F1 2006 Sezonu

Yarın iki bira alıp yarışı seyretmeyi planlıyordum, artık rakıdan aşağısı kesmez gibi :pale: Montoya'yı bekleyeceğiz artık...

f13po.jpg

f28qi.jpg

Son düzenleme:
watercolours' Alıntı:
2004'te alonso'ya sarıldıydık schumi'yi durdurur diye. geçen sene ne soytarı olduğunu gördük. button desen o anca laf eder. kala kala rubinho var. bu sene kimi ve monti dışında şampiyon olursa üzülmeyeceğim adam.

hiçbirşey rastlantı değildir. herşey planlanmıştır. f1dan hiçbişe anlamıyorum ama herşey çok düzenleme gibiydi. schuminin 7 şampiyonluğu herkesin canını sıkmış, f1na heyecan gelsin diyede bernie amcamız ve onun ihtiyar heyeti kuralları değiştirmişti. renkte geldi. f1dan zerre haz almayan ben bile şu anda f1 hakkında konuşuyorum. sonra hadi başkası şampiyon oldu, şimdi gene schumiyi şampiyon edip sonrada emekli edelim dediler şimdi yine kurallar değişti. kısaca organize işler bunlar, hepimizi işler bunlar...

mercedes'e de bozuk motor yap ki schumi şampiyon olmasın dediler, değil mi?
f1'in bir numaralı kuralı: fia asla ve asla ferrari aleyhine hareket etmez. işte size fia'nın yeni oyunu... yeni concorde anlaşmasında üretici firmalara (renault, mercedes, honda, toyota, bmw) şampiyonadan gelir vermemeyi düşünüyorlar. bu listede niye ferrari yok? çünkü fia onları üretici firma değil, bağımsız takım sayıyor. böylece tüm rakipleri fia'dan zırnık koparamazken ferrari bol bol para alacak. ben ferrari'yi araba da üretiyor sanıyordum ama yanılmışım. krizden önce fiat'ın tonla para akıttığını da sanıyordum ama yine yanılmışım. :farao:

lastik kuralının bir yılda değişmesi çok saçma ama. hem bu yine ferrariye yaradı. şimdi herkesin gözü ferrari üzerinde

Lastik kuralı hem seyirci baskısı hem de Indianapolis rezaleti yüzünden değişti, Ferrari'nin etkisi bence çok az.

lastik kuralı ilk başta maliyetleri düşürmek için getirildi. ama 2005'te görüldü ki bridgestone buna iyi uyum sağlayamadı ve ferrari geri kaldı. sonra kural 1 gereğince ferrari'yi avantajlı yapmak için -tek lastik kuralını getirirkenki düşük maliyet söylemleri, tek lastik için yapılan ar-ge ve harcanan paralar bir çırpıda çöpe atılarak- lastik değişimi tekrar serbest bırakıldı. olay budur.

22.likten 3.lüğe. yürü be raikkonen, kim tutar seni. tek rakibin mercedes :queen:

diapo_234.jpg

Alonso!!! ne diyeyim tebrikler valla...:cat:

Ama Kimi süperdi.
Rosberg'e de laf ettik ama ilk yarışına göre baya iyi bir performans sergiledi.

Rosberg çok iyiydi, hatta beklemediğim kadar iyiydi :)

Kimi'ye helal olsun, 22'den 3'e gelmek büyük başarıydı. Kimi 19 sıra kazanırken Montoya'nın başladığı yerde bitirmesi çok ilginç. Fisicella'nın hidroliği dağıldı sanırım. David Coulthard/RedBullRacing de eski Lotus başkanının "Yarış otomobilinde bitiş çizgisini geçip dağılacak dayanıklılık yeterlidir" düşüncesini uygulamışlar sanırım :)

İlk yarış olarak bayağı heyecanlıydı. Güzel bir sezon bizi bekliyor sanki :)

Puanlamada da yerimiz gayet iyi.

1 Renault 10
1= McLaren-Mercedes 10
3 Ferrari 8
4 Honda 5
4= Williams-Cosworth 5
6 RBR-Ferrari 1

ron dennis kimi istediği zaman gidebilir demiş. bu sürüşün peşine bu söylenir mi? :salut:

Hemde çok ilginç olurrrr!!!:mrgreen:

Ama sanmam, bir takımda iki star pilot olmaz çünkü. yani olsa kim ikinci pilot olur ki? ikisi de öne çıkmayı seven adamlar...

kaldı ki kimi ve montoya da birinci sınıf pilotlar. her ne kadar montoya son 2 sezondur sönük kalsa da. kimi'nin yanında alonso da söner.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar