Rambo Merhaba,
Benim babam emekli oldu, memleketi olan Niğde'ye yerleşti. Ben bu hafta niğdenin ilçelerinde ve köylerinde biraz gezindim. Abartısız her köyde 100-200 kadar CG tipi çin malı motosiklet var, 1 tane Honda Fizzy gördüm.
Daha sonra akü sıkıntısı için bir ilçeye uğradım, yaklaşık 2 saat dükkanda bekledim. Bu süre zarfında 3 tane motor sattı adam.
1 tane mondi vulture, 1 tane motoran ve 1 tane fizzy.
Sattığı motorların hiçbirisine fatura kesmiyor. Ayrıca bizim buralarda faturalı motor cidden çok az. Herkes motoru faturasız alıyor, sıkıntı yaşayana kadar kullanıyor, sıkıntı olursa fatura kestiriyor mecburen.
Çok motor satabilmek için bayiler motoru faturasız satıyor, yani 2600 liralık motoru pazarlıksız atıyorum 2000 e veriyor. Ama diyorki, fatura sana ait.
Senin motora gelince, arkadaşının dediği 300 lira plaka parası olayı yalan, sen bayiden fatura alıp maliyeye gidip KDV ve ÖTV yatıracaksın. Ne kadar tutar bilemiyorum. HEr ikiside 20% desen, satış fiyatı 2500 lira olan bir motorun neredeyse 500 lira bu masrafları tutar.
KDV ve ÖTV yatırmadan zaten plaka çıkaramazsın, polis yakalarsa motoru teslim alabılmen için mecburen 1000 lira masraf yapacaksın daha sonra.
Böyle allengirli işlerle uğraşmadan adam gibi plakalı bir motor al, çek-senet-haciz-ay sonu para gelecek- sen arabanın parasını bana ver, ben banka borcunu kapatıp haciz kaldıracam gibi işlerle uğraşma.
3 kuruş fazla ver, kafan rahat olsun. Emeğini gözü açıklara kaptırma.