FC-MOTO Türkiye Satışını Durdurmuş

Merhabalar,

Bugün bir kaç ürün almayı denedim fakat delivery method hatası alınca fc-moto ile iletişime geçtim. Gelen email resimdeki gibi, Türkiye'ye sevkiyatlarını DHL yüzünden durdurmuşlar.

13344677_1726257587664000_1005038532723639176_n.jpg

Yavaş yavaş Vergilerin eline kalıyoruz 500-600 liralık montu 1000-1200 lıra yapmaya cok meraklı bi devlet var

Ürünleri yurtdışından getirip söğüşlenmediğimiz için alışveriş hakkımız bile elimizden alınıyor

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Sorun FC-Moto'da değil.FC-Moto'nun kullandığı kargo firması DHL artık belli ürünleri Türkiye'ye getirmiyormuş.DHL'in sitesinede açıklama var.

http://www.dhl.com.tr/en/country_profile/import_guidelines_express.html
Counterfeit Goods
Counterfeit Goods are Prohibited
DHL's security policy states that it is not allowed to transport counterfeit goods via the DHL network. DHL does not want to be associated with counterfeit goods and upon suspicion of such goods being imported, Customs will be informed. It is prohibited in many countries to introduce counterfeit goods and where proven the Customs authority will seize the goods and penalize the buyer.
If you are offered very low prices for branded goods that are sold on shopping websites or via other channels, you can normally assume that the goods are counterfeit. High quality branded goods that are often copied are:
Shoes
Clothing
Bags
Expensive Watches
CDs and DVDs
Perfumes
Electronics

Son düzenleme:
Dhl ile sorun giderilir bir şekilde. Yeterki gümrük ten yana bir sıkıntı çıkmasın

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
O yazı sahte, çakma malların taşınması ile alakalı. Komple taşıma değil.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sorun FC-Moto'da değil.FC-Moto'nun kullandığı kargo firması DHL artık belli ürünleri Türkiye'ye getirmiyormuş.DHL'in sitesinede açıklama var.

http://www.dhl.com.tr/en/country_profile/import_guidelines_express.html

Hayır bu sayfanın 1 sene önceki hali de aynı.

http://web.archive.org/web/20141228122127/http://www.dhl.com.tr/en/country_profile/import_guidelines_express.html

Değişen başka birşey olmalı. Ayrıca motoin'den alışveriş yapılabiliyor hala, DHL gönderimi var.

FC-Moto düzeltir bence yakında.

Beyler sakin, ben de bir sorayım dedim. İşin aslı buymuş:

VDUllhN.png

Gümrük sürecinde artık TC kimlik no gerekiyormuş. Sipariş öncesinde TC kimlik no'yu iletmek gerekiyor diyor. Şu an için sipariş vermeyeceğim ama vermek isteyen bir mail atıp hala sipariş verebilir.

Böyle bir uygulama değişikliğinde komple gönderimi kapamaları da ayrıca ilginç tabi :). TR'den tek tük alışveriş olduğu için muhtemelen.

Bir tulum bir mont siparişi geçtik. Takip no verilmesine rağmen bir haftadır ses yoktuç Dün bu konuyu okudum, üzerine mail attık. Bugün aradılar, kargonuz gönderilecek sıkıntı yoktur diye. FC candır, bir sıkıntı olursa buradaki yamyamlara kalırız Allah korusun. Almanya'ya gidip orada alışveriş yapıp gelmek buradan almaktan daha ucuz. Resmen tecavüz ediyorlar :pr: Ben istemez miyim benim esnafım kazansın. Ama göz göre göre de kendimi teslim edemem :flower:

Bende dün bir kaç şey sepete atmaya çalıştım anacak sistem nakliye yapılamayacağı için geçerli değildir gibi bir mesaj veriyordu..demek mesele buymuş... Gittikçe kopuyoruz dünyadan

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Az önce verdiğim sipariş için tckimlik numarasını istediler.

Söylediklerine göre bizim gümrük talep ediyormuş. Muhtemelen bizimkiler yeni bi icat çıkartıp yurtdışı alışverişlerini kontrol altına almaya çalışacaklar.

ekipman alırken artık kaçarımız yok, o kazığı yiycez. :pr:

Ekstra not: motoin dün TR'ye ürün göndermiyoruz diye mail gönderdi.

Son düzenleme:
no.gif

Yakında yine açılır diye ümit ediyoruz. İnşallah kısa sürede bir düzenleme yapılır...

Son düzenleme:
Vizeler kalksa baride almanyaya gidip alışveriş yapsak,hem gezmiş oluruz.

Vizeler kalksa baride almanyaya gidip alışveriş yapsak,hem gezmiş oluruz.

Haziranda kalkıyordu hani?
Her gün bi bakan çıkıp açıklama yapıyordu hani?

Ama sayın cumhurbaşkanımız resti çektiğinden beri ne bir bakan çıkıp açıklama yapıyor ne de bir haber sayfasında bununla ilgili haber çıkıyor.
Halka unutturmaya çalışıyorlar.

Vizesiz Avrupa hayalden öteye gidemez maalesef...

Mesela Amazon'da uzun zamandir TC Kimlik No istiyor da bu PTT'nin altyapisi olmadigi icin uygulamaya baslamamisti. Ozel kuryeler UPS vs. bayadir bu sistemi kullaniyor zaten.

FC-Moto, motoin gibi gorece olarak daha ufak online saticilar TR icin kimlik alani falan ekler mi sistemlerine bilemedim, boyle mail uzerinden ugrasacagiz gibi duruyor.

Neyse bu arada FC-Moto siparis almaya baslamis en azindan. Gonderim metodu yok diye hata veriyordu birkac gun once.

Son düzenleme:
Az önce verdiğim sipariş için tckimlik numarasını istediler.

Söylediklerine göre bizim gümrük talep ediyormuş. Muhtemelen bizimkiler yeni bi icat çıkartıp yurtdışı alışverişlerini kontrol altına almaya çalışacaklar.

ekipman alırken artık kaçarımız yok, o kazığı yiycez. :pr:

Ekstra not: motoin dün TR'ye ürün göndermiyoruz diye mail gönderdi.

Az önce motoin den kask sipariş ettim. Herhangi bir uyarı vermedi.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Az önce motoin den kask sipariş ettim. Herhangi bir uyarı vermedi.
Bu ekran görüntüsünü dün aldım. motoinden almak istediğim dainese bot için yaptığımız yazışmaya ait. Acaba ürün bazlı bir durum mu söz konusu. Birşeyler dönüyor, hadi hayırlısı.

Screenshot_from_2016_06_08_18_04_07.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar