Farklı plaka

İstanbulda yaşıyorum. Mesela 48 plaka alırsam bir sorun çıkar mı? Avantajları, dezavantajları nelerdir?

2.eli bilmiyorum ama sıfır alırken öyle bir olay yok ikamet nereyse oranın plakası çıkar.DİYE biliyorum :)

2. el alıyorsan noter sana sorar plaka değişikliği yapacakmısın diye??
hayır dersen aynı plaka ile devam edersin..

Gerek var mı plaka değişmeye? Bir zararı olmaz herhalde?

Bir problem olmaz ancak polislerin yabancı plakalı (örneğin İstanbul içerisindeki 48 [Muğla] plaka) araçları daha çok çevirdiklerini duymuştum. Yani çevirmelere daha fazla takılma riski oluşabilir, o kadar. Siz satarken devir işleminde bir sıkıntı oluşur mu onu araştırmak lazım.

size tek avantajı olur,o da sigorta yaptırırken risk durumu İstanbul'a oranla daha düşük olacağından daha düşük fiyat alırsınız.

Bir problem olmaz ancak polislerin yabancı plakalı (örneğin İstanbul içerisindeki 48 [Muğla] plaka) araçları daha çok çevirdiklerini duymuştum. Yani çevirmelere daha fazla takılma riski oluşabilir, o kadar. Siz satarken devir işleminde bir sıkıntı oluşur mu onu araştırmak lazım.

otomobiller için geçerli olabilir bu dediğin fakat motosikleti durduracaksa zaten plakayı görmeden durdurur. :) önden bakınca nasıl anlasın plakanın 48 olduğunu gerçi benim plaka arkadan baksanda görünmüyor :) ama birkere durdurulup ceza yemişliğim de var sırf bu sebepten.

Aklıma gelmedi değil! Yani istanbulda oturuyoruz diye ist plaka olmak şart mı acaba?

öyle bir mecburiyetiniz yok tabi ki, noterde sorulduğunda evet değişsin derseniz otomatikman 90 tl ödemeniz gerekirken 180 tl ödeyip 34 plakanızı takabilmek için emniyette de bir sürü uğraşırsınız. Bence gereksiz uğraş olur, hemde yabancı plakaların sigortası 34 ten daha ucuz olur.

yok kardeş bnimkide 35 plaka istanbulda yaşıyorum sigorta ucuz hiçte sorun olmadı :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar