Fatih Belediyesi Otopark Kararı Skandalı

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Sayın Motorseverler...

Sizin belediyenizde böyle durumlar var mıdır? Bir nabız yoklayalım dedim.

İstanbul, Fatih Belediyesi, Belediye Otoparkları'na BELEDİYE BAŞKANI EMRİYLE motosiklet parkının yapılmaması talimatını göndermiş.
Sebep ise zamanında bir olay olmuş, belediye başkanı da 45 km2 (KIRK BEŞ KİLOMETRE KARE) ilçede sadece 3 tane otoparka motor alma izni vermiş.

Kendisinin lüks araçtan inmediğini düşünerek, bu (2 kelimelik küfür) motosikletleri araç olarak görmediğini mi düşünmeliyiz?
Yoksa gerçekten araç olarak görülmüyor muyuz?

Öyleyse biz niye ötv, mtv, sigorta ödüyoruz? Kardeşim park yeri sağlayamıyorsan yol kenarına koyduğumuzda da ceza yazmayacaksın!!

Sonra motor çalınıyor, şikayet ediyoruz, emniyettekiler biz ilgilenmiyoruz, adliyeye gideceksin, vazgeç, bulunca haber veririz diyerek gönderiyor.
2 sene sonra bir olayda bulurlarsa anca arıyorlar! (Hakkıyla çalışanları tenzih ederim)

Galiba fazla sinirlendim. Ama bardak taştı artık!

Sizin belediyeler de böyle yapıyor mu? Bu durumu aşmayı başaran var mı?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
alışveriş merkezlerinde motosiklet park yeri zorunluluğu var belediyenin yaptığı otoparkta yok mu vay anasını muz cumhuriyeti

Kadıköy Belediyesi'nin karşısındaki KASDAŞ Otoparkı'nda da maalesef koca koca "MOTOSİKLET PARK EDEMEZ" levhaları var.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
arabanın 5te 1i kadar yer katlayan bir aletin otoparka park etmesi yasak

ticari zeka

aslında bölgedeki motosiklet sürücülerinin para toplayıp ayrımcılık ve görevi kötüye kullanma davası açması gerekiyor.
akp 1-2 seneye defolup gidecektir, sonra tüm yargı karma karışık hal alacak, o sırada açılmış olan dava sonuç verebilir...

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
Enlighteray, dostum o gün gelene kadar nice yiğidin motoru yitip gidecek, engin karanlıklardan gelen avarelerin çalmaya alışık parmaklarında...
İşin garip kısmı yargıyı gerçekleştirecek hakim savcı bile kaçmış olacak... Bu daha acı...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kadıköy Belediyesi'nin karşısındaki KASDAŞ Otoparkı'nda da maalesef koca koca "MOTOSİKLET PARK EDEMEZ" levhaları var.
3 sene önce diye hatırlıyorum. Orada bi motor çalınma mı, devrilme mi ne olmuş, ondan sonra almamaya başlamışlar... Onlar arşa çıkarmış olayı...

Birlik olmak bu yüzden çok önemli , O Belediye Başkanı kim oluyorda kafasına göre icat çıkarıyor. Onu oraya getiren Biziz. Motorsiklet dernekleri ne güne var ? Başkanlar atlayıp gidecekler ve bunun hesabını isteyecekler.. Akıllanmaz ise Yasal Protesto hakkımızı kullanıp 250 Motorcu aynı anda Belediye önünde turlayacak.. Ağlamayan Çocuğa Meme Verilmiyor maalesef.. Sesini çıkarıp tepki koymadığın herşey zamanla çoğalır.

3 sene önce diye hatırlıyorum. Orada bi motor çalınma mı, devrilme mi ne olmuş, ondan sonra almamaya başlamışlar... Onlar arşa çıkarmış olayı...

En bayıldığım bahane.
Devrilmişse ona bir şey yapılmaz, arabada gelince çizik bulunca da bişey diyemeyiz de....
çalındıysa orada duran adama işini doğru yaptırmak için çaba gösterirsin. Bizde kafamızı kuma gömme en sevileni.
höö motor çalınıyor o zaman almayalım.

Orası için değil de, Moda tarafındaki balonun oradaki otoparkta duymuştum ben öyle bir şey. Biri gelmiş, kırmış gidon kilidini, eliyle iterek gelmiş gişeye. Abi kaybettim fişi, benzin de bitti demiş, koca görevli olacak herifin de ruhsat sormak bir şey yapmak aklına gelmemiş, iyi tamam 12 saat kesiyorum fişi demiş salmış hırsızı. O görevliyi oraya diken kişiye hiçbişey olmadı, muhtemelen o görevliye de olmadı, bunu düzeltmek için bir prosedür de hazırlamadılar, çare ne, motor almıyoruz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
vallahi istanbulda olsaydım motosiklet kullanmazdım her konusu bir dert

Motosikleti
D400
İzmir'de bir önceki belediye başkanı Tunç döneminde ciddi bir motosiklet kısıtlaması vardı. yeni başkan naptı hiç dikkat etmedim.

yıllardır park ettiğim her yere "motor giremez motor geçemez motor duramaz" tabelaları asıp durdu.

hatta izmir'de motorcuların yanına sırayla park ettiği, motorcu mekanı olarak bilinen popüler bir cafe/bar'ının o bölgesine direk motor koyma yasagı koydular.

bunun gibi bir çok kafe / bar ya da toplanma yerine benzer şeyi yapıyorlar.

Motosikleti
Musatti Kai-Zen(di)
İzmir'de bir önceki belediye başkanı Tunç döneminde ciddi bir motosiklet kısıtlaması vardı. yeni başkan naptı hiç dikkat etmedim.

yıllardır park ettiğim her yere "motor giremez motor geçemez motor duramaz" tabelaları asıp durdu.

hatta izmir'de motorcuların yanına sırayla park ettiği, motorcu mekanı olarak bilinen popüler bir cafe/bar'ının o bölgesine direk motor koyma yasagı koydular.

bunun gibi bir çok kafe / bar ya da toplanma yerine benzer şeyi yapıyorlar.
6 sene önce Büyükpark-bornova, kafeler önünde de benzerini yaşamıştım. Uzun caddede 2 tane gardiyan vardı, girene ceza yazıyordu. Sonradan tabela koyup kamera ile ceza kesmeye başlamıştı. Tabi ben kaçtım gittim oradan. Şimdilerde ne haldedir bilemiyorum. Tunç başkan motor seven biri değildi zaten... Yerli halkın allah yardımcısı olsun...

Motosikleti
D400
6 sene önce Büyükpark-bornova, kafeler önünde de benzerini yaşamıştım. Uzun caddede 2 tane gardiyan vardı, girene ceza yazıyordu. Sonradan tabela koyup kamera ile ceza kesmeye başlamıştı. Tabi ben kaçtım gittim oradan. Şimdilerde ne haldedir bilemiyorum. Tunç başkan motor seven biri değildi zaten... Yerli halkın allah yardımcısı olsun...

Bornova Kücük park meydanda kafeler yolunda benzer durum var.

Orada bildiğin kulüpler, motorcular, kuryeler toplanıyor. yol boyunca sağlı sollu boydan boya motor dizili oluyor. normal bir günde bile 50 60 motor oluyordur tahmini

Yogun dönemlerde oranın yanındaki meydanın köşesine taşıyor insanlar park etmek için, eskiden orada ceza yazılmazdı şimdi polisler oraya cktıgın anda ceza yazmaya başlıyor.

hatta kasıtlı yapıldıgını düşünüyorum, tenha günlerde 1 kere bile denk gelmez iken yogun dönemlerde o yoldan polis aracı geçmeye calısıp motorları çekmeye zorluyor seni ara ara.

Zira alsancak Tina kafe yukarda bahsettiğim gibi; oraya da yasak koydu.

Ben direk bostanlı yasemin kafenin yanındaki "motor park alanı" olarak yıllardır kullanılan yerde ceza yedim.

Tunç anca bisiklet ile show yapsın. Neyse gitti de rahatladık.

Yıllardır Sultanhamamda ki işime motorsiklet ile gidip geliyordum ki son bi kaç aydır cezalar bıktırdı
Zabıtalar her gün istisnasız ceza yazıyor tamam dedik Sultanhamam ve çevresine bırakmayın e tamam dedik nereye bırakalım
Hamdi restoran sol köşe duvar dibi serbest dedi ki yılbaşına kadar mış
Orada da trafik polisi iki adet 1.245₺ yaya yoluna bırakmaktan ceza kesmeye başladı.
Hayır bi yerde gösteren yok yada bi otopark yapsınlar aylık abonman olalım
Bakalım bu işin sonu nereye gidecek

Çok şükür bizim belediyemizin ( İstanbul, Maltepe ) parktı, otoparktı böyle işlerle alakası yok. Onun işi nasıl imar planını deleriz.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bağlı olduğum ilçede eskiden her sene kış ayı 1 2 ay kapalı otoparka koyardım belediyenin yaptığı yeni açılan Kavacık nikah salonu aşağısında abonelik sistemi ile oraya parkediyordum. Geçen sene kış ayında tekrar bırakayım dedi motorlar artık yasak dedi. Alt katlara 3 - 4 kat vardır bir motorlara park edecek yer mi gözüne battı. En aşşağılara bile parketmeye razıydım. Bir kaç kapalı isparklarada denk geldim. Her araç tarifesi var motor da vardı kaldırmışlar. Dedim motorlar park yeri var mı dedim yok yasak dedi hay sizin yapacağınız işin dedim geçtim gittim.

para lazım saraya.
Kaç-AK saraya diyecektiniz sanırım.

motosiklet satın alırken ötv, kdv almasını
motosikletten mtv almasını
tüv muayenesi adı altında haraç almasını
zorunlu trafik sigortası diye, motor parasının yarısı kadar para almasını bilirler.
iş hizmet vermeye gelince 4 maymun...
unutmasınlar, motosiklet kullanıcıları olarak sırf vergi değil her seçim döneminde oy da veriyoruz. bizi görmezden gelene oy verir miyiz, işin o tarafını da bir düşünsünler.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Fatih Ak, Beykoz ve büyükşehir Chp şimdi kimi kime şikayet edeceğiz?

Yıllardır Sultanhamamda ki işime motorsiklet ile gidip geliyordum ki son bi kaç aydır cezalar bıktırdı
Zabıtalar her gün istisnasız ceza yazıyor tamam dedik Sultanhamam ve çevresine bırakmayın e tamam dedik nereye bırakalım
Hamdi restoran sol köşe duvar dibi serbest dedi ki yılbaşına kadar mış
Orada da trafik polisi iki adet 1.245₺ yaya yoluna bırakmaktan ceza kesmeye başladı.
Hayır bi yerde gösteren yok yada bi otopark yapsınlar aylık abonman olalım
Bakalım bu işin sonu nereye gidecek
Sultanhamam neresi, Hamdi neresi? Ayrıca yani yarımadaya mümkünse hiç araç girmesin. Geçen meydanda araba motorluları ezmedimi? Tam Sultanhamam meydanında. Bu kadar yaya trafiğinde aracın işi ne?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Konuyu şimdi okudum. Yuh be!

Araba park edilecek yere motor park etsen ...'nun biri gelir kurcalar motoru. Yayayı etkilemeyecek bir yere bıraksan ...'nun biri gelir ceza yazar çektirir falan.

Bu konuda kamuoyu da oluşturamayız çünkü halkın çoğunluğu motosikleti sevmiyor, çoğunlukla muhatap oldukları motosikletçilerin de sevilecek bir tarafı yok tabi, onu teslim etmek lazım.

Bana ancak araba park edilecek yere motosiklet park ettiğimde kurcalayana zarar verene ceza yazabilecek veya motosikletimi güvenle park edeceğim bir yer gösterebilen bir yerel yönetim veya kolluk gücü ceza kessin diyorum. Aksi faşizmdir.

Faşistiz işte, herkes kendi gibi olmayana / gücünün yettiğine faşistlik yapıyor. Bunun özeti budur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar