Far açınca akü bitiyor

Öncelikle en başından anlatayım.Motosiklet aküyü tam doldurmuyordu sadece bir marş cevirecek kadar anca dokuyordu.Konjektör den sandım ve konnektör aldım yine aynı devam etti yedekte statör vardi onu taktım ve motor düzeldi.Sonra gece sürüşünde farı açtığımda (65 w ampul takılı iken ) kısa bir zamanda akü bitiyordu.Fardan olduğunu bildiğim için 35 w ampül alıp taktım ama 8 km gitmeden yine bitiyor.Tesisattan olduğunu düşündüm ve tesisati komple motordan ayırıp tek tek bütün kablolari kontrol ettim taktim yine aynı(Tesisatta hiçbir türlü kısa devre yok eminim ).Konjektoru ölçüm akü takılı iken rölanti de 12.5v gazı açtığımda en fazla 14.5 v elektrik ölçüm.Farı açtim tekrar ölçtüm rölantide 12.5V ile başladı gazı açmama rağmen sürekli azalarak 2 dk ya 10 v altına indi.Aküyü söktüm sadece konjektörü ölçtüm 3.5 V rölantide gazı hep açtığım da 9 volt u geçmedi.Ne yapmam lazım bilen yardım etsin artık canımı sıkıyor.
Not: Motosiklet Mondial Snappy X 100

Son cümlen olmasa direk aküyü yenile diyecem, far açıkken 9 volt ise yine aküyü değiş derim. Ancak far kapalıyken 9 volt veriyorsa ..... şayze.

Akü sökük ve far açık ölçmeyi denemedim , akü sökük far açık oldugunda gazı açtığım da far canlanıyor ama akü takılı olduğu kadar yanmıyor.Yarın sabah akü sökük ve far açık haldd ölçüp yazarim buraya inşallah bi çözüm bulunur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:46 ----------

Akü sökük ve far açık denedim en fazla 6v gördüm .

Motor eski ise far rölesini kontrol ettir.
Başıma geldi, sıfır akü 30tl lik parça yüzünden çöp oldu,
Rölenin içindeki lehimler
zamanla eriyip, kısa devre yapıyor.

Hocam tüm tesisatı biliyorum adım gibi biliyorum bu motorda far rolesi yok motor 2013 model

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------

Statör ölcerken en fazla kaç en düşük kaç volt alınması lazim bilen varsa söyleyebilirmi

Sizde, Mondial Snappy X100 ün elektrik şeması var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:00 ----------

Veya, X100'ün Çinde ki modelinin şeması?

Bu kadar basit bir konuda bile zorlaniliyorsa benim motordan gelen sesin 10 kisiden farkli ses cikmasi normal

Tamam da, senin motorda farklı elektrik sistemi yok ki. :)

Sadece enjeksiyon, immobilizer (var mı?) gibi fazlalıklar var.

Rotorda hicbir problem yok uani gozle görülür bişey yok ama yinede bozuk olma ihtimali varmi ?

Rotor sargılarında yanık olsa gözle anlarsın. Ölçmek istersen multimetrenin OHM kısmında sargıların direncini ölçmelisin.

motosiklet dinamo çıkışı genelde 40-45 Volt tur , konjektöre giden kablo demetinden dc olarak ölçüm yapabilirsin..

Galiba konnektörde sorun yok kimse konjektör dememiş statoru ölçeyim ozaman

motosiklet dinamo çıkışı genelde 40-45 Volt tur , konjektöre giden kablo demetinden dc olarak ölçüm yapabilirsin..

Yanlış yazdınız galiba. :)
Stator sargılarının çıkış kablolarında AC gerilim ölçülür.
Doğrultucu/düzenleyici (konjektör dediğimiz)(rectifier/regulator) çıkışında DC gerilim vardır.

Gerilim de, motordan, motora ve devirle değişkenlik gösterir. İlla 40-45 volt olaması şart değildir.

Yanlış yazdınız galiba. :)
Stator sargılarının çıkış kablolarında AC gerilim ölçülür.
Doğrultucu/düzenleyici (konjektör dediğimiz)(rectifier/regulator) çıkışında DC gerilim vardır.

Gerilim de, motordan, motora ve devirle değişkenlik gösterir. İlla 40-45 volt olaması şart değildir.

mesleğim elektrik elektronik üzerine değil ama akü değişirken merak edip ölçmüştüm , yüksek devirlerde 40 - 47 volt gördüm , okuduğum kaynaklarda da 12 volt motosikletler için bu değerler veriliyordu..diyotlu alternatörlerden dc akım alınır diyede biliyorum , fırçalı otomobil dinamolarından da ac , tersimiydi yoksa :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar