaşayan abimin adresine isterim. Bir şekilde oradan valizde getirtiriz. Yapacak bir şey yok. Bu ülkede yaşıyorsan insan gibi araba, motosiklet sahibi olamazsın. İstediğin ürünü bile alamazsın. Sanki Prada ayakkabı alıyoruz. Nedir arkadaş çektiğimiz?

Sipariş iptalim onaylandı. Bundan sonra bu ürünleri Hollanda' da yaşayan abimin adresine isterim. Bir şekilde oradan valizde getirtiriz. Yapacak bir şey yok. Bu ülkede yaşıyorsan insan gibi araba, motosiklet sahibi olamazsın. İstediğin ürünü bile alamazsın. Sanki Prada ayakkabı alıyoruz. Nedir arkadaş çektiğimiz?

hocam prada ayakkabı alsan bu kadar vergi ödemezsin, onların vergi borçları siliniyor.

Motosikleti
R25, CRF250L
Aynı motun gri rengini FC-Moto dan aldım 2 hafta önce.

Revit Eclipse 2
Normal Fiyat €126,04
İndirimli Fiyat €107,56
Kur 36,14 TRY
UPS Kargo €25,95
Toplam EUR 133,51 TRY
Ürün Bedeli TL 3.886,95 TRY
Kargo Bedeli TL 937,77 TRY
Toplam TL 4.824,72 TRY
Vergi 786,00 TRY
Toplam Ödenen 5.610,72 TRY

Bu şekilde çıktı ödemesi. Sırt koruması çıkmıyor. Kışlık montumun sırt korumasını taktım o şekilde kullanıyorum. Mont dar kalıp, bedeninize göre biraz dar gelebilir. Bende göbek olduğu için biraz sıkıyor karından. Ama kol kısımları tam oturuyor. Ben deneyip öyle aldım.

Hocam vergi ödemesini yaptıktan sonra ne zaman elinize ulaştı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar