F900xr ve F750gs???

Herkese selamlar,
2020 2022 model yılları arası bu iki model arasında kaldım.
Geçen yıl açılmış bir konu var ama bugünün şartlarında hangisini tercih etmek mantıklı olur sizce?
Kullanım şartlarına göre tercih edebilirsin yanıtlarınıza ek olarak bmw piyasasını hiç bilmediğim için bana 2 yıl içerisinde satarken hangisinin daha kolay ve kısa zamanda satılabileceğini de yazarsanız sevinirim.
Arazi kullanımını bırakın ben yağmurda bile sürmem.
Güzel havalarda evden işe kullanıp yılda birkaç defa da otobandan İstanbul dan Edirne, Ankara, Bursa gibi uzun sayılmayacak yollarım olur.
Sürat sevmem, viraj yapmam :)) Tatlı su motorcusu denebilir.
GS her zaman GS tir mi demeliyim yoksa nispeten yeni bir model olan XR mı seçmeliyim.
Gördüğüm kadarıyla 20k km civarı olanlar aynı paralara satılıyor. Bütçe olarak da yakın. 500 - 550 bin bandında.
Son olarak da satmayı düşünen arkadaşlar varsa yazabilir.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Arazi kullanımını bırakın ben yağmurda bile sürmem.
Güzel havalarda evden işe kullanıp yılda birkaç defa da otobandan İstanbul dan Edirne, Ankara, Bursa gibi uzun sayılmayacak yollarım olur.
Sürat sevmem, viraj yapmam :)) Tatlı su motorcusu denebilir.
Bu kullanım için bu kadar büyük ve güçlü makineye ihtiyacınız var mı bence önce bunu tartışmak lazım. İlle bir seçenek sunmam gerekirse bu ikisi arasında ben f900xr tercih ederdim.

Motosikleti
K 1600 GTL
İkiside sizin kullanım amacınıza uygun sayılır. Sürat sevmem viraj yapmam dediğiniz ve ikinci el alacağınız için F750 daha mantıklı görünüyor.

Boy 1.86 kilo da 100 den fazla olunca seçenek fazla olmuyor. Daha önce Nc750 kullandım, V Strom kullandım. Şimdi de değişik kaliteli sorun açmayacak düzgün bişey ararken bu iki model arasında kaldım. Sürat sevmem viraj da yapmam sakin sakin geze geze gitmeyi severim ama zorda kalınca sollama vs derken aralarda sıkışmayacağım bişey olsun istiyorum. O yüzden cüsse ve motor hacmi olarak nispeten büyük motor bakıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkiside sizin kullanım amacınıza uygun sayılır. Sürat sevmem viraj yapmam dediğiniz ve ikinci el alacağınız için F750 daha mantıklı görünüyor.
F900xr ikinci elde tercih edilmemeli mi? Yazdığınızdan bunu anlıyorum. Yanlış mı anlamışım?

Motosikleti
K 1600 GTL
Boy 1.86 kilo da 100 den fazla olunca seçenek fazla olmuyor. Daha önce Nc750 kullandım, V Strom kullandım. Şimdi de değişik kaliteli sorun açmayacak düzgün bişey ararken bu iki model arasında kaldım. Sürat sevmem viraj da yapmam sakin sakin geze geze gitmeyi severim ama zorda kalınca sollama vs derken aralarda sıkışmayacağım bişey olsun istiyorum. O yüzden cüsse ve motor hacmi olarak nispeten büyük motor bakıyorum.

F900xr ikinci elde tercih edilmemeli mi? Yazdığınızdan bunu anlıyorum. Yanlış mı anlamışım?
Kullanıcı profili açısından bakınca F750 nin daha temiz ve düzgün kullanılmış olma ihtimali yüksek. Boy kilo nun yanında yaşıda belirtsen olur.:) F900 biraz daha genç işi... Profilden baktım 44 yazıyor benim oyum F750 den yana....

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bayağı farklı tarz modeller bunlar esasen? Birisi aynı karşılaştırmayı yapmış aşağıya link bırakıyorum:

XR'ın piyasası GS'in piyasası kadar hareketli olmayabilir diye tahmin ediyorum, bununla birlikte "Hangisinden daha çok gördün?" diye sorarsanız İstanbul'da XR daha fazla gördüm. F750GS daha mülayim profile göre bir motosiklet olduğu için ben GS'e yönelmenizin hem sizin kullanımınız hem de sonrasında elden çıkartmanız bağlamında daha rahat olacağını düşünüyorum.

Kullanıcı profili açısından bakınca F750 nin daha temiz ve düzgün kullanılmış olma ihtimali yüksek. Boy kilo nun yanında yaşıda belirtsen olur.:) F900 biraz daha genç işi... Profilden baktım 44 yazıyor benim oyum F750 den yana....
F750 nin daha temiz kullanılmış olma potansiyeli güzel bir nokta. Cevap için teşekkürler. ✋🏻

Bayağı farklı tarz modeller bunlar esasen? Birisi aynı karşılaştırmayı yapmış aşağıya link bırakıyorum:

XR'ın piyasası GS'in piyasası kadar hareketli olmayabilir diye tahmin ediyorum, bununla birlikte "Hangisinden daha çok gördün?" diye sorarsanız İstanbul'da XR daha fazla gördüm. F750GS daha mülayim profile göre bir motosiklet olduğu için ben GS'e yönelmenizin hem sizin kullanımınız hem de sonrasında elden çıkartmanız bağlamında daha rahat olacağını düşünüyorum.
Linki okuyacağım. Karşıma çıkmamıştı. Sanırım çoğunluk GS diyor.
O tarafa yoğunluk vereyim aramalarında o zaman.
Şimdi karşıma çıkan soru da şu oluyor bu durumda.
750
800
850
900
Bunların hangisi olması gerekir?

Motosikleti
K 1600 GTL
F750 nin daha temiz kullanılmış olma potansiyeli güzel bir nokta. Cevap için teşekkürler. ✋🏻

Linki okuyacağım. Karşıma çıkmamıştı. Sanırım çoğunluk GS diyor.
O tarafa yoğunluk vereyim aramalarında o zaman.
Şimdi karşıma çıkan soru da şu oluyor bu durumda.
750
800
850
900
Bunların hangisi olması gerekir?
750 nin yenisi 850, 800 ve 900 ön teker 21 inç arazi odaklı daha yüksek 186 boya daha uygun piyasası 750-850 ye göre daha iyi.

750 nin yenisi 850, 800 ve 900 ön teker 21 inç arazi odaklı daha yüksek 186 boya daha uygun piyasası 750-850 ye göre daha iyi.
Cevap için teşekkürler. Bu durumda 750 daha iyi diyorsanız piyasa olarak ben ona yöneliyorum. Favorilerde var zaten birkaç tane. Diğer arama kayıtlarını silip bayramdan önce 750 alayım o zaman ben.
Varsa forumda satmak isteyen kriterlere uygun görüşebiliriz.

Motosikleti
K 1600 GTL
Cevap için teşekkürler. Bu durumda 750 daha iyi diyorsanız piyasa olarak ben ona yöneliyorum. Favorilerde var zaten birkaç tane. Diğer arama kayıtlarını silip bayramdan önce 750 alayım o zaman ben.
Varsa forumda satmak isteyen kriterlere uygun görüşebiliriz.
Daha iyi göreceli bir kavram benim tercihim xr yerine 750 yada 850 olurdu. Kafa karışıklığı olmasın f800, f850 ve f 900 ün tel jantlı olanları 21 inç ön tekere sahip daha yüksek ve daha arazi odaklıdır. Alüminyum jantlı olanlar 19 inç daha yol odaklıdır. Tel jantlı olanların beygiri biraz daha yüksektir.

Daha iyi göreceli bir kavram benim tercihim xr yerine 750 yada 850 olurdu. Kafa karışıklığı olmasın f800, f850 ve f 900 ün tel jantlı olanları 21 inç ön tekere sahip daha yüksek ve daha arazi odaklıdır. Alüminyum jantlı olanlar 19 inç daha yol odaklıdır. Tel jantlı olanların beygiri biraz daha yüksektir.
Tel jantlı olanlar tubeless mi peki? Şambrelli tel janttan çok çektim zamanında da. Diğer yandan tubeless telli jantların da akord ayarı çok sıkıntılı diye okumuştum. Heryer yapamıyormuş.
Sanırım çelik jant bana daha uygun.
Peki aradaki hp farkı yazılımsal mı acaba?
Donanım farkı yoksa sonradan yazılımla beygiri yükseltilebilir.

Motosikleti
K 1600 GTL
Tel jantlı olanlar tubeless mi peki? Şambrelli tel janttan çok çektim zamanında da. Diğer yandan tubeless telli jantların da akord ayarı çok sıkıntılı diye okumuştum. Heryer yapamıyormuş.
Sanırım çelik jant bana daha uygun.
Peki aradaki hp farkı yazılımsal mı acaba?
Donanım farkı yoksa sonradan yazılımla beygiri yükseltilebilir.
Üzerlerinde aynı motor var. Lastik tubeless mi tam bilmiyorum. Bende eski F800 vardı sanki o şambrelliydi gibi kalmış aklımda yeniler nasıldır bilmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar