Farkli benzin motoru bozar mi??

Arkadaslar merhaba kisaca sorunumu anlatmak istedim fikir almak amaciyla x max 250 kullanicisiyim ve x maxime hep ayni benzini alirdim opetten bir kere mecburiyetten total den almak zorunda kaldim ve son bi haftadir motorumda inanilmaz bi titresim ve cinlama sesi duyuyorum ( calistirdiktan sonra 3-4 dk) daha once motorumda egzoz vardi onu cikarip orjinalini taktim bu sorunu cikaran hangisi olabilir ?

sorunsuz benzinden başka bir sorunsuz benzine geçersen sorun olmaz.
egsozdandır bi ihtimal, performans egsozlarıyla stok egsozlar farklı karbüratör ayarı ister.

Motosikleti
BWS 100
Muhtemelen egzost.
Yakıt değişimi öyle çok etkilemez. bozmaz yani.
İnsanlar türkiyeden çıkıp afrikada, bidonlardan 70 oktan benzin koyuyorlar :mrgreen:

Egzosttan olabilir, içine parça kaçmış olabilir. Civatalardan birini gevşek sıkmış olablirsin. Sanmıyorum bunun benzinden olacağını.

He ben bazen shellden alınca motosiklet daha hızlı gidiyormuş gibi oluyordu (150cc eski motosikletim). Ama biliyordum bunun psikolojik olabileceğini, shell fantazim ve fanatiği olduğumdan dolayı.:cherry:
He şimdi bu motosikletime ıntruder 800, neresi denk gelirse alıyorum, lukoil,bp, po, moil, total. Fark sezmedim. He adını ilk defa gördüğüm petrollerden almışlığım olmadı. yolda kalmadıkça da almam oralardan.

Bende total den takılırım sürekli sıkıntı yaşamadım..

Aman allahım başlığı görünce kesin 'kararsız' dedim ohh iyiki değilmiş.

Arkadaslar merhaba kisaca sorunumu anlatmak istedim fikir almak amaciyla x max 250 kullanicisiyim ve x maxime hep ayni benzini alirdim opetten bir kere mecburiyetten total den almak zorunda kaldim ve son bi haftadir motorumda inanilmaz bi titresim ve cinlama sesi duyuyorum ( calistirdiktan sonra 3-4 dk) daha once motorumda egzoz vardi onu cikarip orjinalini taktim bu sorunu cikaran hangisi olabilir ?

Kardeş hava epeyce soğudu, bundan dolayı motor yağı ciddi ölçüde koyulaşıyor. Hele bir de motor yağının ömrü dolmaya başlıyorsa.

http://www.viscopedia.com/viscosity-tables/substances/engine-oil/
csm_Graph_Oil_CastRS_10W60_1024_af016a8d76.png

Aynı şey benimde başıma geldi, yağın yarısını boşalttım yeni yağ ile tamamladım, büyük ölçüde azaldı.

Bir de varyatör bagaları aşınınca titreşim ciddi ölçüde artıyor. Bunun çözümü de varyatör bagalarının ve plastik klipslerinin değişmesi. Bir de açmışken debriyaj balatasını ince zımparayla zımparalatıp üstündeki parlamayı aldırırsanız süper olur :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------

Muhtemelen egzost.
Yakıt değişimi öyle çok etkilemez. bozmaz yani.
İnsanlar türkiyeden çıkıp afrikada, bidonlardan 70 oktan benzin koyuyorlar :mrgreen:

Egzosttan olabilir, içine parça kaçmış olabilir. Civatalardan birini gevşek sıkmış olablirsin. Sanmıyorum bunun benzinden olacağını.

He ben bazen shellden alınca motosiklet daha hızlı gidiyormuş gibi oluyordu (150cc eski motosikletim). Ama biliyordum bunun psikolojik olabileceğini, shell fantazim ve fanatiği olduğumdan dolayı.:cherry:
He şimdi bu motosikletime ıntruder 800, neresi denk gelirse alıyorum, lukoil,bp, po, moil, total. Fark sezmedim. He adını ilk defa gördüğüm petrollerden almışlığım olmadı. yolda kalmadıkça da almam oralardan.

Bu olay da gerçektir, motorda beklemiş benzin vardı (3 hafta üstü) bu benzin azalınca gittim Shell'den benzin aldım. Motorun performansı fark edilir ölçüde arttı. Daha doğrusu eski bozuk benzin performansı düşürüyor.

Super Moderator
Motosiklet kaç km'de.. Yakıt dediğin 2 günde biter gider, başkasını alırsın sorun benzinden mi değil mi anlarsın, kalıcı bir hasarı olmaz, patlama sağlıklı olmazsa arkadasın dediği gibi çekiş düşük olabilir.

Arda net bilgi vermiş, Scooter'larda titreşimin ağa babası bagalardır. Km'yi bu yüzden sordum.

Kontamine / Yetersiz oktan gibi durumlarda vuruntu yaptıkları biliniyor , hasılı evet diyorum mümkün mertebe kaliteli yakıt kullanın ( motorunuza uygun oktan).

Farklı benzinden ziyade farklı pompacı motoru bozar. O pompayı kavrayan ellerin kıvrımlı ve bir o kadar da narin dokusunu her benzinlikte bulamayabilirsin. Bu da motorunun performansını negatif yönde etkileyebilir.

Size katılıyorum Beylikdüzü'nde oturuyorum sürekli Shell ve PO dan benzin alırım son depoyu torium avm ye giderken E-5 üzerindeki total den aldım motosiklet kaplumbağa gibi oldu ve titreşim başladı

farklı istasyonlardan alınan benzin arasında fark yoktur. Marmara bölgesinde bütün şirketler tüpraştan alır. o benzini kendi istasyonlarına dağıtır. depolama mecburiyetleri olduğu için sanki farklıymış hissi uyanır. motordaki çalışma farkı başka sebeplerdendir veya pisikolojiktir. kullandıkları katkıları söylersen onlar pazarlama taktiğidir. milyar dolarların çerez olarak konuşulduğu akar yakıt ve ulaşım sektöründe yakıtın kalitesi devletlerin üstünde bir konudur.

sözüm sana değil kardeş yanlış anlama daşu aynı istasyon aynı pompadan benzin alma takıntısı olan arkadaşlar uzun yola çıkarlarsa ne yapacaklar merak ediyorum..

Sorun benzinde değil motor yağı ve filtresinde... Hava soğuyunca normal aslında değiştir yağını, filtreni ve marşı basar basmaz gazlayıp gitme hemen, sıkıntın çözülür büyük ihtimalle. İyi forumlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar