Far ve akü sorunu

2 sorunum var ki aylardır akıl erdiremiyorum

Birincisi aküm. Sorunsuz bi şekilde çalışan aküm temmuz ayında bi gün tık diye kaldı, marş basmadı, halbuki 5 dk önce tek marşta çalışmıştı. Neyse ustaya götürdüm suyu bitmiş dedi, su ekledi ama o günden beri akünün içinden fokur fokur su çıkıyor, birazını boşaltmıştık ama hala çıkıyor, ne bitmez suymuş anlamadım. Bir de motor devirli değilken voltaj düşüyor sürekli. Tam şarj olmuyor nedense. Hele farlar açıkken ışıklara denk gelirsem yandım, gece de olsa kapatıyorum mecbur farları

İkinci sorunum ise farın ampulleri. Sürekli bozuluyorlar, normal değil yani bu kadarı. Son 3-4 ayda sağ sol toplam 10 defa değiştirmişimdir. Bugün de sol uzunlar bozuldu. Arazide kullanmıyorum bişe yapmıyorum, neden bu kadar çabuk bozuluyorlar anlamadım

Senin şarzında sorun var.Yüksek şarz yapıyor veya kondensatör arızalı.su kaynatması ve ampul yakması bu sebebten.

Senin şarzında sorun var.Yüksek şarz yapıyor veya kondensatör arızalı.su kaynatması ve ampul yakması bu sebebten.

ampuller yanmıyor ama, mesela geçen değiştirdiğim çiftin birinin uzunu birinin kısası bozulmuştu. ki genelde gündüz kullanırım ve uzunlarım açıktır hep. kısanın bozulması neden, anlamadım.

Ampulden yanada şansız olabilirsin.Piyasadakiler çin malı malesef çabuk bitiyor ömürleri.Ama akü su kaynatıyor diyorsun bu fazla şarz ediyor demektir.

Zaten sorunda o yaaa.kondansatör arızalı senin.motor yüksek devire çıkınca fazla şarz ediyor.rolantidede şarz azalıyor.Kondansatörün görevi bunu ayarlamak.

Zaten sorunda o yaaa.kondansatör arızalı senin.motor yüksek devire çıkınca fazla şarz ediyor.rolantidede şarz azalıyor.Kondansatörün görevi bunu ayarlamak.

tamam o zaman:) ama cahilliğime verin konjektörü biliyorum bi tek bizim motorda akü şarj eden. kondansatör ayrı bi parçamı, yoksa konjektörün diğer adımı:)

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Necati kardeşimiz Konjektör demek istiyor.Konjektör aküye giden sarj voltajını ayarlar,ama,aynı zamanda alternatöre enerji üretmesi için akü enerjisini aktarır.Kısaca,çok yüksek hızda iki tarafa elektrik veren bir anahtardır.Şarj akımını üretebilmek için motorun 1500 devirden daha fazla devirle dönmesi gerekir.Rolanti devrinde şarj olmaz,akü kullanılır.Akü zayıfsa lambalar az yanar ve hatta stop bile eder.Bozuk konjektörle kullanmak akünün bozulmasına yol açar.Konjektör değiştirilirken akünün de asit seviyesi kontrol edilerek suyu tamamlanmalı.Henüz bozulmamış olabilir.Daha sonra değiştirilebilir.

Sayın Old açıklanması gerekeni açıklamış.Konjektörün arızalı,fazla şarj yüzünden ampüllerin bozuluyor ve akün su kaynatıyor.Bu şekilde kullanmamanı öneririm.Ateşleme beynine v.s ye zarar verebilirsin.

motorun çok fazla şarj ediyor..aküdeki su kaynıyor ve tahliyesinden boşalıyor..far ampülünün flamanı yüksek voltaja DAYANAMAYIP KOPUYOR...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar