F650 GS MARŞ SORUNU

Katılım
10 Ağu 2017
Mesajlar
6
merhaba arkadaşlar,
yeni üye oldum ve teknik desteğe ihtiyacım var. Motorumu sabah çalıştırmak istedim batarya (Nisan ayında almştım) sıfırlanmış göstergeler bile zarzor görünüyor. Akşam park ederken hiçbir sorun yoktu. Arabamla takviye yapmama rağmen marş motoru hareket çok zayıf alıyor. Sorun ne olabilir? Motor aldığım günden beri (2 yıl) sanki batarya zayıfmış gibi hep 2-3 basışta çalışıyordu. Saygılarımla.
 
Katılım
4 Kas 2015
Mesajlar
265
Marş motorunun sargısı veya kömürleri eskimiş olabilir,bu yüzden elektriği tam aktaramadığı için marş motoru zayıf dönüyordur.Eğer takviye yaptığınızda marş motoru zorlanıyormuş gibiyse bence marş motoru. Eğer daha önce hiç tecrübeniz yok ise hiç sökmeden servise götürün derim.
 
Katılım
19 Mar 2014
Mesajlar
269
muhtemelen f 650 lerin kronik sorunu olan marş motoru arızası yaşıyorsunuz, tamiri çok zor ve yenisi çok pahalıdır. sitenin arama motoruna "f 650 marş motoru" yazın. bununla ilgili değerli bilgiler bulacaksınız.
 
Katılım
24 Ocak 2014
Mesajlar
555
Marş motoru dönüyor fakat karşılığındaki dişliyi döndüremeyip kaçırıyorsa marş rublesi dağılmıştır, 2012 yılında başıma geldi o zaman 1500tl lere mal olmuştu, sonraki sorunlardan sonrada f650gs e töbe etmiştim
 
Katılım
3 Kas 2009
Mesajlar
325
tekirdağ yakin olsan bakardim
bu arada ruble 80-200tl arası marş motoru tamirini yaptirsan mıknatiz çaktir sargi değiştir falan 200-300 tl verirsin işçiligide 500 -600 olsa 1000 tl lik iş ama ruble kaçırıyorsa şak şak diye ses yapar saglam ses çıkarır
marş motoru sorun yapmasi pek muhtemelen degil ama yavaş çeviriyor ise bir akim öçtür bakalim ne kadar çekiyor basit bir olay
birde aktarma yerine güzel kablo ile direk baglayip bas arabanin aküsünden çeksin tamamen hizlanacakmi akü de geberik olabilir
son olarak yağına bak 20-40 gibi kalin yağ ise 19 derece olsa hava sert olur
 
Katılım
20 Ara 2011
Mesajlar
83
Son problem, yani akü yeni olmasına rağmen göstergelerin dahi zor görünmesi, regülatör(konjektör) arızası olabilir.Motor çalışırken ürettiği elektrikle aküye doldurmak şöyle dursun, çalışmak için ihtiyaç duyduğu elektriği de aküdeki mevcut depolanmış enerjiyi çekerek karşılıyor.Eğer sorun bu ise motor çalışsa dahi aküdeki elektrik bittiğinde motor stop eder yolda kalınır.

Bir diğer ihtimal, akü uyduruk bir marka ise yine benzer sorunlar yaşatır.Bu akülerin ömrü kısa oluyor ve en çok ihtiyaç duyulan zamanda yani marş sırasında su koyverirler.Bir de arabadan takviye yapmak değil de bir akü şarj cihazı almakta fayda var.Ayaktan marşı olmayan her hobici motorcunun evinde olması gerekir diye düşünüyorum.Neden hobici: motoru her gün kullanması gerekmiyordur, rahat rahat söker takar, istiyorsa kendisi uğraşabilir.

Bir de rotax'ların 654(4 valfli, f650) 655(5 valfli, pegaso 650) marş rublesini sıkan yay belli bir kilometre sonra, doğal olarak, yani kronik bir sorun değil, (fren balatalarının aşınması gibi yada hava filtresinin kirlenmesi gibi) gevşiyor ve marş kaçırmaya başlıyor.Kendim uğraşırım diyen sanayide conta ve keçe satan dükkanlardan keçe yayı diye sorarak bulabilir.Tabi önceden söküp elde örnekle gitmek gerekir, 5-10 lira olsa gerek.Kendisi uğraşmak istemeyen için motor tamircisi muhtemelen aynı şeyi yapacak ancak kendisinden sıfır ruble takmış gibi ücret alacaktır.

Konuyla ilgili bir video var, izlemek isteyenler için link:
https://www.youtube.com/watch?v=AIFGRYqwmCs
 
Katılım
10 Ağu 2017
Mesajlar
6
Merhaba,
marş motorunun içinde dış muhafazada 4 adet mıknatıs var. Benimkinin biri yerinden ayrılmış, bu nedenle motor ancak 4/3 tur atabiliyor ve öylece kalıyor. 110 tl'ye tamir oldu, bakımı dahil. Bilgilerinize iyi çalışmalar.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst