F650 devir saati teli değişimi

Yazın ortalarında içinden kırıldığını düşündüğüm devir saatinin telini değiştirmeye karar vermiştim , daha önceden başka parçalarla bu parçayı da edinmiştim . Devir saatini çok kullanmadığımdan sıkıntı yapmıyordum ama yinede çalışmayan bişen kalmasın diyerek değiştirmiş oldum . Çok uzun bir işlem sayılmaz , 1 , 1.5 saat içinde halledebilirsiniz...

Anlatımımıza geçelim ...

Önce genç arkadaşımızı ( motorumuzu ) ön taraftan başlıyarak soymaya başlıyoruz :D ...

IMAG0166-1.jpg

Bu tel ön konsoldan motorun sol arka kısmına doğru giden bir parça ...

Fotoda konsol tarafı gözüküyor...

IMAG0167-1.jpg

Burdada motora giriş kısmı var ..

IMAG0171.jpg

Bu parça içinde ki tel ve dışta ki kılıftan oluşmakta , birkaç yerde çok zorlamadan kılıfı değiştirmeden eski teli çıkartıp yeni teli içinden ittirerek sokabilirsiniz diyordu ama ben kılıfıda değiştirdim , zira o da yıpranmış olabilir...

Komple kılıfla değiştirmek için depo yu da sökmek lazım..

IMAG0168.jpg

Depo yu çıkardıktan sonra bütün parça önünüze çıkıyor zaten , Şaseyi takip ederek yeni teli ekliyoruz , gerisi de işlemlerin tersini yaparak topluyoruz...

O kısımda ellerim çok battığında foto çekmek için telefonu ellemeye kıyamadm , altta ki resim başka biryerden araklanmıştır :D , şase boyunca kılıf gözüküyor , zaten eskiyi çıkartırkende nerelerden geçtiğini rahatça görüyorsunuz ...

100_4029.jpg

Yalnız girdiği kısımlarda yuvalara tam oturduğundan emin olun ..

Bu da eski tel ..

IMAG0169.jpg

Bu da devir saatinin çalıştığının ispatı :).

IMAG0172.jpg

not: Anlatım bozuklukları affolara

Bilgi paylaştıkça artar, yarın bi gün ihtiyacı olan forumdan aratır bulur kaynak olur dedim . Özellikle "ee" lik bir durum yok yani ...

Güzel bir paylaşım elinize sağlık.
İlk başta "bir tel değişimi sadece" olarak düşünülsede, işin içine depoyu vs. sökmek girince ustalık isteyen bir iş olduğu kesin.

Kendi işini kendisi yapan motosiklet kullanıcılarını herzaman takdir ediyorum. En ufak bir durumda yana yana servis aramaktansa motosiklet sürücüsünün temel bazı bilgileri bilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yarın bir gün aynı dertten muzdarip olupta bmw borusan servislerini gezen, sonunda ise bir tomar para bayılan bir kişi olmaktansa, forumdaki bu tip teknik paylaşımlar çok değerli oluyor.

Aklıma takıldı, bmw yeni modellerinde de devir sayacını tel ile mekanik olarakmı aktarıyor acaba?
Bazı farklı markalarda devir sayacı, bobinden alınan bir çıkışla elektronik olarak analog panele aktarılıyor.

Tekrardan elinize, emeğinize sağlık. Çok faydalı bir paylaşım. :cat:

eline sağlık arkadaşım.güzel ve yararlı bir paylaşım olmuş.sahibinden de senin ilanını gördüm.motor satılıcak galiba..:)

Satıp daha yüksek bir motor almayı düşünüyorum ama çokta elzem bişey değil benim için , biraz da öylesine koydum , şu an için motordan yana bir sıkıntım da yok zaten ...

Guzel bir calisma ve zevklide olmus

Devir telini nerden buldunuz birde fiyatini yazarsaniz ithyiyaci olanlar icin iyi bir bilgi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar