Farklı şehirde direksiyon sınavına girmek?

merhaba arkadaşlar. Enteresan bir sorum olacak. Uzun süredir istediğim ehliyet için bugün gidip kursa kayıt yaptırdım(tam zamanında yaptırmışım). Yazılı sınav tarihinde bir sorun yok ancak geçersem direksiyon sınavının tarihinde Alanya'da(istanbul'da ikamet ediyorum) olacağım. Bu durumda alanya'da sınava girebilir miyim? Eğer sınava girme yeri değiştirilebiliyor ise bunun için nereye başvurmam gerekli?

not: Forumda arama yapmak istedim ancak bu konuyla ilgili insan nasıl arayacağını bilmiyor:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bildiğim kadarıyla değiştirilmiyor. Kayıt olduğun kursun bulunduğu bölgede sınava giriyorsun. Gelişim sürücü kursunun sabit bir başlığı vardı. Oraya yazarsan onlar cevaplar.

malesef giremiyosunaynı sorunu geçtiğimiz sene bende yaşadım kursa kaydolduktan sonra atamam çıktı karsa atandım yaza kadar bekledim sınava girmek için ama benimki yazılı sınavdı o arada sormuştum 2si içinde geçerli yazılıyı geçsen bile diğerinede giremiyosun

kim

Giremiyorsun arkadaşım kayıt olduğun sürücü kursu hangi ildeyse o ilde sınava girmen gerekli

direksiyon sınavında kursun aracını kullanıyorsun. başka araç kullanamzsın. yani o kurs başka şehirde olmadığı için başka şehirde sınava da giremezsin.
direksiyon sınavına mecburun kursun olduğu şehirde girmelisin....

Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Motosiklet ehliyeti ile kaç senedir görüşme fırsatı bulamadığım arkadaşlarımla tatil arasında seçim yapacağım :) Ehliyet 2-3 ay daha bekleyecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar