ezikmiyiz??

beyler aklıma takılan bir konu war başka başlık altında açmak istedim çünkü farklı

yurt dışında üretilen çoğu araç modeli veya başka yenilikler(inşaat alanında teknoloji alanında vs.vs.vs.vs....)
neden buraya geç gelio bizim geç haberimiz oluo
neden çoğunu kullanamıoruz ne eksiğimiz war ki bizim (oohoooo say say bitmez aslında)

ayrıca bir şey daha war neden bizim hiç icadımız yok
gavur! lar çatır çutur üretio yeni şeyler buluo bizse onları kullanıoruz

bazılarının söylediğine göre bu tür araştırma benzeri şeyler engellenio neden ilerleyip gelişip daha modern bir ülke olmamızdan korkuyolar sanırım...

bildiğim kadarıyla bor madenlarimiz çok zengin..
ee ne beklioruz yapın çalışmalar nerde kulanılır ne iş yarar bakın bakalım belki bşe çıkar dmi
aa duyduğuma göre bu hükümet denen ler engellio bunu

america nın da parmağı war bu işte bizi yünetcek ya amerikanın burdaki ayaı olcaz ya
herkes birleşmiş bizi yok etmye çalışıo (çok feci içimi döktüm)
bu heriflerde bazı olayları iyi bişeymiş gbi gösterio oy topluo
halbuki çou insan bilmioki bizi ele geçirmenin ilk adımları bunlar die düşünüorum bzim üzerimizden karlı çıkacaklar çünkü..
(biraz komplo teorisi olsu galiba :D:D)

size bir örnek>>>
yunanlı herifler rumlar filan (eğer yannış bilmiosam)
girmemizi istio neden ??>>> deniz ticareti üzerinden elde etikleri kar artacak
peki .. yarım adayız 3 tarafımız denizle kaplı ne kadar kar elde edioruz??
3-4 milyar dolar
bu herifler yaklaşık 100 (programda izledim onların yalancısıyım)
bizden bi 5 daha çıkarmaı düşünüolar mışş
allah akıl fikir wersin ne diiym!!

- vergiler yüksek olduğu için geç gelebilir
- geç gelmesi geç haberimiz olduğunu göstermez
- bizim de icatlarımız var ama haberimiz yok
- araştırmalar bedava değil devlet gerekli desteği vermiyor verse de bizimkiler kullanmıyor
- borla ilgili söylenenleri geçerli kılacak deliller yok

amerikanın parmağının olmadığı bir yer var onu da söyleyemem ayıp olur

gibi gibi :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ne bor madenleriymiş be abicim... anlata anlata bitiremedik :)
bunlardan bi kaç tanesine gidelim biz el atalım abicim olmazsa motosikletçiler olarak..... sonuçta motosiklet.net te kalabalık bi komünite :)
herkes yığsın varını yoğunu madene sermaye olarak , girelim bu işe abicim :)
değerlensin yıllardır mevzusu geçen şu bor madenleri.....

yok babuş yok , bööle olmaz bu işler......
RTE ve önceki diğer abiler bu işlere el atmalıydı...
var demekki bi bit yeniği ki girilmio.... :farao:

bu arada yannışım warsa özür dilerim .. yannış bilgi wermek istemem
düzeltirseniz sevinirim
teşekkürler...

bu işte ciddi oyunlar olduğu için borun değerlendirilmediğine ben inanıyorum..mesela ben bor madeni işletmek istiyorum diyince devlet ruhsat veriyomu araştırabilecek kimse varmı?

ben amerikanın bunu işleyip satmamız yerine ham madde olarak bizden satın almayı tercih ettiğine inanıyorum...

birikimya diğeri maden mühendisi 2 arkadaşım bu iş için bir tesis kurmanın maliyetinin 100 milyon usd civarında olduğunu söylemişti.bahsedilen potansiyeli düşününce ne kadar komik bir rakam değilmi?

bence biz özellikle bor madenlerini şu an kullanmıyoruz. böylece dünyada petrol bitince alternatif enerji olan hidrojen için gerekli borun en fazla olduğu ülkemiz de kıymete binecek. ülkemizi işgal etmek isteyen amerika ıraktaki gibi bir dümen ayarlayıp topraklarımıza yerleşecek. böylece biz de amerikan mandasına girip özgürlükler ülkesi amerikanın parmağını sokmadığı tek yere parmak sokmasını seyredeceğiz. komplo teorisi iyi mi :queen:

cuan, çünkü senin ülkenin düşünürünün hiçbir değeri yok ;
genelde bişey icat edildiği zaman(ne olursa olsun) devlet seri üretime geçmek için o kişiden patentini almak zorunda ve bu genelde çok komik rakamlara oluyor.
Düşünürlerizde icat etmeden önce en karlı çıkacağı ülkeye yerleşip orda açıklıyo fikrini ; hani bizim mucidimizde yok değil geçen bi dergide okumuştum adam 3 tekerlekli motosiklet icat etmiş seri üretime geçilicekmiş.
Tabi bunların yanı sıra dış güçlerinde etkisi büyük
İthalat ülkeler için çok büyük bi gelir oluşturuyo ve bir nevi bazı konularda tepeden bastırılıyoruz malesefff :pale:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar